dore okulları
Malatya
03 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2401.4
  • BIST
    10208.65
  • BTC
    59585.08$

'Süper Lig'e hazırlanıyoruz'


'Süper Lig'e hazırlanıyoruz'
Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek, Malatya Time’a özel açıklamalarda bulundu.
Narin

RÖPORTAJ: MURAT ÇETİN

Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek, son dönemde adından sıkça söz ettiren Malatyalılar arasında yer aldı. Hem Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB), hem de Yeni Malatyaspor Başkanlığı görevlerini aynı anda yürüten Adil Gevrek'le röportaj hazırlığımızı tamamlayarak, İstanbul'daki bürosunda kendisini ziyarete gittik. Her Malatyalı'da olduğu gibi büyük bir misafirperverlikle bizi kapıda karşılayan Adil Başkan'da her zamanki samimi tavrı gördük. Memleketimizin birleştirici gücü olan futbolla ilgili konulara ağrılık vererek yaptığımız hazırlık sonucunda ortaya çıkan sorularımıza büyük bir samimiyetle cevap veren Adil Gevrek'e ilk sorumuz, “Sayın Başkan, Malatyamızın tek profesyonel takımı olan Yeni Malatyaspor, ligde iyi bir ivme yakalamıştı. Bu ivme, Altınordu maçıyla sekteye uğradı. Ardından gelen Adana Demirspor beraberliği ise play-off umutlarını büyük oranda yok etti. Sonraki Karşıyaka ve Samsun beraberliklerinin ardından gelen Boluspor yenilgisiyle final. Yaşanan puan kayıplarının sebeplerini sormak isteriz. Puan kayıplarının sebepleri nelerdir?” şeklindeydi.

HEDEFLERİMİZİ BÜYÜK ORANDA TUTTURDUK

Adil Gevrek bu sorumuza, “Maalesef takımımız sezon başından beri iyi oynadığı maçlarda puan kayıpları yaşadı. Ancak sezon başından bu yana söylediğimiz bir şey vardı. “Biz bu takıma güveniyoruz” demiştik. Elbette puan kayıpları yaşanacaktır. Sezon başında bir hedef koymuştuk kendimize, Bu hedefte ligde tutunmak ve ilk 10'un içinde olmaktı. Allah'a şükür ki bu hedefimizi bir sıra farkla tutturduk. Ligde tutunduk. Tekrar etmek gerekirse, biz bu takıma güvendik ve bu takım başarılı olmuştur. Gönül isterdi ki play-off oynayalım. Ancak olmadı. Puan kayıplarına mazeret aramak gayretinde olmadık bu güne kadar. Artık önümüzdeki sezona bakıyoruz.” sözleriyle cevap verdi.

20160503_184358_resized

BİZ ÖNÜMÜZE BAKIYORUZ

Adil Gevrek'in bu cevabının ardından Altınordu mağlubiyetini futbolcularla yapılan görüşmeye bağlayan bir kesimin olduğunu hatırlattık kendisine, “Bununla ilgili maç sonrası bir açıklamanız olmuştu. Bu açıklamaya ekleyecek bir şeyler var mı?” şeklinde bir soru sorduk. Adil Başkan, bu sorumuz karşısında şu ifadeleri kullandı: “O açıklamalarıma eklemek istediğim herhangi bir şey yok. Hatta o açıklamaları da hatırlamak dahi istemiyorum. Biz önümüze bakıyoruz. O konuyla ilgili tek bir söz söylemek istiyorum. Futbolcularla yaptığımız görüşmelerin alınan kötü sonuca herhangi bir etkisinin olmadığını düşünüyorum. Bu konuyla ilgili daha fazla bir şeyde konuşmak istemiyorum.”

