dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.52
  • EURO
    34.88
  • ALTIN
    2435.7
  • BIST
    9766.38
  • BTC
    63747.08$

'Tecavüz' iddiası hakkında flaş açıklamalar!


'Tecavüz' iddiası hakkında flaş açıklamalar!
Malatya Valiliği, cinsel istismara uğradığı iddia edilen çocuğun koruma altına alındığını, Adli Tıp Kurumu raporunda mağdurun 'istismara uğradığına dair bulgu tespit edilemediği'nin belirtildiğini ve soruşturmanın yürütüldüğünü açıkladı.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA 

Malatya Valiliğinden, 2 Ocak 2021 tarihinde bazı sosyal medya hesaplarından "Arguvan ilçesinde engelli bir kız çocuğuna birden çok kişi tarafından cinsel istismarda bulunulduğu" iddialarına ilişkin yapılan açıklamada, "25 Aralık 2020 tarihinde Arguvan İlçe Jandarma Komutanlığınca, Arguvan ilçesi Yazıbaşı (Narmikan) Mahallesi'nde yaşayan 2004 doğumlu zihinsel engelli E.G. isimli kız çocuğuna cinsel istismarda bulunulduğuna ilişkin ihbar alınması üzerine derhal Cumhuriyet Başsavcısına bilgi verilerek tahkikata başlanmıştır. Mağdur çocuk aynı gün Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk İzleme Merkezinde ifadesinin alınmasını müteakip MİAD Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğüne bağlı Çocuk Koruma İlk Müdahale ve Değerlendirme Birimine teslim edilerek 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında koruma ve bakım altına alınmıştır. Soruşturma kapsamında mağdur ve diğer ilgilerin beyanı üzerine Adli Tıp Kurumundan aldırılan raporda mağdurun 'herhangi bir şekilde cinsel istismara uğradığına dair bulgu tespit edilemediği' belirtilmiş olup soruşturma Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından titizlikle yürütülmektedir" denildi.

AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA: DEVLET KORUMASI ALTINA ALINDI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Malatya'da 16 yaşında engelli bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunulduğu iddiaları hakkında “Çocuğumuz ivedi olarak devlet koruması altına alınmıştır” dedi.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Malatya'da 16 yaşında engelli bir kız çocuğuna cinsel istismar edildiğine ilişkin yapılan paylaşımlar üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, Malatya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 25 Aralık 2020 tarihinde aldığı ihbar üzerine engelli kızın yaşadığı ikamet adresine giderek sosyal inceleme yapıldığı bildirildi. Çocuğun ivedi olarak devlet koruması altına alındığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Yine aynı gün, konuyla ilgili kolluk ve adli merciler soruşturmasına başlamıştır. Çocuğumuz kuruluş bakımında ihtiyaç duyduğu psikososyal desteği almaya devam etmektedir. Adli süreç Bakanlığımız tarafından takip edilecektir.”

BAKAN SOYLU: TECAVÜZ BULGUSU YOK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Malatya'da engelli bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunulduğu haberlerine ilişkin, “Olayı tüm yönleriyle adli ve güvenlik birimlerimiz tetkik ediyor ve tecavüz bulgusu yok” dedi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından Malatya'nın Arguvan ilçesi Narmikan(Yazıbaşı) Mahallesi engelli bir kız çocuğuna birden çok kişi tarafından cinsel istismarda bulunulduğu haberleri hakkında açıklama yaptı. Soylu açıklamasında, “Her meseleyi siyasi malzeme yapmak isteyenlerden, sosyal medya mahkemelerinden yorulduk. Malatya'daki olayla ilgili birazdan valiliğimiz açıklama yapacak. Olayı tüm yönleriyle adli ve güvenlik birimlerimiz tetkik ediyor ve tecavüz bulgusu yok. Ailesi var çocuk var yeter artık” dedi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!