02 Eylül, 2026, Çarşamba
  • DOLAR
    42.26
  • EURO
    49.07
  • ALTIN
    5726.6
  • BIST
    10.641
  • BTC
    103068.32$

SGK Prim Borçlarında Milyarlarca Liralık İşlem: İlk Taksit Tahsilatı Belli Oldu

SGK Prim Borçlarında Milyarlarca Liralık İşlem: İlk Taksit Tahsilatı Belli Oldu
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 4 Haziran-31 Ağustos 2026 tarihleri arasında uygulanan SGK prim borçlarının tecil ve taksitlendirme düzenlemesinin sonuçlarını açıkladı. Düzenlemeye 148 bin 984 işveren ve 4/b’li sigortalı başvururken, 183,3 milyar liralık borç tecil edildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, işverenler ile 4/b kapsamında sigortalı çalışanların SGK prim borçlarına yönelik uygulanan tecil ve taksitlendirme düzenlemesine ilişkin verileri açıkladı. 4 Haziran-31 Ağustos 2026 tarihleri arasında uygulanan düzenlemeye toplam 148 bin 984 işveren ve 4/b’li sigortalı başvuruda bulundu.

183,3 MİLYAR LİRALIK BORÇ TECİL EDİLDİ

Başvurular sonucunda toplam 183,3 milyar lira tutarındaki SGK borcu tecil edildi. Düzenleme kapsamında ilk taksit ödemelerinde ise 7,5 milyar lira tahsilat gerçekleştirildi.

İLK TAKSİTTE 7,5 MİLYAR LİRA TAHSİL EDİLDİ

Bakan Işıkhan, uygulamayla işverenler ve sigortalılara prim borçlarının ödenmesinde kolaylık sağlandığını belirtti. Işıkhan, üretim ve istihdamın desteklenmesine yönelik çalışmaların sürdürüleceğini ifade ederek, “İşverenler ile çalışanların yanında olmaya, üretim ve istihdamı desteklemeye devam edeceğiz” mesajını verdi.
 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!