Silahlar Sustu: Ekonomi Konuşacak!

MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Yunus Akçin, silah bırakma kararının sadece güvenlik değil, kalkınma açısından da tarihi bir fırsat sunduğunu söyledi. “Barış ortamı, yatırım ve üretimin önünü açacak” dedi.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi, silah bırakma kararına ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamada, gelişmenin Türkiye'nin sadece güvenlik politikaları değil, ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınması açısından da tarihi bir eşik olduğuna dikkat çekildi.
YATIRIM ORTAMI GÜÇLENECEK
MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Yunus Akçin, barışın doğu ve güneydoğuda yatırım ortamını güçlendireceğini belirterek, “Yıllarca bu topraklara acı ve geri kalmışlık getiren terör belasından uzak, huzurlu bir iklimin tesis edilmesi; üretimin, istihdamın ve refahın önünü açacaktır” dedi.
BU BİR FIRSAT PENCERESİ
Barış sürecinin ekonomik fırsatlar da yaratacağına işaret eden Akçin, bölgelerin sahip olduğu doğal ve beşeri potansiyelin artık daha fazla değerlendirileceğini kaydetti. MÜSİAD Malatya olarak bu süreci “fırsat penceresi” olarak gördüklerini belirten Akçin, Malatyalı iş insanlarını yatırıma ve üretime çağırdı.
İŞ DÜNYASINA TARİHİ SORUMLULUK
Açıklamada, sadece devletin değil iş dünyasının da sorumluluk alması gerektiği vurgulandı: “Ekonomik istikrar; toplumsal dayanışmanın, sosyal adaletin ve milli birliğin teminatıdır. Silahların sustuğu, fikirlerin ve projelerin konuşulduğu bir Türkiye, tüm bölge için ilham kaynağı olacaktır.”
ÇAĞRI: ŞİMDİ ÜRETME ZAMANI
Açıklamanın sonunda MÜSİAD Malatya Şubesi tüm girişimcileri, yatırımcıları ve sanayicileri barışın sunduğu bu yeni dönemin ruhuna uygun şekilde hareket etmeye, elini taşın altına koymaya ve Türkiye’nin kalkınma sürecinde aktif rol almaya davet etti.
KAYNAK: İHA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- MALATYA’DA CUMARTESİ HAVA DURUMU: GECE SERİN, ÖĞLE SICAK
- MALATYA’DA 20 EYLÜL 2025 NAMAZ VAKİTLERİ
- Malatya Vefat Listesi 19 Eylül 2025 – İsim, Yaş, Mahalle ve Taziye/Defin Bilgileri
- Şiddetli Fırtına Feribotu Vurdu! Battalgazi’de Tehlike Atlattılar
- Orgeneral Tokel Sınırda! Malatya, Kilis ve Gaziantep’te Kritik Denetim
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.