dore okulları
Malatya
29 Nisan, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63633.034$

'Tehdit telefonları alıyorum...'


'Tehdit telefonları alıyorum...'
Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek: 'Malatyaspor’un sahibi Malatyalılardır'
Narin

"Takımımız gol yediği zaman alkışlayanları da biliyoruz"

"Bu takımın üzerinde kirli emelleri olan zihniyetin farkındayız"


Son zamanlarda Malatyaspor'la ilgili bir hayli iddia ortaya atıldı. Bazı basın yayın organlarında çıkan ve ısmarlama olduğu her halinden belli olan haberlerde, başkan, yönetim ve futbolcular hakkında çeşitli iddialar var. Gündemle ilgili haberleri ilk ağızdan öğrenme başarısı gösteren Malatya Time, Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek'le görüştü. Adil Başkan, Malatya Time Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çetin'e sözkonusu iddialar hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

SÖYLEŞİ: MURAT ÇETİN

Sayın başkan, öncelikli olarakgeçtiğimiz sezon aldığınız cezanın bitmesi sebebiyle geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum. Şu anda bir kulüp başkanı olarak, layık olduğunuz yerde, yani takımınızın başında, stattaki yerinizi aldınız. Bu cezayla ilgili bir değerlendirmenizi almak isteriz .

Teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi geçen sezon 440 günlük hak mahrumiyeti cezası almıştık. Bu cezada 6 aylıkbir indirime gidildi. Çok şükür artık, stadımıza giriyor, tribünde yerimizi alıyoruz. Duruma göre soyunma odalarına da geçip futbolcularımızla da ilgilenebiliyoruz. Verilen cezayla ilgili daha önceleri açıklamalarım olmuştu. Çok şükür o günler geride kaldığı için fazla konuşmak istemiyorum. Takımla birlikte olmak elbette çok güzel. İnşallah bir daha bu tür cezalara muhatap olmayız.

Yeni Malatyaspor, son zamanlarda Birinci ligde kötü günler geçiriyor. Bu kötü gidişe bir son vermek adına teknik direktör değişikliğine giderek, Teknik Direktör Yücel İldiz'igönderip yerine İrfan Buz'u getirdiniz. Esprili çevreler tarafından “Buz devri başladı” diye latifeler de oldu. Bu değişiklikle ilgili ne söylemek istersiniz?

Spor komu oyunun yakından tanıdığı, Yücel hoca, daha önce Malatyaspor'u ve Karabükspor'u şampiyon yapmış deneyimli bir hocadır. Yine spor kamuoyunun iyi bildiği bir deyim vardır. “Aşı tutmadı” derler. Maalesef bizim takımda da Yücel hocayla gelen aşı tutmamış oldu. Çünkü takım, 7 haftada sadece 5 puan alınmıştı. Beklentilerin altında kalmıştı. Bir değişikliğe gidilmesi gerekiyordu. Taze bir kana ihtiyaç vardı. Biz de oturup hocayla konuştuk ve kendisiyle yollarımızı ayırma kararı aldık. Yaptığımız istişareler neticesinde genç teknik adam İrfan Buz'u getirme kararı aldık. İrfan hocamız genç ve başarıya teknik direktördür. Hocamıza ve futbolcularımıza zaman tanınırsa başarı da gelecektir. Hocamızın ilk maçında galibiyet aldık. Denizli maçında da kendi sahamızda beklenmeyen bir yenilgiyle karşılaştık. Maçın ilk yarısında kötü oynamış ancak ikinci yarısında 10 kişi kalmamıza rağmen çok iyi bir görüntü çizmiştik. Ancak yine de mağlup olduk. Çok iyi oynasak da kazanamamak futbolun doğasında olan bir şeydir. Aynı şekilde Karabük karşısında da yenildik. Ben 3 hafta içinde İrfan Buz ile çok şeyin değiştiğini görüyorum. Bazı olumsuzluklar vardı. Ancak İrfan hocayla bunların düzeleceğine inanıyorum. Daha önce ciddi bir güvensizlik ve disiplinsizlik vardı. İrfan hocayla bunun zaman içinde düzeleceğini düşünüyorum. Sonuca ulaşmak için biraz zamana ihtiyaç var. Uzun vadeli düşündüğümüz için İrfan Buz'u tercih ettik. Uzun vadede başarılı olacağımıza inanıyorum.