BİZİ SEÇENLERDEN 3 YIL İSTEMİŞTİM

Adil Gevrek'e sorularımız devam ediyordu. Bir başka sorumuz ise şöyle oldu: “Daha önce önümüzdeki sezon Süper Lig'e çıkmak için çalışacağınızı belirtmiştiniz. Yeni Malatyaspor'un ligde tutunduğunu görüyoruz. Süper Lig'e çıkma konusunda ne gibi planlamalarınız oldu?”

Bu sorumuza “Seçildiğim ilk gün 3 yıllık bir programımız olduğunu söylemiştik. Bu 3 yılın ilk senesinde şampiyonluk için çalışacağımızı, ikinci yılda şu anda bulunduğumuz ligde tutunabilme adına çalışacağımızı ve üçüncü yılımızda da Süper Lig'e çıkmak adına işlere imza atacağımızı belirtmiştik. Çok şükür ilk iki vadimizi yerine getirmiş bulunuyoruz. Artık üçüncü vadimiz için çalışmaya başladık. Kendi kendimize “Süper Lig'e hazırmıyız? Alt yapımımız Süper Lig'e hazır mı? Ekonomik bağımsızlığımızı elde edebildik mi?” gibi sorular soruyoruz ve bunların sağlamasını yapıyoruz. Bütün bunların tamamını hayata geçirmeye çalışıyoruz. Öncelikli olarak tesisleşme konusuna eğildik. Alt yapıyla ilgili ciddi çalışmalar yapmamız lazım. Ekonomik olarak özgürlüğümüzü de sağlayabilmemiz gerekiyor. Hem sportif anlamda hem de ekonomik anlamda projelerimiz var. Ancak bütün bunları tek başımıza değil bütün Malatyamızındesteğiyle yapabiliriz. Bu işe herkesin el atması lazım. Projelerimize bütün şehrin sahip çıkması gerekiyor. Sivil toplum örgütleriyle, belediye başkanlarımızla ve işadamlarımızla bunları hayata geçirebileceğimize inanıyorum. Mesele Süper Lig'e çıkmak değil. Mesele orada kalıcı olmaktır. Süper lige çıkmak kolay, önemli olan orada kalıcı olmaktır. Eğer kalıcı olamazsak düşüşün ardından daha büyük sıkıntılar yaşarız. Ekonomik özgürlüğümüz için neler yapacağımızı da konuşacağız. Kalıcı ve uzun vadeli olarakneler yapılabileceğiyle ilgili projelerimizi kamuoyuyla paylaşacağız” ifadeleriyle cevap verdi.

20160503_184010_resized_1

HAKEM ATAMALARIYLA İLGİLİ İDDİALAR…

Yeni Malatyaspor, geçtiğimiz sene büyük cezalar alan bir kulüptü. Bu sezon da bazı olumsuzluklar yaşandığını gözlemledik. Bu cezalar sebebiyle açıklamalarınıyaparken daha dikkatli hareket eden Adil Gevrek'e “Ortada bazı haksızlık iddialarıvar. Mesela 23. haftadaki Adanaspor maçına Kayserili Hakem atanmıştı. Bir diğer maç da mağlubiyetle sonuçlanan Altınordu maçıydı. O maça da Giresunlu Hakem atandı. Her iki ilin takımlarıyla puan puana bir mücadele içindeydiniz. Hakem atamalarıyla ilgili herhangi bir girişimizin oldu mu?” diye sorduk.

Adil Gevrek, bu sorumuza tahmin ettiğimiz gibi ihtiyatlı bir şekilde cevap verdi. İşte Adil Gevrek'in cevabı: “Bununla alakalı girişimlerimiz elbette oldu. Bu atamalar bizi elbette üzmüştür. Ancak burada bir art niyet de aramıyoruz. Yine de daha hassas davranılması konusunda görüşmeler yaptık. Sadece Malatyaspor için değil, genel olarak atamalarda daha hassasdavranılmasını istedik. Bu sezonun sonuna geldik. Önümüzdeki sezonda bu tür hataların yapılmaması konusunda daha dikkatli davranılacağını düşünüyorum. Atamalarla ilgili federasyonun daha hassas olması gerekiyor.”

