dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2308.9
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70687.85$

“Tekstil Geçimim Olsun”


“Tekstil Geçimim Olsun”
Darende Kadınlar Derneği tarafından Darendeli kadınlara iş imkanı sağlamak amacıyla hazırlanan “Tekstil Geçimim Olsun” adlı projenin uygulanması başladı.
Narin

 

HABER MERKEZİ-DARENDE

Darende Kadınlar Derneği tarafından Darendeli kadınlara iş imkanı sağlamak amacıyla hazırlanan “Tekstil Geçimim Olsun” adlı projenin uygulanması başladı. 

KURSİYERLERE MALZEME DAĞITILDI
Proje kapsamında Yukarıulupınar Mahallesinde Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kurstaki kursiyerlere malzeme dağıtımı yapıldı. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İşbirliği Genel Müdürlüğünce desteklenen projenin ilk uygulama yeri olan Yukarıulupınar Mahallesindeki törende bir konuşma yapan Darende Kadınlar Derneği başkanı Nuray Ateş “İlçemiz merkez ve mahallelerinde ikamet eden sosyal ve ekonomik yönden yoksulluk İçinde bulunan yardıma muhtaç kadınlarımıza iş imkanı oluşturarak aile ekonomisine katkı sağlamak amacıyla uyguladığımız projemiz ile yoksul aileler başta olmak üzere hedef kitlemiz içerisinde yer alan aile bireylerinin gelir seviyesini yükseltmeyi, yaşam standartlarını ileri seviyeye çıkartarak kadınlarımızın öz güven sahibi, girişimci ve hak ettiği yeri alan toplumun temel taşı haline getirilmese yardımcı olacağız. Halk Eğitim Merkezi'ne bağlı olarak açılan kurslardaki gelir seviyesi düşük kursiyerlere temrinlik desteği, Kadın konulu konferans ve paneller, Kadının toplumdaki önemini artırıcı etkinlikler, geziler ve sergilerle projemizdeki hedef kitlesi kadınlarımızla faaliyetleri sürdüreceğiz. Yeni ufuklar açmayı planladığımız projemizle hedeflerimiz istihdam sağlamak, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulmasına örnek teşkil etmek, ekonomik özgürlüğünü kazanmış bir kadının daha güçlü olacağından hiç kuşkusuz kadına şiddetin azalmasında önemli bir rol oynamak, ilçemizde yaşayan sosyal ve ekonomik yönden yoksulluk içinde bulunan ailelerin gelir elde etmelerine yardımcı olmak olarak özetleyebiliriz” şeklinde konuştu. 

"KADINLARIN MESLEK EDİNMESİNİ SAĞLIYORUZ"
İlçe Kaymakamı Enver Hakan Zengince ise, “İlçemizdeki kadınlarımızın meslek edinmesi, İş hayatına atılmaları ve sosyal hayata katılmasını sağlayarak hayat standartlarını yükseltmeleri açısından örnek bir proje hazırlayan ve bu gün hayata geçirmek üzere toplandığımız burada "Tekstil Geçimim Olsun" adlı projelerini yürüttükleri için Darende Kadınlar Derneği Yönetimi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mahalle Muhtarlığımıza teşekkür ederim” diye konuştu. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!