30 Temmuz, 2026, Perşembe
  • DOLAR
    42.26
  • EURO
    49.07
  • ALTIN
    5726.6
  • BIST
    10.641
  • BTC
    103068.32$

Tehlikenin Eşiğinden Dönüldü! Heyelan Riski Altındaki Yol Açıldı

Tehlikenin Eşiğinden Dönüldü! Heyelan Riski Altındaki Yol Açıldı
Malatya’nın Darende ilçesinde bulunan Günpınar Şelalesi mevkiindeki yol, heyelan riski nedeniyle bir süredir ulaşıma kapalıydı. Yapılan temizlik ve güvenlik çalışmaları sonrası yol yeniden trafiğe açıldı. Yetkililer, sürücüleri olası risklere karşı dikkatli olmaya çağırdı.

Malatya’nın Darende ilçesi ile Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesini birbirine bağlayan yol, geçtiğimiz günlerde yaşanan toprak kayması tehlikesi nedeniyle ulaşıma kapatılmıştı. Günpınar Şelalesi yakınlarında bulunan bu yol, heyelan riskine karşı alınan tedbirler kapsamında geçici süreliğine trafiğe kapalı kalmıştı.

TEMİZLİK VE GÜVENLİK ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Yol üzerinde yapılan inceleme, temizlik ve taş tahliyesi çalışmaları sonrası güzergâh yeniden güvenli hale getirildi. Yolun trafiğe açılmasıyla birlikte bölgede ulaşım normale dönerken, vatandaşlar yetkililere teşekkür etti.

SÜRÜCÜLERE UYARI: DİKKATLİ OLUN!

Yetkililer, bölgede heyelan riskinin tamamen ortadan kalkmadığını vurgulayarak, sürücülerin dikkatli olması gerektiğini söyledi. Yol kenarlarına uyarı levhaları yerleştirildi, heyelan riski bulunan bölgelerde ise izleme faaliyetlerinin devam ettiği belirtildi.

GÜNPINAR’DA TEDBİR ELDEN BIRAKILMAYACAK

Bölge halkı ve şelaleye gelen ziyaretçiler için hayati önem taşıyan yolun açık kalması için valilik ve ilgili kurumlar koordineli şekilde çalışıyor. Heyelan tehlikesine karşı teknolojik izleme sistemlerinin de kurulması planlanıyor.

KAYNAK: İHA

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!