dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.32
  • EURO
    35.12
  • ALTIN
    2295.1
  • BIST
    9047.9
  • BTC
    70873.19$

Soğuk günlerde sokak hayvanları unutulmadı


Soğuk günlerde sokak hayvanları unutulmadı
Malatya’da Yeşilyurt Belediyesi tarafından yoğun kar yağışının ardından sokak hayvanları ve kuşlar için belirli noktalara yem bırakıldı.
Narin

HABER MERKEZİ- YEŞİLYURT 

Malatya'da Yeşilyurt Belediyesi tarafından yoğun kar yağışının ardından sokak hayvanları ve kuşlar için belirli noktalara yem bırakıldı. 

DOĞAYA YEM BIRAKILDI

‘Sev Beni' ve ‘Şanslı' projeleriyle doğanın minik canlılarının daha fazla sahiplenilmesi ve korunması noktasında farkındalık oluşturan projeleri hayata geçiren Yeşilyurt Belediyesi, kentti etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle sokak hayvanları başta olmak üzere yemek bulmakta zorlanan kuşlar için özel bir çalışma başlattı. 

102_84

ÇALIŞMALAR HIZ KAZANDI
Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın talimatıyla harekete geçen Yeşilyurt Belediyesi Veteriner İşler Müdürlüğü ekipleri, kar yağışının başladığı günden itibaren ilçenin muhtelif yerlerinde sokak hayvanları için yemleme çalışmalarına hız verdi. 
Yeşilyurt'un farklı noktalarına yerleştirilen (PUGEDON) Hayvan Besleme Odakları'na belirli periyotlar halinde su ve kuru yem bırakan ekipler, kış mevsimi boyunca kuru yem bırakma çalışmalarına devam edecek. 

"MERHAMET DUYGULARI ZENGİNLEŞİYOR"
Toplumdaki sevgi ve merhamet duygularını zenginleştirecek projelere ağırlık vererek doğada yaşayan bütün canlılara sahip çıktıklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, hizmet felsefelerinin sevgi ve merhamet üzerine kurulu olduğunu ifade etti. Doğada yaşayan canlıları yılın her mevsiminde korumak, kollamak ve onlara güzel yaşam koşulları sunma adına yatırımlar yaptıklarını kaydeden Çınar, “Toplumda büyük ses getiren ‘Sev Beni' ve ‘Şanslı' projelerimizle bu duyarlılığımızı tüm hemşerilerimizle paylaşıyoruz. Unutmayalım ki, hayvanlar soğuktan ölmez, açlıktan ve ilgisizlikten ölür. Kış nedeniyle yemek bulmakta zorluk çeken hayvanları unutmayalım, onlara sahip çıkalım. Onların da bir can taşıdığını hatırlayarak, beslenme odaklarını boş bırakmayalım” dedi. 

103_59

"BİR KAP YEMEK BİR KAP SU"
Çınar, sokak hayvanları ve kuşlara sahip çıkmak adına ilçenin belirli noktalarına yem bırakma çalışmalarına hız verdiklerini de dile getirerek “Veteriner İşler Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz, bugünlerde hayvanların mağdur olmamaları için ‘Onlar İçin Bir Kap Yemek Bir Kap Su' çalışması adı altında gereken önlemleri aldılar. Yemleme çalışmalarına ağırlık veriyorlar. Bu uygulama sayesinde hayvanlarımız doğal yaşam alanlarında beslenme fırsatına kavuşmuş olmaktadır. Minik canlıların zorlu kış şartlarında açlık çekmemesi için çalışmalarımız sürecektir.” diye konuştu. Başkan Çınar, vatandaşların doğada yem bulmakta zorlanan hayvanlar için, uygun yerlere yem bırakarak bu konuda oluşan duyarlılığa ortak olmalarını rica etti.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!