dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.31
  • EURO
    35.12
  • ALTIN
    2293.3
  • BIST
    9056.01
  • BTC
    70817.65$

'Şehitlerin kemiklerini sızlattınız!'


'Şehitlerin kemiklerini sızlattınız!'
Kıbrıs gazilerinden KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'ya tepki geldi. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı Halit Ziya Öztürk; 'Bizler Türk askeri olarak Rum EOKA denilen terör odaklarının yapmış olduğu zalimliğe dur demek için, orada bulunan Türklerin katliamda yok olup gitmelerini önlemek için gittik. Bizler savaş ve kan akıtmak için gelmedik. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs’ta canlarını veren şehitlerimizin kemiklerini sızlatıp, biz gazileri derinden üzdünüz' diye konuştu.
Narin

 

HABER MERKEZİ-MALATYA

Malatya'da bir araya gelen Kıbrıs gazileri, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin sosyal medya paylaşımları nedeniyle tepki gösterdi. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı Halit Ziya Öztürk, Akıncı'yı istifaya çağırdı.

AKINCI'YA TEPKİ
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şube Başkanı Halit Ziya Öztürk, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Barış Pınarı Harekatı ile ilgili yaptığı paylaşıma tepki göstererek, "Orta Doğu'da emperyalist emelleri olan devletler ve bunların piyonları olan PYD, DEAŞ ve PKK gibi terör örgütlerinin ülkemizin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne yönelik alçak ve hain planları ve eylemlerine karşı, Türkiye Cumhuriyeti her zaman her yerde karşı koymaya mutedildir” dedi.

1_417

BİZ GAZİLERİ DERİNDEN ÜZDÜNÜZ
1974 yılında düzenlenen Kıbrıs Barış Harekatı'nın bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla yapıldığını belirten Öztürk, ”1974 yılında yapılan Kıbrıs Barış Harekatı o dönemde Kıbrıs halkına karşı her türlü soykırımı ve cinayetleri işleyen örgütlere yönelik ve Kıbrıs'a barış getirmek için yapılmıştır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın açıklamaları bizleri derinden üzmüştür. Bizler Türk askeri olarak Rum EOKA denilen terör odaklarının yapmış olduğu zalimliğe dur demek için, orada bulunan Türklerin katliamda yok olup gitmelerini önlemek için gittik. Bizler savaş ve kan akıtmak için gelmedik. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs'ta canlarını veren şehitlerimizin kemiklerini sızlatıp, biz gazileri derinden üzdünüz” diye konuştu.

O MAKAMA LAYIK DEĞİLSİNİZ!
Öztürk, ”O işgal ettiğiniz makama layık bir şahsiyet değilsiniz. Gaziler derneği olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'yı bu yaptığı konuşmadan dolayı kınıyoruz ve kendisini istifa etmeye çağırıyoruz. Suriye topraklarında Barış Pınarı Harekatı'na katılan kahraman ordumuza ve tüm güvenlik güçlerimize muvaffakiyet diliyoruz“ şeklinde konuştu.

2_310

MUSTAFA AKINCI NE DEMİŞTİ?

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla yürütülen Barış Pınarı Harekatı dördüncü gününde tepki çeken bir açıklama yapmıştı.

"Bazen sessiz kalmak söyleyecek sözünüz olmadığından değildir. Bazen durumlar o kadar karmaşıktır ki, bazı kestirmecilerin kolaycılığında "Evet" ya da " Hayır "la geçiştirilmesi mümkün değildir. Söyleyeceklerinizle durumu etkileme olanağını göremediğiniz durumlarda sessiz kalmak da gerekebilir. Ancak Türkiye'nin Suriye'deki son operasyonu konusunda sürekli üzerime geliniyor. Kimi görüşümü merak ettiğinden, ama bir çoğu da kendi politik amaçlarına malzeme yapmak telaşı ile sabırsızlanıyor. Bazı çok bilmişler de bu sessizlik üstüne komplo teorileri bile icat etmeye başladılar. Bu durumda ne düşündüğümü açıklamak kaçınılmaz oldu: Herşeyden önce içimizde Türkiye'nin iyiliğini ve terör belasından kurtulmasını istemeyen olduğuna inanmıyorum. Mesele "Türkiye'nin iyiliği nerededir?" sorusunun yanıtındadır. Bu sorunun gerçek muhatabı elbette Türkiye'de yaşayanlardır. Ama benim inancım Suriye topraklarının artık neredeyse 10. yılına girmekte olan savaşa doyduğu noktasındadır. On yıldır akan kan bundan böyle de akmaya devam ederse barışa ulaşmak mümkün olmayacaktır. Bana göre Türkiye'nin mutlu ve huzurlu geleceği Türkü – Kürdü – Arabı ve Türkmeni ile tüm bölge halklarının dialog içinde inşa edecekleri bir düzenle mümkün olacaktır. Suriye'nin toprak bütünlüğü içinde kendi sınırlarına sahip çıkabileceği ve Türkiye'nin de kendi sınırlarını güvende hissedebileceği bir durumun yaratılması gerekiyor. Bunun için kanımca Türkiye ile Suriye arasında en erken zamanda ilişkilerin yeniden tesis edilmesinin büyük yararı olacaktır. Bunun da ötesinde Türkiye'nin Mısır dahil diğer bölge ülkeleriyle bozulan ilişkilerinin de düzeldiğini görmek en büyük dileğimdir. AB ile kavgalı değil işbirliği içinde bir Türkiye herkes için daha iyi olacaktır. 1974 yılında 27 yaşındayken, Faşist Yunan Cuntasının neden olduğu Türkiye'nin askeri harekatında ben de her genç Kıbrıslı Türk gibi görev aldım. Lefkoşa'da Dereboyu'ndaki savaşta arkadaşlarım yanımda şehit düştüler; pek çoğumuz gibi ben de savaşın ne demek olduğunu yaşayarak öğrendim. Bu nedenle savaşın acılarını hiç bir toplumun yaşamasını istemem. Türk- Kürt- Arap hiçbir çocuğun burnunun kanamasını arzulayamam. Daha önce de söyledim 1974'te biz adına Barış Harekatı desek de bu bir savaştı ve akan da kandı. Şimdi Barış Pınarı desek de akan su değil kandır. Bu nedenle bir an önce dialog ve diplomasinin devreye girmesi en büyük dileğimdir."

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!