dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.46
  • EURO
    34.73
  • ALTIN
    2434.9
  • BIST
    9930.47
  • BTC
    63994.84$

Taraftarlar kent merkezinde kutlama yaptı


Taraftarlar kent merkezinde kutlama yaptı
Spor Toto Süper Ligini 5’inci sırada bitiren Evkur Yeni Malatyaspor’un UEFA Avrupa Ligine gitme hakkı elde etmesi şehirde sevinçle karşılandı.
Narin

 

HABER MERKEZİ-MALATYA

 Spor Toto Süper Ligini 5'inci sırada bitiren Evkur Yeni Malatyaspor'un UEFA Avrupa Ligine gitme hakkı elde etmesi şehirde sevinçle karşılandı. Karşılaşma sonrası kent merkezinde toplanan taraftarlar 16 aradan sonra yeniden UEFA'ya gitmenin mutluluğunu yaşadılar. 
2016-2017 sezonu sonunda Süper Toto Süper Lig'e yükselen Yeni Malatyaspor, 11 yıllık Süper Lig hasretinin ardından 16 yıllık Avrupa kupası hasretini de bitirdi. 

3000_7

MALATYA'DA AVRUPA COŞKUSU
Ligin son haftasında evinde Bursaspor'a 2-1 mağlup olmasına rağmen Antalyaspor'un Fenerbahçe'ye 3-1 kaybetmesiyle ligi 47 puanla 5. olarak tamamlayan Evkur Yeni Malatyaspor, Ziraat Türkiye Kupası'nı lig şampiyonu Galatasaray'ın almasıyla UEFA Avrupa Ligi'ne gitme hakkı elde etti. 

3004_4

3001_6

TARAFTARLAR ŞEHİR TURU ATTI
Tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında mücadele edecek Evkur Yeni Malatyaspor, ön eleme turlarına katılacak. Sarı-kırmızılı taraftarlar da maç sonrası kent merkezinde toplanarak Avrupa sevinci yaşadılar. Ellerinde meşalelerle büyük coşku yaşayan taraftar, hep birlikte bu sevince ortak oldu. Şehir merkezinde konvoy yapan taraftarlar Yeni Malatyaspor bayrakları ile şehir turu attı. 
Yaşadığı ekonomik sıkıntılar ile 2006 yılında süper ligden düşen ve şu anda 1. Amatör Lig'de mücadele eden Malatyaspor, 2003-2004 sezonunda Türkiye'yi UEFA Kupası'nda temsil etmiş ve İsviçre temsilcisi Basel'e 1. turda elenmişti. 

3002_5

ÇALIŞKAN "AVRUPA MACERASI İNŞALLAH KATKI SUNAR"

Yeni Malatyaspor Antrenörü Hakan Çalışkan, Bursaspor maçının ardından yaptığı açıklamada, "Avrupa macerası inşallah her anlamda kulübümüze katkı sunar" dedi. 
Spor Toto Süper Lig'in son haftasında Evkur Yeni Malatyaspor, sahasında Bursaspor'a 2-1 mağlup oldu. 
Antalyaspor'un da Fenerbahçe'ye yenilmesiyle ligi 5. sırada bitiren Yeni Malatyaspor, Avrupa'ya gitmeye hak kazandı. Mücadele sonrası basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan antrenör Hakan Çalışkan, “Karşılaşmanın ikinci yarısı daha çok mücadele ettik. Yapılan değişiklikler bizi daha olumlu sonuçlar verdi. Belki ikinci golü de bulabilirdik. Fenerbahçe'nin de Antalyaspor'u yenmesinin ardından UEFA'ya kalmış olduk. Avrupa macerası inşallah kulübümüze her anlamda katkı sunar. Bunu hep birlikte göreceğiz. Sezonu ilk 5 içerisinde tamamladık. Yeni Malatyaspor Kulübü her yıl üstüne koyarak giriyor. Belki de önümüzdeki yıl ilk üç içerisinde olabilir. Söylenecek fazla bir şey yok. Keşke sezonu galibiyetle kapatabilseydik. Ama oyuncu arkadaşların sezon başından sonuna kadar mücadelesi sonucu ilk 5'e kaldık. Camia ve şehir için hayırlısı olur inşallah" şeklinde konuştu. 

4000_2

"TAHMİNİM YENİ BİR HOCAYLA YOLLARINA DEVAM EDECEKLERİNİ DÜŞÜNÜYORUM"
Bir gazetecinin son 5 maçtaki başarılı performansları ve önümüzdeki sezon için yönetimle görüşmelerinin olup olmadığı yönündeki soruya ise Çalışkan şöyle cevap verdi: “Ben 3. ligden beri ben bu periyodun içerisinde bulundum, bu başarıları yaşamış oldum. Geçen yıl yine kritik bir dönemde Ali Ravcı hocamla yönetim bu görevi güvendi ve bize görev verdi. Biz de bu kritik süreçleri çok iyi atlattığımızı düşünüyoruz. Başkanımızın geçen hafta açıklamaları var. Takdir yönetim kurulumuzundur. Sonuçta bizim böyle planlı veya beklentimiz de yok tüm yetki kulüp yönetiminde. Tahminim yeni bir hocayla yollarına devam edeceklerini düşünüyorum. Hayırlısı diyelim. Önemli olan Yeni Malatyaspor. Bizler gelip geçiciyiz, kalıcı olan Yeni Malatyaspor. Yeni Malatyaspor bu ligde kalıcı olursa Malatya'ya inanılmaz maddi manevi katkıları olur. İnşallah da asansör takım değil de bu takım ligin kalıcı takımlarından biri tanesi olur." 

BAKKAL TOPLANTIYA ÇIKMADI
Bu arada Bursaspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal ise basın toplantısına çıkmadı. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!