dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64215.796$

SEYRİ GÜZEL, SKORU ÜZER!


SEYRİ GÜZEL, SKORU ÜZER!
Mehmet Ayhan yazdı...
Narin

BtcTurk Yeni Malatyaspor, Süper Lig'de üst üste 4'üncü beraberliğini, Ankara'da aldı. 1-0 öne geçip 2-1 geriye düştüğü Gençlerbirliği karşısında 3-2'lik üstünlük de yakalandı; ancak 90+1'de yenilen gol hesapta yoktu: 3-3. Kaplanların gollerini Bifouma ile Robin Yalçın attı. Malatya ekibi, 3 galibiyetin üzerine gelen 4 beraberlik ile toplam 7 maçla, ligdeki en uzun süreli yenilmezlik serisini elde etti. 28 golle “en golcü takım” unvanını elinde bulunduran Sarı-Siyah-Kırmızılılar, 20 puanla 6'ncı basamakta. 14'üncü haftadaki rakip; 7 Aralık'ta Sivasspor...

16_7

ERTAÇ İLE DİALLO'NUN DUYGUSAL MAÇI

Eryaman Stadyumu'ndaki zorlu 90 dakika, Gençlerbirliği'nin file bekçisi Ertaç Özbir ile 66'da şans bulan Sadio Diallo için duygusal bir anlam ifade ediyordu. Ertaç, 2015-19 arasında; Gineli oyuncu ise 2017-18'de Yeni Malatyaspor'da boy göstermişti. Diallo 2018-19'da ise Hatayspor'daydı. İki oyuncu da sezon başında Ankara'nın yolunu tuttu.

15_9

HADEBE YİNE PASAPORT KURBANI

BtcTurk Yeni Malatyaspor'da, Teenage Hadebe cephesinde yine sürpriz bir gelişme hâkimdi. Pasaportunda çıkan zorun nedeniyle Malatya'daki golsüz Fenerbahe sınavını kaçıran Zimbabweli stoper, Başkent'te de yoktu. Zimbabwe hükümeti parasızlıktan yeni pasaport bastıramayınca Hadebe de birçok vatandaşı gibi mağdur oldu. Devreye ülke federasyonu girince pasaportuna kavuşan Zimbabweli oyuncu, Türkiye'ye döndü; ama kadroya giremedi. Tedavisi tamamlanan Rahman Buğra Çağıran, esame listesindeydi.

14_11

SERGEN YALÇIN'DAN GUILHERME SÜRPRİZİ

Sergen Yalçın'ın yokluğunda kulübede oturan yardımcı antrönerlerden Murat Şahin, Fenerbahçe randevusunun 11'inde sadece tek değişikliğe gitti. Brezilyalı Guilherme yedek başlarken, yerine Ahmed Ildız ter döktü.

13_16

NEDEN BREZİLYALI DEĞİL, AHMED ILDIZ!

4-2-3-1 sisteminde eldivenleri Beninli Fabien Farnolle giydi. Geri dörtlünün soluna Sakıb Aytaç, sağına Faslı Issam Chebake geçti. Stoperin solunda Mustafa Akbaş, sağında Ekvadorlu Arturo Mina izlendi. Ganalı Afriyie Acquah ile Robin Yalçın, ikinci bölgenin ağır işçileriydi. Bu ikilinin önünde “10 numara” mevkiinde Guilherme değil, Ahmed Ildız tercih edildi. Onun sağında Gökhan Töre, solunda Kongo doğumlu Fransız Thievy Bifouma vardı. İleride Makedon Adis Jahovic gol aradı. 20 kişi arasına giren diğer oyuncular; Ufuk Ceylan, Erkan Kaş, Özer Özdemir, Murat Yıldırım, Hollandalı Mitchell Donald, Fildişi Sahilili Moryke Fofana, Tunuslu Ghaylen Chaaleli, Guilherme, Rahman ve Eren Tozlu oldu.  

12_19

ÖNCE DİREK, SONRA KAÇAN GOL...

Fenerbahçe'nin ardından, Gençlerbirliği'nin karşısına çıkana dek en fazla net gol pozisyonuna (36 kez) giren takım olan BtcTurk Yeni Malatyaspor, ilk yarıda fazla etkili değildi. Yine de adrenalin yüklü anlara şahitlik edildi. 23'te soldan ceza alanına giren Bifouma, son çizgide sert vurdu, Ertaç'ın parmaklarının ucuyla temas ettiği top, direğe çarparak oyun alanına geri döndü. 35'te Jahovic soldan içeriye kesti, Gökhan Töre, önünden geçen topa dokunamayınca mutlak bir gol kaçmış oldu.

