dore okulları
Malatya
11 Mayıs, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.28
  • EURO
    35.00
  • ALTIN
    2444.4
  • BIST
    10235.98
  • BTC
    60767.015$

Taban, ille de taban!..


Taban, ille de taban!..
Narin

Pütürge'nin belediye başkanlığı için aday adaylığını açıklayan bazı isimler ciddi bir şekilde efor sarf ediyorlar. Mehmet Polat'la başlayan aday adaylığı sürecine sırasıyla Şaban Akdoğan, Mikail Sülük, Hasan Avşar, Mehmet Karaman, Hasan Hüseyin Toktay, Mehmet Karakaş, Mehmet Öner ve Ali Tanrıverdi'nin müdahil olduklarını biliyoruz. Siyaseten mukaddes addedilen bu yarışa müdahil olan isimler, her ne kadar medya önünde birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yapıyor olsalar da bazen üzücü ve kırıcı sözler de sarf edilmiyor değil.

Önceki gün ve bugün Pütürge siyasetiyle ilgili hemşerilerim ile bazı muhtarlar şahsımı arayarak, Pütürge'nin eski Milli Eğitim Müdürü sayın Çetin Akköse'nin de bu yarışa müdahil olduğunu söylediler. Arayanların ortak ifadesi ise, "Çetin Akköse'nin kendilerini arayarak AK Parti Genel Merkezi ile milletvekillerinin kendisinin aday olmasını istediklerini ifade etti” şeklindeydi. Ayrıca sadece muhtarlar değil isimleri bende kalmak kaydıyla bazı aday adayı arkadaşlarda aynı ihbarda bulundular. Ardından da ekliyorlardı, “Milletvekilimiz Ömer Faruk Öz, Titrin (Orman içi) köyünde Çetin Akköse'ye, “Aday adaylığını açıkla” demiş. Sen böyle birşey duydun mu?" diyerek meraklarını gidermeye çalışıyorlardı.

Birincisi: Çetin Akköse'nin aday adayı olduğuna dair resmi bir başvurusu yok. Bununla birlikte aday adayı olduğuna dair iddialardan başka bir bilgim yok.

İkincisi: Şahsen, vekilimizin bu şekilde bir yaklaşım içerisinde olacağına ihtimal vermiyorum.Çünkü, Ömer Faruk Öz'ün ağzından defalarca "Anketler kimi birinci çıkartırsa tercihimiz o şekildedir” sözüne bizzat duydum.

Üçüncüsü: Çetin Akköse gibi eğitim süzgecinden geçmiş birinin bana gelen ifadeleri kullanacağına ihtimal dahi vermiyorum

Ayrıca sayın Akköse'nin aday adaylığı eğer söz konusu ise hem Pütürge için hem de kendisi için hayırlı olmasını diliyorum.


ADAY ADAYLARINA BİR TAVSİYE

Bence aday adayları evvela “Bu işi başarabilir miyim?” veya “Başarmak için sarf ettiğim efor, enerji ve çaba yeterli mi?” diye kendilerine sormalılar. Unutmayın ki siz, adaylığınıza karar verecek mercilerin iki dudağına bakarken, onlar sizin gayretiniz neticesinde oluşan "Taban Çapına" bakacaklardır.

Geçtiğimiz günlerde eski milletvekillerinden Ali Osman Başkurt saat 24 sıralarında beni aradı. Heyecanla “Murat Bey, Başbakanımız ile Yuşa Tepesi'nde görüştüm. Sayın başbakanımıza Malatya Büyükşehir Belediyesi için aday adaylık sürecimi müsaadesiyle başlatmak istediğimi belirttim. O da "Hayırlı Olsun" dedi.” İfadelerini kullandı. Mahza ümit kokan bu söze cevaben “Sayın vekilim o "Hayırlı olsun" sözü "Hayırlısı olsun" manasındadır” şeklinde karşılık verdim.

Bu örneği vermemdeki amaç aday adayları, Milletvekillerinin insan odaklı yaklaşımlarını, siyaset gözüyle tahlil etmemeleri ve bir tebessümde boğulmamalarını tavsiye etmek yönündedir.

HANGİ VEKİLİN ADAYI GALİP GELECEK

Yukarıdaki mezkur ifadelerim özellikle iki vekil olan Ömer Faruk Öz ve Öznur Çalık'ın herhangi bir aday adayını doğrudan desteklemediği yönündedir. Fakat her iki vekil eğer bir aday adayı üzerinde mutabakata varamazsa, o zaman kanaatime göre iki vekilinde doğrudan desteklediği aday adayının "Aday" olarak gösterilmeyeceği yönündedir.

Bu iddiamı teyit eden bir hadiseyi de aktarmak istiyorum. Geçtiğimiz dönem genel seçim arifesinde yapılan temayül yoklamasında iyi bir seviyeyi yakalayan bir hemşerimiz, İstanbul İl Başkanlığı'na başka bir aday tarafından (Eğer böyle bir hadise varsa bu durum çok utanç vericidir) çeşitli bahaneler ile şikayet edilir. Teşkilat ise iki aday adayından biri aday olduğunda, diğer aday küseceğinden ikisini de aday yapmaz. Netice aday olamayan iki aday adayı partiye küsmez ve tıpkı eskisi gibi çalışırlar.

Aynen öyle de iki vekilin bir aday üzerinde ittifak edemediği kanaatine varan genel merkez bana göre iki milletvekilinin gönlünde yatan aday adayının haricinde " Liyakat, ehliyet, taban ve devlet yapısını” bilen bir aday adayını "Aday" olarak gösterecek.

CHP, AK PARTİ'NİN PÜTÜRGE'DE GÖSTERECEĞİ ADAY ADAYINI BEKLIYOR

Pütürge belediye başkanı Necdet Ayaydın geçtiğimiz günlerde Bakırköy Spor Kulübü tesislerinde hemşerimiz Şeref Varan'ın sponsor olduğu bir kahvaltıyla İstanbul'daki STK başkanlarıyla bir araya geldi. Avcılar'da CHP'den aday adayı olduğunu vurgulayan Necdet Ayaydın konuşurken bir anda aklıma “Ayaydın'ın olmadığı bir Pütürge'yi CHP alabilir mi?sorusu geldi. Acizane fikrim alamayacağı yönündedir.

Bence, CHP Pütürge için pusuya yatarak, AK Parti'nin adayını açıklamasını bekleyecek. Belirlenen adayla mevcut belediye başkanı Necdet Ayaydın arasında kıyas yapacak. Eğer Necdet Ayaydın ile Pütürge'yi kazanmak mümkünse, CHP genel merkezi sayın Ayaydın'ın Pütürğede siyaset yapmasını tavsiye edecek. Bu haliyle CHP iki dönemdir "kalem" diye tesmiye ettiği Pütürge'de siyaseti ustaca oynuyor.

IL BAŞKANI “TABAN” DİYOR
Geçtiğimiz günlerde röportaj yapma imkanı bulduğum Ak Parti Malatya İl Başkanı sayın Bülent Tüfenkçi, konu Pütürge'ye geldiğinde aklındakini söylemişti. Benim Ahde vefa, taban, genel kültür ve devlet yapısını bilen aday adayı şeklinde yaptığım tarifte sayın Tüfenkçi'nin ısrarı “Taban” şeklindeydi.

Murad ÇETİN

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!