dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.6
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2497.6
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    63923.93$

Sorunları TBMM'de çözülür


Sorunları TBMM'de çözülür
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı adalet yürüyüşünü değerlendiren MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Hüseyin Kalan, 'Sorunların çözüm yeri Türkiye Büyük Millet Meclisidir' dedi.
Narin

HABER MERKEZİ- MALATYA

MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Hüseyin Kalan, CHP tarafından başlatılan Adalet Yürüyüşü'nü değerlendirerek, "Her zaman olduğu gibi bugün de sorunların çözüm yolları sokaklar ve asfalt yollar değil milletin kendilerini temsil etsin diye temsilcilerini seçip gönderdiği Türkiye Büyük Millet Meclisidir" dedi.

YENİ SENARYOLAR DEVREDE
Gündeme dair açıklamalarda bulunan Kalan, Türkiye'nin büyümesini istemeyen güçlerin yeni oyunlar ve senaryolar devreye komaya çalıştığını aktararak, "MÜSİAD olarak, ülkemizin etrafında oluşan ateş çemberine rağmen, milli duruşumuza karşı iç ve dış mihraklarla birlikte iş tutanların nerelerde ve kimler tarafından kullanıldığının milletimiz tarafından çok iyi bilindiğine olan inancımız tamdır. İstikrar ve büyüme hedefleri doğrultusunda ne zaman olumlu bir gelişme olursa hemen farklı olayların ortaya çıkmasını MÜSİAD asla bir tesadüf olarak görmemektedir. Ekonomik gelişmenin olumlu yönde harekete geçtiği, istihdam rakamlarının olumlu çıkması, yüzde 5 büyümenin yeni açıklandığı bir dönemde Türkiye'nin manipüle edilmeye çalışılmasını doğru bulmuyoruz" ifadelerini kullandı.

BİZ BİR HUKUK DEVLETİYİZ
Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu anımsatan Kalan, "Hukukun üstünlüğü ve bağımsızlığı herkes için geçerli olup tartışılamaz. Kimsenin unvanı, ekonomik-siyasi gücü, mesleği ve tercihi adaletin tecellisi bakımından ona bir avantaj sağlayamaz. Herkes yargının önünde eşittir ve eşit olmak zorundadır. Yargı da kişilere ve başka güçlerin etki ve yönlendirmesine göre karar verme hakkına sahip değildir. Ülkemizin ekonomik ve siyasi istikrarını bozmak için değişik zamanlarda ortaya konulan senaryoların yeni versiyonları piyasaya sürülmeye çalışılmakta, huzur ve güven ortamının bozulması için marjinal güçler devreye sokulmak istenmektedir. Bu amaçlara ülkemizi yöneten siyasi irade, siyasi partiler ve ekonomik çevreler alet olmamalıdır. Her zaman olduğu gibi bugün de sorunların çözüm yolları sokaklar, asfalt yollar değil milletin kendilerini temsil etsin diye temsilcilerini seçip gönderdiği Türkiye Büyük Millet Meclisidir" değerlendirmesinde bulundu.

KİMSE BU HAKKA SAHİP DEĞİL!
Başkan Kalan, kimsenin kendi istikbali ve siyasi kaygıları nedeniyle ülke üzerinde oynanan oyunları görmezlikten gelerek, bu tür provokasyonlara sebep olacak hareketler içinde bulunma hakkına sahip olmadığını kaydederek, "Kendilerini her zaman millet iradesi üzerinde gören ekonomik güçler ve çeteler bu devirlerinin milletin gerçek iradesi karşısında bittiğinin farkına varmalarının zamanı gelmiş ve geçmiştir. Çözüm yeri, yasal düzenlemeler dahil bu çalışmaların yapılacağı meclistir ve halkın iradesidir. Çözüm, yollarda değil millet iradesinin üstünlüğünde, kullanılmasında ve uygulanmasındadır" şeklinde konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!