Malatyaspor, 2009 senesinden bu yana birinci lige çıkamamış bir takımdı. Sizin yönetime geldiğiniz ilk sezonda şampiyonluk yaşandı. Yeni Malatyaspor şu anda birinci ligde. Ancak bazı olumsuzluklar sonrası bazı iddialar da ortaya atılmaya başladı. Orada burada kongreden bahsediliyor. Bazıları başkanlığa namzet olduklarını söylüyorlar. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Biz geçen sene yeni ve sivil bir yönetim olarak göreve geldik. Büyükşehir Belediye Başkanımız bize inandı ve güvendi bu yönetimi devretti. Biz de o sene çok ciddi fedakarlıklar yaptık. Hem şahsım hem de yönetim kurulundaki arkadaşlar büyük fedakarlıklar yaptık. Allah'a şükürler olsun şampiyonluk bize nasip oldu. Bizim yaptığımız tek şey, şeffaf, düzgün ve dürüst davranmaktı. Böylece şampiyonluğu başardık. Bu sene ise Birinci Lig'e çıktık. Bu lig büyük bir lig. Kolay bir lig değil. Futbol bir nebze nankördür. Geçen sene şampiyon olmuş bir takım bu ligde yenidir. Daha ilk maçımızda bazı gruplar tarafından protesto edildik. Şampiyon olmuş takımın futbolcuları, aynı yönetimle sahaya çıkıyor ve bazı gruplar tepki vermeye başlıyor. Bu olumsuzluğu ciddi bir şekilde bir grubun veya bir zihniyetin yansıttığını gördük. Daha ilk maçta bunların olması manidardır. Bunda ben bir art niyet arıyorum. Ben camianın tamamının bize inandığını ve güvendiğini biliyorum. Her konuda arkamızda olduğunu biliyorum. Ama bir zihniyetin Malatya'ya zarar vermeye çalıştığını görüyorum. Daha ilk maçta böyle mi olur? Şu anda pusuya yatmış bekliyorlar. Takımın başarısızlığını istiyorlar. Farklı farklı şeyler söylüyorlar. Farklı farklı iftiralar atıyorlar. Elbette eleştiri yapılacak. Yanlışımız varsa bizi elbette herkes eleştirebilir. İyiyi doğruyu bulabilmemiz için eleştirinin olması gerekir. Ancak bu iftiraları atan zihniyetin bir an önce Malatyasyor'un üzerinden elini çekmiş olması lazım. Biz geçen sene bu zihniyetle savaştık ve çarpıştık. Ayrıca Şampiyon da olduk. Bu sene biraz daha farklı, çünkü takım kötü gidiyor. Bu zihniyet yeniden ortaya çıktı. Daha rahat konuşuyor ve iftiralar atıyorlar. Birlik ve beraberliğin sağlanarak takımın başarısı için herkesin çalışması lazım. Bu zihniyete rağmen dimdik ayakta duracağız. Gereken fedakarlıkları yapacağız. Yaptığımız yanlış varsa düzeltmeye çalışacağız. Takımımızın başında olacağız. Hata varsa düzeltmeye çalışacağız. Bu takımın bahsettiğim zihniyete bırakılmaması için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Önemli olan sağlam adımlarla yürümektir. Başarı oldu mu ön plandasın. Başarı olmazsa hemen aşağı çekmeye çalışıyorlar. Biraz zamana ihtiyacımız var. İnşallah önümüzdeki günlerde iyi işlerin olacağına inanıyorum. Takımın başarısı için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Devre arasında yapılması gerekenlerin programını hazırlayacak ve gereğini yapacağız.

