Suriyeli Mülteci Kadınlar Örgü Yapmayı Öğreniyor...

Malatya'daki kampta kalan Suriyeli mülteci kadınlara örgü yapmaları için kurslara yoğun ilgi gösteriliyor.
Malatya Beydağı Konaklama Tesislerinde kalan Suriyeli mülteci kadınlara sosyal faaliyetler kapsamında burada Halk Eğitimi Merkezi tarafından çeşitli kurslar açıldı. Suriyeli kadınlara yönelik olarak dikiş, nakış, trikodoj, halıcılık ve kuaför kursları açıldı.
Kurslara Suriyeli mülteci kadınlar yoğun ilgi gösterirken Trikodoj Kursu'na katılan Suriyeli kadınlar el örgüsü de gösteriliyor.
Trikodoj Usta Öğreticisi Güldalı Sasa, “28 tane öğrencim var, Suriyeli mültecilere makine trikosu ve el örgüsü öğretiyorum. Trokoyu fazla bilmiyorlar ama, el örgüsünü arada yapıyorlarmış ama çok basit şeyler yapıyorlarmış. Şimdi daha güzel şeyler yapıyorlar, daha mükemmel şeyler çıkartıyorlar. Kursa yoğun bir ilgi var, şuanda bir sürü kadın sırada bekliyor” dedi.
Suriyeli Nejwa Alsamil ise kursun iyi olduğunu söyleyerek, örgü yapmaya çalıştıklarını söyledi.
Suriyeli Ayşe Kahya ise örgüyü öğrendikten sonra kazak yapmaya çalıştığını söyleyerek, “Çok teşekür ediyorum, çok memnunuz, Türkiye'nin milletine ve hükümetine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- CHP Malatya’da Örgüt Mesajı: Siyasetin Merkezinde Artık Örgüt Olacak
- 15 Dönümlük Alana Millet Bahçesi ve Nikâh Salonu Geliyor
- Malatya’nın Tescilli Ürünleri Dünya Pazarına Hazırlanıyor
- Özsan Sanayi Sitesi’nde Dehşet: İbrahim K. Gözaltında, Reşit K. Yoğun Bakımda
- Akaryakıta Yeni Zam Mı Geliyor? Benzin Ve Motorin İçin Tarihler Belli Oldu
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.