dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2325.5
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70265.98$

Siyasilerden zehir zemberek açıklamalar!


Siyasilerden zehir zemberek açıklamalar!
Jandarmanın yaptığı bir denetimde 35 kaçak göçmen yakalanmış, bunları taşıyan araçtaki 2 kişi de gözaltına alınmıştı. Söz konusu iki kişinin AK Parti ilçe başkanıyla yakın akrabalıkları ve büyükşehir belediyesi çalışanı olmaları, siyasi parti temsilcilerinin tepkilerini beraberinde getirdi.  
Narin

Jandarma ekiplerinin, Arapgir-Arguvan Karayolunda 20 Ocak 2023’te yaptıkları denetim sırasında 35 kaçak göçmen yakalanmıştı. Kaçak göçmenleri taşıyan iki kişinin Malatya Büyükşehir Belediyesi çalışanı olması, ayrıca Ak Parti Yazıhan İlçe Başkanı’nın da yakın akrabası olması siyasi parti temsilcilerinin sert tepkisine yol açtı. 

AĞBABA: MALATYA İÇİN KARA BİR LEKEDİR

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, olayın bir skandal olduğunu kaydetti. Ağbaba, “Yıllardır Malatya’da da “Ne yaparsam yanıma kar kalır” anlayışı hakim. Sırtını partiye dayayanların, partide akrabası olanların nasıl rahat ve fütursuzca iş yaptıklarını, nasıl hukuksuzluklara bulaşıp ellerini kollarını sallayarak dolaştığını görüyoruz. İnsan kaçakçılığı yapan kişi hem Yazıhan İlçe Başkanının kardeşi hem büyükşehir belediyesi personeli. Her iki durumda da dokunulmazlık almışa benziyor. Para karşılığı insan kaçıranlar nüfuzlarını kullanarak bu işi organize ettikleri çok açık. Ne üzücü ki belediyeden bugüne kadar açıklama yapılmış değil. AK Parti’den bugüne kadar açıklama yapılmış değil. Her pis olayda olduğu gibi bu olayın da üstü örtülmek isteniyor.” ifadelerini kullandı.

YILDIRIM: KAFALARDA CİDDİ SORU İŞARETLERİ OLUŞTU

Olaya ilişkin tepki gösteren Yeniden Refah Partisi Malatya İl Başkanı Bilal Yıldırım da yaptığı yazılı açıklamada “Biri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Personeli diğeri ise Büyükşehir Belediyesi MASKİ personeli olan iki şahsın insan kaçakçılığına aracılık ettiği haberi ile adeta şoke olduk. Bu şahıslardan birinin Ak Parti Yazıhan İlçe Başkanının kardeşi olması da cabası. Büyükşehir Belediye personeli olan bu iki şahsın karışmış oldukları suç asla yabana atılacak bir durum değildir. Bu kişiler kendi işlerini yapmak yerine bu tür suçlara alet olmaları ise kafalarda ciddi soru işaretleri bırakmaktadır.“ dedi. 

ŞAHİN: BU İKİ ŞAHIS HAKKINDA İŞLEM YAPILDI MI?

İnsan kaçakçılığı olayına bir tepki de Zafer Parti Malatya İl Başkanı Turgut Şahin’den geldi. Şahin yaptığı yazılı açıklamada, “Akp Yazıhan İlçe Başkanının kardeşi ve kuzeninin de katıldığını basına yansıyan yönleri ile görmek ülkenin geldiği durumu idrak yönünde en büyük ibret vesikasıdır. Bu iki şahıs Malatya Büyükşehir Belediyesinde İtfaiye Daire Başkanlığı ve Maski Daire Başkanlığında çalışmaktadır  Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı bu kişiler hakkında herhangi bir idari işlem yapmış mıdır? Yapmadı ise sebep nedir? Akp’li bir ilçe başkanın akrabaları kanunlardan, Malatya halkından ve şehrimizin imajından, daha mı değerlidir?” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ-MALATYA TİME 

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!