Sezon başında 10 tane futbolcu transfer ettiniz. Ciddi bir hareket ve başarının olması lazımken, bazı olumsuzlukların olduğu aşikar. Önceki gün 4 tane futbolcuyu süresiz kadro dışı bıraktınız. Bu kadar masrafa rağmen bu olumsuzlukların neyin nesi olduğunu anlatabilir misiniz?

Elbette “Aldığınız her futbolcu takıma uyum sağlayacak” diyemeyiz. En iyi futbolcu bile verimli olmayabilir. Sezon başında üst düzey bazı futbolcular aldık ancak bunların takıma faydalı olmadığını gördük. Her futbolcuya hakkını vermeye çalışıyoruz. Gelen her futbolcu aldığı paranın hakkını verecek. Bu iş hem futbolcu için hem de teknik heyet için geçerlidir. Alınan futbolcularımız kötü futbolcular değildir. İki tane maç alsaydık bunlar konuşulmazdı. Başarısızlık sonucunda, futbolcu, teknik heyet ve yönetim suçlanır. Suçlanacaktır. Ben en iyi şekilde kulübü yönetmek zorundayım. Kadro dışı meselesine gelecek olursak, hiçbir futbolcu kulübün üstünde değildir. Aldığımız yıldız futbolcuda olsa, formanın hakkını vermiyorsa, Malatyasyor'un ismine halel getiren kim olursa olsun. Kadro dışı bırakılır. Arkadaşlarının arasında olumsuzluk yapan, formanın hakkını vermiyorsa, kulübe uymayacak bazı hareketlerde bulunuyorsa kadro dışı kalacaktır. Herkes haddini bilecek. Yerini bilecek. Bunları yapmıyorsa kadro dışı da kalır, kulüpten de gönderilir. Bu kadro dışı meselesi teknik heyetin ve yönetimin kararıdır. Herkes kurallara uymak zorundadır. Nasıl ki ödül oluyorsa, ceza da olacaktır. Bugün kadro dışı kalmış futbolcu, yarın kendini düzeltirse affedilir. Düzeltmezse kadro dışında kalmaya devam eder. Bir futbolcu sahada hata yaptı diye ceza verilmedi. Kendi kalesine gol de atabilir. Bu ayrı bir şey.Buradaki uygulama başka sebeptendir.

“Şampiyonluk primi almadığı için oynamayan futbolcular var” deniliyor. Böyle bir durum var mı?

Prim almadığı için oynamamak olmaz. Şampiyonluk primi alması gereken İlk 11'de oynamayan iki tane futbolcumuz var. Ayrıca prim almadığı için oynamayan futbolcu bizde olmaz. Bu futbolcuların hepsi kaliteli çocuklar. O çocuklar geçen sene canlarını dişlerine takarak oynamışlardır. Artı parasını almayan diye bir şey yoktur. Biz toplam hem maç pirimi hem de şampiyonluk primini birlikte geçen ay ödemesini yaptık. Geçen yılki şampiyonluk priminin yüzde 60-70'ini ödemişiz. Ayrıca bunlar hem şampiyonluk primi, hem de maç primidir. Kayda değer bir alacağı olan bir futbolcumuz yoktur.

Kulübün mali sıkıntısının olduğu söyleniyor. Bununla ilgili ne söylemek istersiniz?

