dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.59
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2507.1
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64098.73$

Sokak hayvanları soğukta unutulmadı


Sokak hayvanları soğukta unutulmadı
Malatya’da soğuk kış günlerinde yaşam mücadelesi veren yaban hayvanları ile sokak hayvanları için doğaya yiyecek bırakıldı.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Malatya'da soğuk kış günlerinde yaşam mücadelesi veren yaban hayvanları ile sokak hayvanları için doğaya yiyecek bırakıldı.

BÜTÜN İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR 
Malatya Büyükşehir Belediyesi bağlı ekipler tarafından Malatya'da birçok noktada bulunan bayat ekmek toplama kutlarında toplanan ekmekler, Malatya genelindeki Kamu Kurum ve Kuruluşlarının yemekhanelerinden alınan ekmekler, mezbahanelerden temin edilen etler ile hazır mamalar Beylerderesi, Onbin Konutlarının bulunduğu alan ile 1. Organize Sanayi Bölgelerine bırakıldı. Ayrıca kanatlı hayvanlar için de bol miktarda yem belirlenen alanlara bırakıldı. Malatya Büyükşehir Belediyesi ayrıca Hayvan Barınağı ve Doğal Yaşam Alanında bulunan hayvanların da bütün ihtiyaçlarını karşılıyor. Barınağa getirilen hayvanlar her türlü bakım ve tedavileri yapılarak barınakta kaldıkları süre içerisinde hazır mamalarla besleniyorlar.Barınağın kapalı alanları alttan ısıtmalı olup hayvanlar soğuk kış günlerinde üşümüyor ve gıda ihtiyacı duymuyorlar. Yavru hayvanların kaldığı barınak bölümlerine ise kalın talaş serilerek hayvanların üşümelerinin önüne geçiliyor.

A_14

ÖTE YANDAN KARDA AÇ KALAN KUUŞLAR İÇİN YEM BIRAKILDI 

Malatya'nın Yeşilyurt içesinde karda aç kalan kuşlar için doğaya yem bırakıldı
Malatya merkez ilçe Yeşilyurt Bostanbaşı İlkokulu öğretmenleri yoğun kar yağışı nedeniyle yem bulmakta zorlanan kuşlar için okul bahçesine bulunan kuş yuvalarına ve bahçe duvarlarına yem bıraktılar.
Bostanbaşı İlkokulu Müdürü Yasin Demirel yaptığı açıklamada, yaban hayvanlarının bu olumsuz hava şartlarında yaşamlarının zor olduğunu, bu duruma duyarsız kalmayarak kuş yuvalarına ve okul bahçesine yem bırakan Özgür Yücetaş ile Eyüp Alper isimli öğretmenlere teşekkür etti.

B_11

ÖTE YANDAN POLİSLER KEDİLERE KUCAK AÇTI 

Malatya'nın Arguvan ilçesinde, soğuk havada İlçe Emniyet Amirliği önüne gelen iki sokak kedisine polisler sahip çıktı.Emniyet Amirliği önüne gelen iki sokak kedisine, soğuk hava olması nedeniyle buradaki polisler kucak açtı. Gündüzleri sokağa çıkıp çarşı merkezinde gezen kediler, akşam saatlerine doğru tekrar İlçe Emniyet Amirliğine geliyorlar. Polisler tarafından mamayla beslenen kediler, geceyi ilçe emniyet amirliğinde geçiriyorlar. Polis merkezinin içinde serbestçe dolaşan kediler, zaman zaman koltukların üzerinde uyuyorlar.
Polis merkezinde görevli polisler, merkezlerine sığınan kedileri çok sevdiklerini söylediler. Polisler, kedilerin tüm ihtiyaçlarını karşılıyorlar, Kedilerin karınlarını doyuruyorlar.Kedilerin, İlçe Emniyet Amirliğine gelen vatandaşların da ilgisini çektiği, emniyete gelen vatandaşların kedileri görünce sahiplenmek istediği ancak polislerin hayvanları kimseye vermediği ifade edildi.

D_3

E_5

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!