dore okulları
Malatya
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66261.708$

Sevimli canlılar unutulmuyor!


Sevimli canlılar unutulmuyor!
Malatya'de ekmek israfının önüne geçmek için başlatılan 'Bayat Ekmek Kutusu' uygulaması ile toplanan ekmeklerin bir kısmı sokak hayvanları için ayrılırken, kalanlar ise doğadaki yaban hayvanlarına bırakılıyor
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA 

Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Atık Yönetimi Şube Müdürü Şaban Aşıcı, belediyenin başlattığı "Bayat Ekmek Kutusu" uygulaması ile hem israfın önüne geçilmesinin hem de sokak hayvanları ile doğadaki yaban hayvanlarının aç kalmasının önlendiğini belirtti.

HEM EKMEK İSRAFI ÖNLENİYOR HEM DE HAYVANLAR AÇ KALMIYOR

Aşıcı, "Malatya'da birçok cadde ve sokakta bulunan Bayat Ekmek Kutularından toplanan ekmekler sokak hayvanları ile doğadaki yaban hayvanlarına verilmektedir. Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak Battalgazi ve Yeşilyurt ilçe sınırları içerisinde toplam 300 adet bayat ekmek toplama kutumuz bulunmakta. Bu kutularda günlük yaklaşık 200 kilogram ekmek birikmekte ve bu ekmekler ekiplerimiz tarafından toplanmaktadır. Müdürlüğümüz ekipleri tarafından toplanan ekmekler, tabiat parklarına, çöp sahasına, hayvan barınağı, baraj göletinin çevresi ile ekiplerimiz tarafından önceden belirlenen ve sokak hayvanlarının yoğun olarak bulunduğu alanlara bırakılmaktadır. Ekmek israfı konusunda da vatandaşların tüketebilecekleri kadar ekmek almaları ve tüketim noktasında daha dikkatli olmaları konusunda vatandaşların duyarlı davranmalarını rica ediyoruz" şeklinde konuştu.

M_477

ÖTE YANDAN MALATYA'DA BİR MUHTAR MAAŞININ ÜÇTE BİRİNİ SOKAK HAYVANLARI İÇİN HARCIYOR

Malatya'nın Darende ilçesi Balaban Mahalle Muhtarı Cemal Çelebi, örnek bir davranış sergileyerek, her ay muhtarlık maaşının üçte birini mahallesinde sahipsiz hayvanların tedavi ve beslenme gibi ihtiyaçları için harcıyor. Balaban Mahallesi'nin Muhtarı Cemal Çelebi, her ay muhtarlık maaşının üçte biri olan 700 TL'yi, mahallerinde aç kalan ve tedavi ihtiyacı duyan sokak hayvanlarına ayırıyor. Korona virüs nedeniyle hijyene önem veren yerel yönetimler tarafından mahallerde hızlı toplanan çöplerin sokak hayvanlarının aç kalmasına neden olduğunu belirten Çelebi, bu hayvanların ihtiyacını ise muhtarlık maaşından ayırdığı bütçe ile karşılamaya başladığını kaydetti. Yaklaşık 3 aydır hayvanların yeme, içmi, tedavi gibi ihtiyaçlarını cebinden karşıladığını belirten Muhtar Çelebi, "Pandemi sürecinde kentte hijyenin sağlanması amacıyla yerel yönetim tarafından çöpler hızlı toplanıyor, sokak hayvanları ise yemek bulmakta zorlanıyor. Havaların kurak geçmesi ve hayvanların içme suyuna ulaşması da taşra alanlarda bir sorun olarak görünüyor. Mahallemdeki başıboş hayvanların bu durumları beni çok üzüyordu. Bu nedenle yaklaşık 3 aydır hayvanların ihtiyacını her ay muhtarlık maaşımdan ayırdığı 700 TL'lik bütçe ile karşılıyorum. Bundan zevk alıyorum. Muhtar olarak öncelikli görevim yöreme hizmet, yaşam standartlarını iyileştirmeye gayret göstermek ama her canlıyı koruyup ihtiyaçlarını da gidermek insanlık görevimiz. Ben de her ay muhtarlık maaşımın 3'te birini bu hayvanların bakımlarına ve yemlerine harcıyorum" diye konuştu.

O_334

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!