Bugün borcu olmayan kulüp yoktur. Seçimden önceki süreçte piyasaların durumu da bellidir. Ama bizim öyle mali sıkıntımızın olduğu yalandır. Bizim borcumuz var ama karşılığı da var. Bir ay sonra gelir. Ama kimsenin alacağı burada kalmaz. Tabii ki gönül ister ki hemen verelim. Bazen federasyondan bile 10 gün sonra veya 15 gün sonra ödeme yapılabiliyor. Bizim 3-4 tane futbolcuya borcumuz var. Ama onların da günü gelmemiştir. 8 maçta bir maç başı para ödememiz var. O da daha yeni 8 maç oldu. 10. Haftaya kadar borcumuz yok.
Geçtiğimiz sene bir gece yapıldı. “Şampiyonluk olursa biz prim vereceğim” diyenler de çıktı. Bu sözleri verenler sözlerinde durdular mı?
O gecede büyük bir katılım vardı. İyi de bir gelir alındı. Ancak orada bazı sözleri verenler oldu. Bunu söylemek istemiyorum ama, mikrofonu eline alıp “Şampiyon olursa ben şu kadar para vereceğim” diyenler bizi de zan altında bırakmış oluyorlar. Çünkü şampiyonluk yaşandı. Verilip verilmediği görülmüyor. O sözleri verenler maalesef sözlerinde durmadılar. Maalesef para verilmedi. Söz verildi ama para verilmedi. Bu sözü veriyorsa o parayı verecek. Kulübe başkan olacağını söyleyenler önce söz verdikleri o parayı verecekler.
Sponsorluk konusunda, Brey, Battalbey ve birkaç tane şirket sponsor olacaklarını söylemişlerdi. Bununla ilgili gelişmeler ne durumda?
Biliyorsunuz göğüs reklamını Battalbey'e verdik. Brey Tekstil'le ilgili isim hakkı görüşmemiz olmuştu. Konuşulan isim hakkıyla ilgili olay olmadı ama formada kola reklam verdiler. 200 bin liralık bir sözleşme yaptık.

Özellikle bazı isimlerin takımın asıl sahibi oldukları söyleniyor. Bu insanların futbolcuların üzerinde bir tesirlerinin olduğunu söylüyorlar. Malatyaspor'un üzerinde bazı oyunlar oynandığı da söyleniyor. Bu iddialar ne derece doğrudur?

Her hangi bir futbolcunun, belli bir kişinin adamı olduğu iddiasına kesinlikle katılmıyorum. Özellikle eski futbolcuların isimleri ortalıkta dolanıyor. Bu futbolcular geçen sene şampiyon olmamız için ellerinden geleni yapan karakterli futbolculardır. Ben onların kesinlikle art niyetli olduklarını düşünmüyorum. Şüphelenmiyorum bile. Performansları düşük olabilir ama takımın kazanamaması için oynamayacaklarını kesinlikle düşünmüyorum. Kulübümüzün dışında takımın kötü olmasını, kazanmamasını isteyen bir grup vardır. Bunların varlığından herkes gibi biz de haberdarız. Kimse bu takımın sahibi gibi hareket edemez. Bütün dünyadaki Malatyalıların tamamının takımıdır bu takım. Birileri mutlaka takımın üzerinde bir şey kurmaya çalışacaktır. Eskiden beri bu planları yapanlar var. Aynı Türkiye'nin üzerinde bir cunta hareketi varsa Malatya'nın üzerinde de bir cunta hareketi vardır. Belediye başkanımız bize bu kulübü verirken, bütün Malatyalıların sahip çıkmasını isteyerek bu yönetimi bize verdi. Sivilleşen bu takıma bütün Malatya sahip çıkmıştır. Belediyedeyken de Malatyalılar bu takıma sahip çıkıyorlardı. Bu takımın sahibi, Malatyalılardır. Buranın bir grubun, bir zihniyetin veya bir düşüncenin takımı olmaması için mücadele veriyoruz. Herkes bu takıma sahip çıkacaktır. Bütün Malatyalıların bu takıma sahip çıkması için çalışıyoruz. “Bizim dediğimiz olsun diye bize çok dayatmalarda bulundular. Biz bunlara hiçbir şekilde prim vermedik.

Tehdit telefonları aldığınız doğru mu?

