Söğütlü Camii, Her Yaşa Her Gönüle Hitap Edecek

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, 5 bin metrekare kapalı alana sahip ve sosyal yaşam alanlarıyla donatılan Söğütlü Camii'nde incelemelerde bulundu. Caminin, sadece ibadet değil; eğitim, kültür ve gençlik faaliyetlerine de ev sahipliği yapacağını belirtti.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, yapımı süren ve şehir merkezinde dikkat çeken Söğütlü Camii’nde incelemelerde bulundu. Eski Belediye Meydanı’ndaki Emekliler Parkı alanında inşa edilen caminin, ibadetin yanı sıra sosyal ve kültürel birçok alana hizmet vereceğini açıkladı.
5 BİN METREKARELİK DEV ALAN
Başkan Er, caminin 5 bin m² kapalı alana sahip olduğunu ve binlerce vatandaşın burada hem ibadet hem de sosyal etkinlikler için buluşabileceğini ifade etti. Caminin yapım sürecinde tüm yapı denetiminin Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütüldüğünü vurguladı.
CAMİ DEĞİL, BİR YAŞAM MERKEZİ
Söğütlü Camii; Kur’an Kursu, Gençlik Merkezi, Kütüphane, Kitap Kafe, çok amaçlı salonlar ve Aile ve Dini Rehberlik Bürosu gibi donatılarla donatıldı. Bu yönüyle klasik bir cami yapısından öte, tam anlamıyla bir kültür ve yaşam merkezi olarak konumlandırıldı.
HAYIRSEVERLİK VURGUSU
Başkan Sami Er, projeye öncülük eden hayırsever iş insanı Hacı Bayram Kızılaslan’a da teşekkür ederek, “Bu anlamlı eserin yükselmesine vesile olan Hacı Bayram ağabeyimize şükranlarımı sunuyorum. Her bir tuğlası dua, her adımı hizmettir” dedi.
HABER MERKEZİ-MALATYA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.
Yorumlar
Malatyalı
18-07-2025 15:27Söğütlü Camii denilince süt gibi bembeyaz taşlardan yapılmış minaresi aklıma gelir ve içimde bir sızı sökün eder. Bu arada cami için 5000 m2'lik alan demek oraya bir iş merkezi açılması en üst kata da 300 m2'lik bir mescit gibi ibadet yerinin açılması demektir. Cami arsalarının iş merkezine çevrilmesi ne zamandan beri uygulanır oldu? Camiler genci yaşlısı her kesimden insanların bir merdiven sıkıntısı yaşamadan rahatlıkla girip çıktıkları kutsal mekanlar demektir. Mecelle Tahrir Heyeti Üyesi Ömer Hilmi Efendiye göre (İthaful Alaf fî Ahkamil Evkaf) kitabında camilerin altına ticarethane yapılamaz. Yapılırsa camilikten başka bir maksada hitap ettiği anlaşılır. Peki caminin ayakta durması için akar (kira) sağlayacak ne yapmak lazım. Elbetteki dükkan vs caminin uzağında veya yanlarında olabilir. Her halükarda camiler ezan okunduğunda sokaktaki insanların rahat girecekleri bir tarzda yapılmalıdır. Bu fıkhın gereğidir. Bunu depremden önceki Yeni Cami ve Söğütlü Camiinin cemaatinin sayısından da anlayabilirsiniz. Yeni Caminin girişi rahat olduğu için cemaat oraya yönelirdi. Caminin ihtiyaçları için kira sağlayacak dükkanlar caminin yanlarında olabilir. Ben Söğütlü Cami arsasının kaç m2 olduğunu bilmiyorum. Ancak eski cami yaklaşık 1000 m2 arsa üzerinde kurulu idi. Tarihi minaresini de kim yok ettiyse taşlarını bir dereye attılar. O güzel caminin altına bir ticarethane ara ki camiye giden merdiveni bulasın. Ben bir kadın tarafından numaralanan o beyaz taşların o dereden toplatılarak getirilmesini ve caminin yanına aynı tarzda dikilmesini istiyorum. Öyle Mardin taşlarıyla yapılmış minare olmaz. O taşlar süt gibi beyaz harika taşlar idi. Minaresi de tam olmasa da Unesco tarafından koruma altına alınan "Afganistan'daki meşhur Menar" tarzında Malatyaya sembol olacak bir tarihi eser idi. Bundan sonra ne söyleseniz boş. Zira temeller yükselmiş. O minare ve cami neden yıkıldı. Esnafa dükkan açmak için. Peki hayrını gördüler mi. Hayır. Çünkü cami usule uygun bina edilmemişti. Bari şimdi aynı hatayı yapmayın.