04 Ekim, 2026, Pazar
  • DOLAR
    49.17
  • EURO
    55.40
  • ALTIN
    6.542
  • BIST
    12.27
  • BTC
    84900.731$

Sulama Projesi Sayesinde Gençler Köylerine Dönüp Yatırım Yapmaya Başladı


Sulama Projesi Sayesinde Gençler Köylerine Dönüp Yatırım Yapmaya Başladı
Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Akçadağ ilçesine bağlı Doğanlar Mahallesi ve çevresinde inşası tamamlanan 4 sulama havuzu ve 6 bin 120 metrelik boru hattı sayesinde 5 bin dönüm tarım arazisi modern sulama sistemine kavuştu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Akçadağ ilçesine bağlı Doğanlar Mahallesi ve çevresinde yapımı tamamlanan sulama havuzları, üreticilerin kullanımına sunuldu. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında 4 sulama havuzu inşa edilirken, toplam 6 bin 120 metre boru hattı döşendi. Projeyle suyun tarım arazilerine düzenli ulaştırılması, sulama maliyetlerinin azaltılması ve verimliliğin artırılması amaçlanıyor.

ÇİFTÇİMİZİN YANINDA ÜRETİMİN OLDUĞU HER YERDEYİZ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, tarımsal üretimin sürdürülebilirliği için sulama yatırımlarını aralıksız sürdürdüklerini belirterek şu ifadeleri kullandı: “Üreticimizin emeğini bereketle buluşturmak için modern sulama çalışmalarımıza devam ediyoruz. Akçadağ Doğanlar Mahallemiz ve çevresinde 4 adet havuz ve toplam 6 bin 120 metre boru döşeyerek suyun daha verimli kullanılmasını, tarlalara düzenli ve etkin şekilde ulaşmasını sağladık. Böylece hem üretim maliyetlerinin azalmasına hem de verimliliğin artmasına katkı sunuyoruz. Çiftçimizin yanında, üretimin olduğu her yerdeyiz.”

GENÇLER KÖYLERİNE YATIRIM YAPMAYA BAŞLADI

Doğanlar Mahalle Muhtarı İbrahim Doğan, mahallenin başlıca ihtiyaçlarından birinin sulama suyu olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: “5 bin dönüm arazi bunlarla beraber sulamaya kavuştu. Suyun oluşuyla köye gelen daha da çok oldu. Bu projelerle birlikte gençler köylerine yatırım yapmaya başladı.”

Mahallede üreticilik yapan Hasan Tuncal ise sulama desteğinin üretime ve köye dönüş isteğine katkı sağladığını dile getirerek duygularını şu sözlerle aktardı: “Buraya yapılan sulama desteğiyle 5 bin dönüm arazimiz faydalanmaya başladı. Bu hizmeti daha önce hayal bile edemiyorduk.”

ÜRETİCİLER SULAMA KOŞULLARINI ANLATTI

Mahalle sakinlerinden Serkan İleri, yol ve sulama sorunlarını muhtar aracılığıyla Büyükşehir Belediyesine ilettiklerini ve taleplerinin karşılandığını ifade etti. Doğanlar Mahallesi’nde çiftçilik yapan 75 yaşındaki Osman Kırteke ise geçmişte toprak kanallarla sulama yaptıklarını ve büyük güçlük yaşadıklarını vurguladı. Boru hatları ve havuzların tamamlanmasıyla sulamanın kolaylaştığını aktaran Kırteke şunları söyledi: “Bağımızı, bahçemizi gelen suyla besliyoruz. Sulama sularıyla da şimdi rahatlıkla yüksek verim alma şansına kavuştuk.”

KAYNAK: MHA

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!