Birileri benim cep telefonumu arattırıyor. Tehdit ettiriyorlar. Bizim biraz sessiz olmamız,herkese kapımızın açık olması., bazı kesimler tarafından farklı algılandı. Tehdit etme yolunu seçtiler. Küfür etmeler ve tehdit etmeler var. Bizim Allah'tan başka kimseden korkumuz olmaz. Biz birkaç tane kendini bilmezin tehdidiyle Malatyaspor'u bırakmayız. Tehditler, şantajlar bizi yıldıramaz. Bizi biraz tanıyanlar iyi biliyor. Biz yılmayacağız. Bu yıldırma politikası devam ediyor. Biz biraz kendimize çeki düzen veriyoruz. Biraz başarısızlık olunca bunlar hemen ortaya çıkıyorlar. Bazı kalemşorların olduğunu biliyoruz. Kalemleriyle bizi yıldırmaya çalışıyorlar. Olmayınca da tehdit etmeye başladılar.Malatyaspor'afaydalı olamayacağımızı gördüğümzaman gideriz. Şantajlara, tehditlere pabuç bırakmayız. Biz o konuda da Malatyaspor'umuzu birlik veberaberlik için çalışıyoruz. Bizi tehdit edenlere, o zihniyete de aynı sözleri söyledim. “Bu takım Malatyalıların takımıdır. Gelin birlikte hareket edelim” dedim. Onlar da bu tavrımızı yanlış anladılar. Geçen sene şampiyon olduğumuz zamanda da şampiyon olmamamız için, teknik direktöre, futbolcuya neler yaptıklarını ben biliyorum. Ben bu kulübün başındayken, bana neler, takıma neler yaptıklarını hiçbir yönetim kurulu arkadaşım bilmez. Bazı şeyler benimle birlikte gidecek. Bunları anlatmayacağım. Biz bunları Allah'ın izniyle müdahalemizi yaptık. Resmen bize bir darbe yapacaklardı. Biz bu darbeyi yapmalarına müsaade etmedik. Bu sene gol yediğimiz zaman alkışlayanları iyi biliyoruz. Camianın bunu bilmesi lazım. Takım ilk yarıyı 2-0 geride kapatmış. Daha 45 dakika varken, küfürler edildi. Takımı olumsuz etkilediler. Bunlar bilinçli yapıldı. Bu futbolcularla ilk yarısı bitireceğiz. Bu takımla götürmeye mecburuz. Bu takıma sahip çıkılması lazımdır. Aldığımız adam, oynayamıyor olabilir. Takıma uyum sağlayamamış olabilir. Yapılması gerekeni ilk yarı bitince yapacağız. Yönetimin gitmesini isteyenler ne yapacaklar. Bu takıma iyi şeyler yapmayı düşünenler gelip bize doğru bildikleri neyse onu söylesinler. Bu takıma adaletsizliktir. Bu takımı başkasının yönettiğini söylemek, vicdansızlıktır. En azından bana karşı saygısızlıktır. Doğrularıyla yanlışlarıyla bu takımı biz yönetiyoruz. Doğrusu veya yanlışıyla bu yönetime yapılan edepsizliktir. Bu durum Malatyaspor'un ismine yapılan en büyük haksızlıktır. Bu zihniyettekiler bunu yazıp çizmeye de devam ediyorlar. Bu takımın bir yönetim kurulu ve başkanı var. Burada son karar yönetim kurulundan çıkar. Her şeyi yönetim kararıyla yapılan bir şeydir. Aksini söyleyenler art niyetlidir. Bu kulübü başkasının yönettiğini söylemek Malatya'ya ihanettir. Biz şampiyon yaptığımız zaman bu sözler ortalıkta yokt.BBiz kimin ne olduğunu ve kimlerin ne yapmak istediğini iyi biliyoruz.Bu düşüncedeki insanlara bu takım bırakılmamalıdır. Bu konuda belediye başkanımız da bizimle beraberdir. Başkanımız buraya kadar takıma büyük hizmetler yapmıştır. 20 trilyon vereceğini, 30 trilyon vereceğini söyleyenler, çıkarları için mi bu takımı kullanmaya çalışıyorlar. Bunların hepsini çok çok iyi biliyoruz. Malatyaspor'un temiz ellerde kalması için başkanımız da bizimle birliktedir. Malatya'nın birleştirici gücü olan Malatyaspor'a sahip çıkmalıyız. Gençlerimizin tek eğlence yeri futboldur. Dünyanın en güncel eğlencesi futboldur. Biz eksiklerimizi düzelterek, Malatyaspor'umuzuçok çok işi yerlere taşıyacağız.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!