DOĞRU BİLDİĞİMİZ YOLDAN GERİ DÖNMEDİK

Adil Gevrek'in sezon başından bugüne kadar “Malatyaspor'un başarısız olması için duacı olanlar var” tarzında açıklamaları olmuştu. Bu açıklamalarını hatırlattığımız Adil Gevrek'e “Sizin bu açıklamalarınızdan anladığımız kadarıyla bu “Duacı tayfası” halen çalışıyor. Bunların arasında bulunan kişileri kamuoyunu uyarmak adınadeşifre edebilecek bilgiler verebilir misiniz?” diye bir soru yönelttik.

Adil Gevrek, bu sorumuza büyük bir dikkat ve samimiyetle şu cevabı verdi: Biz bugün başarılıyız. Ama en ufak bir başarısızlık sonucunda bizi yerlere vuracaklarını biliyoruz. Bu zihniyete sahip bir iki kişinin değil daha fazla kişinin olduğunu ve bunların aynı kaynaktan beslendiklerini söyleyebilirim. Bizim başarısız olmamız durumunda, hemen seslerini yükseltiyorlar. Biz bunlara rağmen geri adım atmadık. Doğru bildiğimiz yoldan geri dönmedik. “40 yıldır böyle gitmiş bundan sonra da böyle gitsin” demedik. Malatya'ya zarar verecek kim olursa olsun karşısında olacağımızı defalarca söyledik. O zihniyet önceden de vardı şimdi de var. O zihniyetin Malatya'da etkili olmaması için çalışmaya ve takımımızı başarıdan başarıya koşturmak için efor sarf edeceğimize kimsenin şüphesi olmasın”

20160503_184306_resized

SEZON SONUNDA KULÜBÜMÜZÜN BORCU KALMAYACAK

Yeni Malatyaspor'a destek gecesinde vaat edilen paraların tahsilatı konusunda hangi aşamada olduklarını merak ettiğimiz Adil Gevrek'e “Verilen sözlerin büyük bir çoğunluğunundönüşü olacağınainandığınızı belirtmiştiniz. Geri dönüşle ilgili neler söylemek istersiniz?” diye sorduk.

“Yeni Malatyaspor'a Destek Gecesi'nin bildiğiniz gibi 2 Nisan'da yapmıştık. O gün hemşerilerimizin birlik ve beraberlik adına çok güzel bir görüntü sergilediler.” diyerek sorumuza cevap vermeye başlayan Adil Gevrek, “Bakanımız, milletvekillerimiz ve işadamlarımızın katılımı vardı. Her biri Malatya için elinden geleni yapan insanlardı. O organizasyona katılan herkese teşekkür ediyorum. Hem o geceye katılarak bize desek veren hem de eline mikrofonu alarak tek tek masaları gezen Öznur Çalık'a özellikle teşekkür ediyorum. O gecede vaat edilenlerin bir kısmının tahsilatını yaptık. Kalan kısmının da bugün-yarın kulübümüzün kasasına gireceğine eminim” dedi.

ÖZNUR ÇALIK'A REVA GÖRÜLEN HAREKETLERİ TASVİP ETMİYORUM

Adil Gevrek, Öznur Çalık'tan bahsedince, Altınordu maçında tribünde yaşanan bir oyla aklımıza geldi. “Sayın Başkan, Altınordu maçı sırasında Ak Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık'a yönelik bazı olumsuzluklar yaşandı. Bu olumsuzluğun arkasında daha büyük bir oluşumun varlığından söz edenler var. Sizin bu konuyla ilgili düşüncelerinizi de almak isteriz.” şeklindeki sözlerimize, Adil Gevrek, “Onları Malatyaspor taraftarı olarak görmüyorum. Az bir zihniyetten bahsettim. İşte o zihniyetteki birkaç kişinin işidir bu. Öznur hanım bizim isteklerimizi sonuna kadar destekleyen bir insandır. Burada o yapılan şeyin tamamen farklı düşüncelerin ürünü olduğunu biliyoruz. Onların farklı bir sataşma olduğunu biliyorum. Yeni Malatyaspor'a destek verenler içinde önde olan Öznur Hanım'a reva görülen bu hareketi kesinlikle tasvip etmiyoruz.” ifadeleriyle karşılık verdi.

