Telefonla Polis ve Savcı Diye Arayıp 389 Bin Lira Alan Dolandırıcılar Kuyumcuda Tutuklandı

Malatya’da kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan iki şüpheli, bir vatandaşı 389 bin lira dolandırdı. Paranın İstanbul’daki bir kuyumcuya aktarıldığını tespit eden ekipler, şüphelileri altın almak isterken yakaladı. Şüphelilerden biri tutuklandı, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Malatya’da 21 Ağustos’ta meydana gelen olayda, telefonla aradığı vatandaşa kendisini polis ve savcı olarak tanıtan şüpheli, verdiği banka hesabına para göndermesini istedi. Yönlendirme üzerine 389 bin lira gönderen vatandaş, dolandırıldığını anlayınca şikâyetçi oldu.
PARA HAREKETLERİ TAKİP EDİLDİ
Başlatılan soruşturma kapsamında paranın hareketlerini anlık takip eden ekipler, tutarın İstanbul’da bir kuyumcunun hesabına aktarıldığını belirledi. Kuyumcuyla iletişime geçen polis, şüphelilerin altın almaya geleceğini bildirerek altınların teslim edilmemesini istedi.
ŞÜPHELİLER KUYRUMCUDA YAKALANDI
Kuyumcu şüphelileri oyalarken İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle koordinasyon sağlandı. Adrese gelen polis ekipleri, 2 şüpheliyi kuyumcuda yakaladı.
BİRİ TUTUKLANDI DİĞERİ SERBEST BIRAKILDI
Malatya Valiliği’nden bugün yapılan yazılı açıklamada işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen şüphelilerden biri tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı belirtildi.
KAYNAK: MHA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- İnönü Caddesi’nden Fuzuli Caddesi’ne Girişte Trafik Düzenlemesi Yapılacak
- Malatya Darende’de Kontrolden Çıkan Araç Yol Kenarındaki 4 Arabaya Çarptı
- Telefonla Polis ve Savcı Diye Arayıp 389 Bin Lira Alan Dolandırıcılar Kuyumcuda Tutuklandı
- Kontrolden Çıkan Kamyonet Önce Yayaya Çarptı Sonra Aydınlatma Direğini Devirdi
- Otopark Tartışması Kanlı Bitti: Geçici Ticaret Merkezi'nde Bıçaklı Sopalı Kavga Çıktı
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.