Sosyal Medyanın Dayattığı Kusursuzluk Algısı Çocukların Psikolojik Gelişimini Tehdit Ediyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal medyadaki "kusursuzluk" algısının çocuklar üzerindeki tahribatına dikkat çekerek, çocukları dijital dünyanın risklerinden korumak amacıyla yeni bir düzenlemenin hayata geçirileceğini açıkladı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal medya platformlarında inşa edilen yapay gerçekliğin çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerine dair kritik açıklamalarda bulundu. Dijital dünyadaki "kusursuz yaşam" illüzyonunun genç nesillerin ruh sağlığını bozduğunu belirten Göktaş, bu konuda kapsamlı bir adım atılacağını vurguladı.
KUSURSUZLUK ALGISI ÇOCUKLARI YETERSİZ HİSSETTİRİYOR
Bakan Göktaş, sosyal ağlarda sunulan görüntülerin çocukların kendilerini kabul etme süreçlerini zorlaştırdığını ifade etti. Konuyla ilgili değerlendirmesinde Göktaş, "Sosyal medyada hepimiz kusursuz yüzler, bedenler ve hayatlar görüyoruz. Bu 'kusursuzluk' algısı, çocuklarımızın psikolojik ve fiziksel gelişimlerini doğrudan etkiliyor; kendilerini yetersiz hissetmelerine, oldukları hâliyle kabul görmediklerini düşünmelerine yol açabiliyor. Oysa her çocuğumuz özeldir, olduğu gibi güzeldir" ifadelerine yer verdi.
DİJİTAL RİSKLERE KARŞI YENİ DÜZENLEME
Çocukların çevrim içi platformlarda karşılaştığı görünmeyen tehlikelere karşı bakanlık olarak harekete geçtiklerini belirten Göktaş, yeni bir dönemin başladığının sinyalini verdi. Bakanlık tarafından hazırlanan çalışmayı, "Onları çevrim içi platformların bu görünmeyen ama derin izler bırakan risklerinden korumak için yeni sosyal medya düzenlememizi hayata geçiriyoruz," sözleriyle duyurdu.
MÜCADELEDE BİRLİKTELİK ÇAĞRISI...
Bakan Göktaş, çocukların geleceğini inşa ederken toplumun her kesiminin bu sürece destek vermesi gerektiğini hatırlattı. Aileleri ve paydaşları bu önemli konuda birlik olmaya davet eden Bakan, "Gelin, bu mücadelede çocuklarımızı yalnız bırakmayalım. Onların geleceği için hep birlikte hareket edelim" dedi.
HABER MERKEZİ
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- İYİ Partili İsmail Yücel Malatya’da Deprem Sonrası Ekonomik ve Sosyal Sorunlara Dikkat Çekti
- Malatya’da Afet Risklerini Azaltmak İçin Hangi Adımlar Atılıyor?
- Malatya’dan İki Ayda 10 Bin 300 Ton Kuru Kayısı İhraç Edildi
- Vali Yavuz: “Sürekli Mağduriyet Algısıyla Şehri Normalleştiremeyiz”
- Malatya'da Depremin Ardından Konteynerlerde Kalanların Sayısı On Binin Altına Düştü
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.