11_24

FRANSIZ YETENEKTEN 4'ÜNCÜ GOL

BtcTurk Yeni Malatyaspor, 44'te 1-0 öne geçiren sayıyı kaydetti. Gökhan Töre'nin şık pasında, ceza sahası sol çaprasındaki Bifouma, Ertaç'ın üzerinden aşırttı. Fransız böylece 4'üncü gol sevincini yaşadı. İlk devrede temponun zaman zaman çok yükselse de Kaplanlar, rakamlarda rakibinin epey gerisindeydi. Özellikle ev sahibinin 8 köşe atışına karşın hiç korner kullanılmadı. Oynama yüzdesinde ise 54'e 46'lık üstünlük vardı.

1_764

RİTM DÜŞÜNCE BERABERLİK GELDİ

Gençlerbirliği'nin başında 2'de 2 yapan teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun soyunma odasından dönüşteki Beraz Özdemir-Floyd Ayite hamlesi, ibreyi bir süre ev sahibinden yana çevirdi. Kaplanlar ikinci 45'in girişinde meşin yuvarlağı ayağında tutmakta hayli zorlandı. 52'de Giovanni Sio tabelayı eşitledi: 1-1. 56'da Daniel Candeias'a Farnolle mükemmel bir refleksle “Dur” dedi. 3'te 2'lik zaman dilimi geride kalırken toparlanan BtcTurk Yeni Malatyaspor, Gençlerbirliği'nin üzerine gitti.

2_564

‘TARTIŞMA'SIZ PENALTI!

73'te Video Yardımcı Hakem (VAR)'ın da uyarısıyla Kırmızı-Siyahlılar penaltı kazandı. Ayite'nin sert şutunda direğe takıldı; ama hakem Zorbay Küçük bu pozisyonda VAR'a başvurdu. Murat Yıldırım'ın kolunu bilinçli açıp topla temas ettirdiği kanaati uyanınca beyaz noktayı işaretledi. Murat sarı kart görürken, Gençlerbirliğ, Bogdan Stancu ile 2-1'i buldu. Bu sezon 4 penaltı golü atıp hiç yemeyen, Fenerbahçe önünde Farnolle'nin, Emre Belözoğlu'nu üzdüğü Kaplanlar, üzüntülü bir ilke tanıklık etti. Burak Şeker'in yönettiği VAR ile iyi iletişim kuran Zorbay Küçük'ün kararı çok tartışılmadı.

3_311

HER TAKIMA LAZIM: ROBİN YALÇIN

Vakit ilerledikçe ritm arttı. Murat Şahin'in, Sergen Yalçın destekli kararıyla 71'de Guilherme, Gökhan Töre'nin; Fofana ise 79'da Acquah'ın yerine oyuna dahil oldu. Hareketlenen konukta, defans da daha önde kuruldu. 82'de Guilherme'nin sağdan müthiş servisinde Jahovic net fırsatı harcadı. 85'te Murat Yıldırım geriden gelen Robin Yalçın'ı gördü. Bu futbolcu sert ve düzgün vurdu: 2-2. Akabinde iki taraf da 3 puanı düşündü.

4_161

ZAFERE BU DENLİ YAKLAŞILMIŞKEN...

Nefes almaya dahi vaktin olmadığı bir son bölüm vardı, heyecan her an zirvedeydi. 88'de Robin Yalçın yine uzaklardan, ilk goldekine benzer bir şekilde eski Kaplan, Ertaç Özbir'i avladı: 2-3. Hemen her yerde oynayan ve bundan dolayı “Joker” tabirini hak eden Robin Yalçın, 2019-20'de 4. defa ağları sarstı. Kaplanlar zafere bu denli yaklaşılmış iken 90+1'de Rahmetullah neticeyi tayin etti. Zorbay Küçük, VAR'ın da desteğiyle, Mina ile Stancu arasındaki ikili mücadelede faul olmadığına hükmetti.

5_107

SKORU TUTAMAZSAN, KAZANAMAZSIN!

Kritik müsabakanın kısa anektodlarına gelince... Tahkim Kurulu'nun 4'ten 3 maça indirdiği cezasını tamamlayan Sergen Yalçın'ın olmayışı, fazlasıyla hissedildi. Nihai plan elbette Sergen Hoca'nın; fakat Guilherme değil de Ahmed Ildız'ın yeğlenmesi büyük hataydı ki, Sambacı'nın yeşil zemine bastıktan sonraki icraatları bu düşüncemizi doğruladı. BtcTurk Yeni Malatyaspor, galibiyete çok yaklaşsa da skoru tutmayı beceremedi.

 6_66

JAHOVIC VERİMSİZ, TÖRE VASATTI

İleriye ve her daim 3 puana oynanan, üstelik Ankara deplasmanında 3 gol bulan Kaplanlar, herhalde 3 gol yenileceğini hesap etmemişti! Jahovic verimsiz bir günündeydi, Gökhan Töre de tutuktu; ama Bifouma'yı şık bir asist yapmasını bildi. Töre'den teknik heyetin beklentisi ise daha parlak oyun ve konsantrasyon...

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!