Malatya
01 Ağustos, 2025, Cuma
  • DOLAR
    40.67
  • EURO
    46.56
  • ALTIN
    4310.4
  • BIST
    10.743
  • BTC
    115595.24$

Sivas-Malatya karayolundaki Yağdonduran çilesi sona erecek


Sivas-Malatya karayolundaki Yağdonduran çilesi sona erecek
Sivas-Malatya karayolunda yapımı tamamlanmak üzere olan Yağdonduran Tünelinde çalışmalarda sona yaklaşıldı. Tünelde incelemelerde bulunan Kangal Kaymakamı Onur Aykaç, projenin 29 Ekim’de hizmete gireceğini müjdeledi.

Sivas’ta Ulaş-Kangal kara yolu Yağdonduran mevkisinde inşası devam eden Yağdonduran Tüneli'nde son rötuşlar yapılıyor.
2 tüp şeklinde yapımı devam eden 1567 metre uzunluğundaki tünel Kangal ile Ulaş arasındaki mesafeyi 1,5 kilometre düşürecek.

YAPIMI TAMAMLANMAK ÜZERE 

Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yıl dönümü olan 29 Ekim’de projenin hizmete açılmasıyla birlikte sürücüler zorlu kış şartlarından etkilenmeden konforlu ulaşım imkanına kavuşacak. Kangal Kaymakamı Onur Aykaç, tünelde incelemelerde bulundu. Karayolları Şefi Can Hasdemir'den bilgi alan Aykaç, tünelden araçla geçti.
Aykaç, yaptığı açıklamada; “Sivas-Malatya karayolunda yapımı tamamlanmak üzere olan ve 29 Ekim’de açılışı yapılacak Yağdonduran Tünelinde incelemelerde bulunduk. Açıldığında bölgemize ve Kangallı hemşehrilerimize büyük kolaylık sağlayacak bu güzide eserin yapımında emeği geçen herkese şükranlarımı sunarım” dedi.

KAYNAK: İHA, Erişim haber 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!