dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.08
  • ALTIN
    2298.7
  • BIST
    8995.8
  • BTC
    70787.23$

Sertifikalarını aldılar


Sertifikalarını aldılar
Pütürge ilçesinde, ‘Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul’ Projesi kapsamında sertifika almaya hak kazanan okullara belgeleri verildi.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA 

Malatya'nın Pütürge ilçesinde, ‘Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul' Projesi kapsamında sertifika almaya hak kazanan okullara düzenlenen bir törenle belgeleri verildi.

PROGRAMA KATILANLAR
İlçenin Dumlupınar Ortaokulu Konferans Salonunda düzenlenen programa, Pütürge Kaymakamı Recep Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Toper, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Engin Gürcan ile Bedri Altuntaş, Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu İl Koordinatörü Emrah Kılıçsız, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Mustafa Güneş ve okul müdürleri ile öğrenciler katıldı.

BÜTÜN OKULLAR BU BELGEYE SAHİP OLMALI
Pütürge Kaymakamı Recep Aydın, yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokolle yürürlüğe giren ‘Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul' Projesi kapsamında sertifika almaya hak kazanan okullara belge vermek için bir araya geldiklerini ifade ederek, okullarda temizlik ve hijyenin önemine dikkat çekti. Kaymakamı Recep Aydın, çocuk ve gençlerin hareketli bir yaşam sürmeleri gerektiğini belirterek, özellikle obezite konusuna temas etti. Çağımıza ait sağlık problemlerinin baş gösterdiğini, bu dönemde sağlık problemleriyle mücadele edilmesinde eğitimcilere büyük görevler düştüğünü bildiren Aydın, Pütürge'deki bütün okulların bu belgelere sahip olmaları gerektiğini belirtti.

1_403

OKUL YETKİLİLERİNE BELGELERİ VERİLDİ
Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul Sertifikası alan okulların yönetici ve öğretmenlerini tebrik eden Aydın, daha sonra ‘Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okul' Projesi kapsamında sertifika almaya hak kazanan okul yetkililerine belgelerini verdi.

DARENDE İLÇESİNDE DE SERTİFİKALAR VERİLDİ

Malatya'nın Darende ilçesinde "Beyaz Bayrak" ve "Beslenme Dostu Okul" projeleri kapsamında şartları yerine getiren okullara sertifikalarının verildiği bildirildi.

1_407

TÜM OKULLARIN STANDARTLARI YAKALAMALARI HEDEFLENİYOR
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Somuncu Baba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans salonunda sertifika töreni düzenlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, burada yaptığı konuşmada, çocukların ruh ve beden sağlığını korumanın tüm toplumun görevi olduğunu söyledi. İlçe Sağlık Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde okullarda gerekli tüm çalışmaları ve denetimleri yaptıklarını da ifade eden İnce, “Bugünkü törende 22 okul ‘Beyaz Bayrak' alırken 9 okul da 'Beslenme Dostu Okul' Sertifikası aldı. "Beyaz Bayrak" projesiyle okullarda hijyen ve sağlıklı ortamları artırmak, "Beslenme Dostu Okul" projesiyle ise çağın hastalığı obeziteyle mücadele ve sağlıklı beslenmeye teşvik etmeyi amaçlıyoruz. Müdürlüğümüz bünyesindeki tüm okullarda bu standartları yakalamaları ve bu belgelere sahip olmalarını hedefliyoruz” dedi. Konuşmaların ardından okul müdürlerine "Beyaz Bayrak" ve "Beslenme Dostu Okul" sertifikaları verildi.

2_305

PROGRAMA KATILANLAR
Sertifika dağıtımına, Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, şube müdürleri Hüseyin Aslan ve Ali Kızmaz, öğretmenler ve öğrenciler ile okul idarecileri katıldı.

1_413

DOĞANYOL'DA BEYAZ BAYRAK SERTİFİKALARI VERİLDİ

Malatya'nın Doğanyol ilçesinde bazı okullara, Beyaz Bayrak sertifikaları verildi.İlçe kaymakamlığında düzenlenen Beyaz Bayrak sertifikaları verilmesi programında konuşan Kaymakam Yunus Emre Vural, sağlık konusuna temas etti. Kaymakam Vural, temizlik konusunun önemini anlatarak, okul ve öğrencilerin ne kadar hijyen olmaları halinde hastalık gelmeyeceğini, böylece sağlıklı eğitim verileceğini vurguladı.Beyaz Bayrak sertifikaları alan okulların, bundan sonra da temizliğe dikkat etmelerini isteyen Kaymakam Yunus Emre Vural, okul yöneticileriyle istişarelerde de bulundu.Kaymakam Vural tarafından temizlik ve hijyen kurallarına uygunluğu tespit edilen ilçenin okul yöneticilerine Beyaz Bayrak sertifikaları verildi.

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!