 

MASTÖB İLE YENİ MALATYASPOR, MALATYA'NIN ORTAK DEĞERLERİDİR

Sivil toplum örgütü ve kulüp başkanlığı gibi iki önemli görevi bir arada yürüten Adil Gevrek'e “Her iki kanadı da yakinen biliyorsunuz. Malatya'nın birleştirici güçleri olan bu iki kanadın daha koordineli olabilmesi için neler yapılmalı? Malatya'ya daha faydalı ne gibi işlerin organize edilmesi gerekmektedir?” şeklinde bir soru daha yönelttik.

Adil Başkan, bu sorumuza şu şekilde cevap verdi: “MASTÖB'debirlik ve beraberlik içinde olmamız gerektiğiyle ilgili çalışmalar yürütüyoruz. Siyasi çalışmalarla bu çalışmaları karıştırmamak gerekiyor. Hem MASTÖB hem de Malatyaspor, Malatya'nın ortak değeridir. Biz sivil toplum örgütü olarak bütün şehri kucaklıyoruz. “Şucu-bucu” diye ayrım yapmıyoruz. Malatyalı hemşerilerimize aynı mesafede duruyoruz. Bir çatı altında toplanmaya çalışıyoruz. Birlik ve beraberliği sağlamak için MASTÖB çatısı altında toplanalım. Aynı zamanda Malatyaspor'da Malatya'nın ortak paydasıdır. Ben Malatyalıların bu iki çatı altında birleşeceğine sonuna kadar inanıyorum. Geçtiğimiz haftalarda Esenler'de bir kan bağışı organizasyonu yaptık. Kan bağışı konusunda rekor kırdık. Kan bağışında Malatyalılar birinci sıradadır. MASTÖB olarak bu işi organize etmemizde dernek başkanlarımıza, Esenler Belediye Başkanımıza, Kızılay Genel Başkanı olan hemşerimize de teşekkür ediyorum. Rekoru kırdığımız için memnunuz. Bunun gibi hayırlı bir işe imza attığımız için büyük memnuniyet duyuyorum. Kızılay'aen büyük kan bağışını yapan memleketin bir ferdi olarak, gurur duyuyorum. MASTÖB, kan bağışlamak gibi hayırlı bir işin tekrarını yapacaktır. Bu organizasyonu altı ayda bir, senede bir mutlaka yapacağız.”

 

HERKES ELİNDEN GELENİN EN İYİSİ İÇİN ÇALIŞIYOR

“Malatya'daki bürokrasinin, siyasilerin ve sivil toplum örgütlerinin Yeni Malatyaspor'a olan katkısını yeterli buluyor musunuz?”  şeklindeki sorumuza Adil Gevrek, “Maddi ve manevi katkıları olan büyük bir çoğunluk var Malatya'da. Bakanımıza, milletvekillerimize ve işadamlarımıza bu vesileyle bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Herkesin elinden geldiğince katkı sağlıyor. Malatya'nın birliği ve beraberliği adına siyasilerin de aynı şekilde hareket ettiklerini biliyorum. Şu anda MASTÖB olarak bir kültür evi yapmak için proje hazırlıyoruz. Bundan başka da yapacak çok şey var. Malatyalı hemşerilerimiz hayırsever insanlardır. Bakanımızın ve milletvekillerimizin öncülüğünde eksikliklerin tamamlanacağını düşünüyorum.” diyerek cevap verdi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!