dore okulları
Malatya
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.35
  • EURO
    34.68
  • ALTIN
    2411.0
  • BIST
    10045.74
  • BTC
    58333.16$

Teknokent Ailesi büyüyor


Teknokent Ailesi büyüyor
Malatya Teknokent Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Adnan Fatih Kocamaz, Teknokent'te akademisyen firma sayısının her geçen gün arttığını belirterek açıklamalarda bulundu.
Narin



HABER MERKEZİ-MALATYA
Üniversite'nin dışa açılım vizyonu ile stratejik birimi olarak konumlandırdığı Malatya Teknokent ve Malatya TTO, son dört yılda üniversitemizdeki akademik bilginin yüksek katma değerli ürünlere dönüşebilmesi için yürüttüğü faaliyetlerin sonuçlarını her geçen gün artan bir hızla alıyor. Bu faaliyetlerin sonuçları özellikle son birkaç haftada daha net görülmeye başladı.

TEKNOKENT AİLESİ BÜYÜYOR
Malatya Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Adnan Fatih Kocamaz, Teknokent'te akademisyen firma sayısının her geçen gün arttığını belirterek açıklamalarda bulundu.
Faaliyetler sonucunda son bir ay içerisinde üniversite akademisyenlerinden;
Dr. Öğr. Üyesi Erkan Bahçe (Makine Mühendisliği),
Prof. Dr. Tuncay Özdemir (Fizik Bölümü),
Prof. Dr. Sedat Yıldız ve ekibi (Tıp Fakültesi Fizyoloji Ana Bilim Dalı),
Dr. Öğr. Üyesi Murat Öztürk(Tarih Bölümü),
Dr. Öğr. Üyesi Faruk Akçınar,
Doç. Dr. Mehmet Güllü,
Dr. Öğretim Üyesi Serpil Akçınar
Malatya Teknokent ailesine katıldı.

"KISA SÜREDE SATIŞA SUNULMASI BEKLENİYOR"
Kocamaz: "Akademisyenlerimiziden Prof. Dr. Sedat Yıldız uzun yılların tecrübe ve akademik birikimi ile TÖTM Fizyoloji Laboratuvarında geliştirdiği mikrobiyoloji kitlerini firmasında geliştirip üreterek ülke ekonomisine katkıda bulunması bekleniyor. Aynı zamanda Prof. Dr. Sedat Yıldız ve ekibi son dönemde yerli Covid antikor testinide üretmiş ve bu haber ulusal medyada da geniş yer bulmuştu. Firmamızın bu yerli Covid antikor test kitini de kısa sürede satışa sunması bekleniyor."

"TEST MERKEZİ OLMA ÖZELLİĞİ TAŞIYACAK"
"Vücut içi ve dışı implantları test etmek üzere, Dr. Öğr. Üyesi Erkan Bahçe, Malatya OSB'de implant üretimi yapan Ottoman Grup ve Malatya Teknokent ortaklığı ile kurulan firmamız ise ülkemizde ilk implant test merkezi olma özelliğini taşıyacak. Akreditasyonları tamamlandıktan sonra implant testleri için yurt dışına ödenen çok büyük miktardaki dövizin de yurt içinde kalması hedeflenecek. Üniversitemizde alanında uzman birçok akademisyenimizin de firmalaşmaları ve bilgilerini ülke kazanımı haline getirebilmeleri için faaliyetlerimiz hız kesmeden devam edecek" ifadalerini kullandı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!