Sevgi BERK / Malatyalılar Her Şeyin En Güzeline Layık: Geleceğe Umut, Geçmişe Vefa…

Sevgi Berk'in yazısında, Malatya’da yürütülen projelerle hem şehrin tarihi dokusunun korunarak modern yaşam alanları oluşturulduğu, hem de deprem sonrası umutların yeniden yeşerdiği vurgulanıyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un Malatya ziyareti ve Söğütlü Cami’nin temel atma töreni, Türkiye'nin deprem sonrası yeniden toparlanma sürecinde attığı önemli adımların bir göstergesi oldu. Bu ziyaret, sadece bir cami inşaatının başlangıcı değil, aynı zamanda depremzedelere verilen bir umut mesajı niteliğindeydi. Bakan Kurum’un vurguladığı devlet-millet birlikteliği, zorluklar karşısında dayanışmanın ve yeniden ayağa kalkmanın sembolü olarak öne çıktı.
SÖĞÜTLÜ CAMİ'NİN TEMELİ: GEÇMİŞE VE GELECEĞE SAYGI
Bakan Kurum’un Söğütlü Cami hakkındaki konuşmaları, hem geçmişe olan vefa borcunu hem de geleceğe dair bir vizyonu temsil ediyor. Osmanlı ve Selçuklu mimarisini modern çizgilerle buluşturacak olan bu cami, sadece bir ibadet alanı değil, aynı zamanda toplumsal hafızamızın ve kültürel mirasımızın bir sembolü olacak.
TARİHİ VE KÜLTÜREL ESERLERİN İHYASI: GEÇMİŞE SAHİP ÇIKMA
Deprem bölgesinde sadece konutlar inşa edilmekle kalmıyor, aynı zamanda tarihi eserler de yeniden ihya ediliyor. Bakan Kurum’un, Malatya’nın gözbebeği olan Tarihi Bakırcılar Çarşısı ve diğer projeler hakkında verdiği bilgiler, Türkiye’nin geçmişine sahip çıkma kararlılığını yansıtıyor. Tarihi dokunun korunarak gelecek nesillere aktarılması, sadece bir restorasyon projesi değil, aynı zamanda bir kimlik meselesi olarak değerlendirilmeli.
...
YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN LÜTFEN BURAYA > TIKLAYINIZ

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Malatya'da Kar Alarmı! Okullar Tatil Edildi!
- Sami Er: 95 Bin Konutun İhalesi Tamamlandı, 2025 Yılı Sonuna Kadar Teslim Edilecek
- Yeşilyurt Belediyesi, Kırsal Mahallelerdeki Öğrencilere Eğitim Desteği Veriyor: Kitap, Kırtasiye ve Satranç Takımları
- Malatya’da Sahte Alkol İmalatına Darbe: 1 Gözaltı, Yüzlerce Litre Kaçak Alkol!
- Pütürge'de Kışa Direnen Sağlık Ekipleri: 80 Yaşındaki Kadına Ulaşmak İçin Zorlu Yollar Aşıldı
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.