Sevimli yavrular dikkat çekiyor

Malatya Hayvanat Bahçesi’nin Covid-19 pandemi salgın koşullarının el verir duruma gelmesi halinde yapılacak değerlendirme sonucu ziyaretçilere açılması tarihinin belli olacağı belirtildi. Bahçeye ayrı bir güzellik katan yavrular, sevimlilikleriyle dikkat çekiyor.
HABER MERKEZİ-MALATYA
Malatya Büyükşehir Belediyesi Orduzu C Tipi Mesire Yeri Botanik Park ve Hayvanat Bahçesi'nde yeni doğumlar oldu. Hayvanat Bahçesinde, 78 türden bin 213 canlı bulunuyor.
SEVİMLİ YAVRULAR DİKKAT ÇEKİYOR
Yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını dolayısıyla Botanik Park ve Hayvanat Bahçesi'ne ziyaretçi kabul edilmiyor. Hayvanat Bahçesindeki canlıların bakımı düzenli olarak görevliler tarafından sürdürülüyor. Canlıların yavrulamaları ise bahçenin sevimliliğini arttırıyor. Yıl içerisinde pek çok canlı yavrulayarak türünün sayısını çoğaltıyor. Son olarak ceylan, keçi, maymun, kangurular ile çok sayıda kuş türünde yavrulamalar oldu. Bahçeye ayrı bir güzellik katan yavrular, sevimlilikleriyle dikkat çekiyor.
YAPILACAK DEĞERLENDİRME SONUCU HAYVANAT BAHÇESİNİN AÇILMA TARİHİ BELLİ OLACAK
Malatya Büyükşehir Belediyesi Veteriner ve Hayvanat Şube Müdürü Sami Altaş, “78 türden bin 213 hayvanımız mevcuttur. Özellikle safari alanımızdaki hayvanlarımızda ilkbahar döneminden itibaren yavrulamalar oldu. 5 ceylan yavrusu doğdu. Ceylanlarımız 15 taneden 20'ye çıktı. Aynı şekilde kızıl geyiklerimiz, lamamız doğum yaptı. Kurtlarımız yeni yavrularla toplamda 8 oldular. Hayvanat bahçemizdeki tüm canlıların bakımı kendi personellerimiz tarafından yapılmaktadır” dedi.
Altaş, salgın koşullarının el verir duruma gelmesi halinde yapılacak değerlendirme sonucu hayvanat bahçesinin ziyaretçilere açılması tarihinin belli olacağını kaydetti.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Karpuzlu Dondurma ve Kızarmış Dondurma Tarifleri
- FEDAŞ Frene Bastı: Malatya’da 5 İlçede Elektrik Kesintisi Uyarısı
- Malatya’da 8 Kişi Vefat Etti: Bugün Hangi Mahallelerde Taziye Var?
- Sıcaklık Artıyor, Nem Azalıyor! Malatya İçin 20 Ağustos Saatlik Hava Raporu
- Sabah Ezanı 04:08’de, Yatsı 20:47’de! Malatya’da 19 Ağustos Ezan Vakitleri Belli Oldu
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.