Siyaset ve İş Dünyası Malatya 2030 Çalıştayında Bir Araya Geliyor

Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER), şehrin geleceğini şekillendirecek olan “Malatya 2030: Sürdürülebilir Kalkınma Yolunda Ortak Akıl” çalıştayını 28 Mart’ta gerçekleştiriyor. Başkan Salih Karademir öncülüğünde mülki idare ve siyasi partilerle istişarelerini tamamlayan heyet, 10 ana başlıkta kentin stratejik yol haritasını belirleyecek.
Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER), kentin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına yön verecek kapsamlı bir projeyi hayata geçiriyor. "Malatya 2030" vizyonu kapsamında düzenlenecek olan ortak akıl çalıştayı için geri sayım başladı.
KRİTİK ZİYARETLER VE GENİŞ KATILIM
MAGİNDER Başkanı Salih Karademir ve Yönetim Kurulu Üyeleri, çalıştay öncesinde Malatya Valisi Seddar Yavuz, AK Parti İl Başkanı Ali Bakan, CHP İl Başkanı Barış Yıldız ve MHP İl Başkanı Gökhan Gök’ü makamlarında ziyaret etti. Ziyaretlerde, Malatya’nın geleceği için tüm paydaşların sürece aktif katılımının kritik önem taşıdığı vurgulandı.
ON ANA BAŞLIKTA GELECEĞİN MALATYA'SI
28 Mart’ta Mövenpick Hotel’de gerçekleştirilecek çalıştayda, alanında uzman isimler ve profesörlerin katılımıyla 10 ayrı masa etrafında şu başlıklar tartışılacak:
Sanayi, Altyapı, Yenilikçilik ve Verimlilik
Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar
Ekonomi, Finans, Yatırım ve Teşvik
Sağlık ve Kaliteli Yaşam
Eğitim ve Öğretimde Nitelik
Marka Şehir, Ulaşım, Turizm ve Gastronomi
Nüfus ve Nitelikli Göç
Kamu, Özel ve Sivil Sektör İş Birliği
Tarımsal Çeşitlilik ve Hayvancılık
Basın, Medya ve Nitelikli İletişim
SOMUT POLİTİKA ÖNERİLERİ HEDEFLENİYOR
MAGİNDER tarafından organize edilen bu önemli buluşmanın temel amacı, Malatya’nın 2030 yılına kadar izleyeceği yolu netleştirmek. Çalıştay sonunda ortaya çıkacak somut politika önerileri ve stratejik yol haritası, şehrin kalkınma hamlesine doğrudan katkı sunacak.


HABER MERKEZİ-MALATYA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Darende’de 50 Yıllık Taş Ustalığı Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya
- TOBB ve Türk İş Dünyası Malatya'da Eğitimden Konuta Birçok Alanda İmzası Bulunan Yatırımları Tamamladı
- Narkotik Ekiplerinin Adım Adım Takip Ettiği Sokak Satıcıları Cezaevine Gönderildi
- Sokak Çetelerine Darbe! Malatya’nın Da Aralarında Bulunduğu 78 İlde Operasyon Yapıldı
- Malatya’da 146 Bin 478 Öğrenci Dersbaşı Yaptı! Vali Yavuz’dan Dikkat Çeken Mesajlar Geldi
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.