Taif’ten Dönenler Dikkat! Mekke’ye İhramsız Girilir Mi?

Umre sonrası gezi için Mekke dışına çıkanlar, dönüşte ihram giymek zorunda mı? Hill sınırı ne demek? Girmeyenlere ne ceza var?
MEKKE DIŞINA GEZİYE GİDEN UMRECİ NE YAPMALI?
Umresini tamamlayan bir kişi, Taif gibi Mekke-i Mükerreme sınırları dışına çıkıp geri dönecekse, duruma göre ihrama girme zorunluluğu doğuyor.
HİLL VE MİKAT FARKI NEYİ DEĞİŞTİRİR?
Eğer gidilen yer Hill bölgesindeyse (örneğin Arafat), dönüşte ihram gerekmez. Ancak kişi Hill bölgesi dışına çıktıysa (örneğin Taif veya Medine), mikat sınırında ihrama girmeden Mekke’ye dönerse, bu durumda “dem” yani küçükbaş hayvan kurbanı gerekir.
CEZADAN KURTULMANIN YOLU
İhramsız giriş ceza gerektirirken, kişi mikatta durup ihrama girerse bu ceza düşer. Yani sadece gezi niyetiyle bile çıkılsa, dönüşte durumun farkında olmak gerekir.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Malatya'da Gastroentero-Hepatoloji Günleri Heyecanı Yaşandı
- Başkentteki Kritik Zirvede Küresel Sağlık Turizmi Projeleri Masaya Yatırıldı
- Malatya Dahil 81 İlde Düzenlenen Operasyonla 912 Aranan Şahıs Yakalandı
- Malatya'da Düzenlenen Gençlik Festivali Binlerce Genci Bir Araya Getirdi
- Parti Yöneticileri Malatya İl Binası Açılışında Ekonomi ve Kayısı Üreticisinin Sorunlarına Dikkat Çekti
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.