dore okulları
Malatya
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.54
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2495.9
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    63551.84$

Teröre futbol tokadı!


Teröre futbol tokadı!
Terör örgütü PKK’nın doğu ve güneydoğudaki çocukları çeşitli vaatlerle kandırarak dağa götürmesinin önüne geçmek için önemli bir proje hayata geçiyor.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA 

 BtcTurk Yeni Malatyaspor'ın girişimleriyle başlatılan Malatya Spor Köyü ve Sporcu Akademisi projesi kapsamında, Hakkari, Siirt, Şırnak, Van başta olmak üzere pek çok doğu ilinde tespit edilen yetenekli 41 çocuk Malatya'ya getirildi.

İLK ETAP ÇALIŞMALARI BAŞLADI
Türkiye Futbol Federasyonu'nun Malatyaspor'un kullanımına verdiği Yeni Malatya Stadyumu'nun yanındaki arazide futbol köyü projesinin ilk etap çalışmalarına başlandı. İki sahanın inşa edildiği projenin 20 dönümlük arazide yükselmesi bekleniyor. Projenin tamamlanması için Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir'den destek sözü alınırken, 150 milyon TL'lik bütçe oluşturulması hedefleniyor. Öte yandan AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın girişimleriyle projenin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulduğu, Erdoğan'ın ise proje fikrine sıcak baktığı öğrenildi.

PROJEYLE YÜZLER GÜLECEK
Türk futbolunda adından söz ettirecek genç yeteneklerin de keşfedilmesine olanak tanıyacak proje kapsamında, çocukların eğitim alacağı bir de kolej inşa edilecek. İşin ehli hocalardan eğitim alacak futbolsever çocuklar için 5 yıldızlı otel konforunda tesisler hayata geçirilecek. Futbol Köyü'nde 10 bin 250 metrekarelik alana sporcu konaklama kampüsü yapılacak. Kampüste 50 adet 1+1 oda, kapalı havuz ve şok havuzu, fitness center, spa ce masaj bölümler, idareci ofisleri, restaurant, çok amaçlı seminer ve konferans salonu da bulunacak. Her sporcu için suit oda imkanının sunulacağı futbol tesisinde, sporcular için 45 metrekarelik kullanım alanlı 48 tane 1+1 oda, teknik ve sportif direktör için 65 metrekarelik 2 adet 1+1 oda, kapalı havuz, fitness center, ibadethane de yer alacak.

FUTBOL GENÇLERİN UMUDU OLACAK
Btc Türk Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek, kulüp yetkililerinin altyapı futbol seçmeleri kapsamında Hakkari, Siirt, Şırnak, Van başta olmak üzere pek çok doğu iline gittiğini belirterek, “Çok olumlu geri dönüşler aldık. Ekonomik açıdan dar imkânlara rağmen 42 bölgede belirlenen 41 çocuk çeşitli alt yaş gruplarında futbol oynaması için Malatya'ya getirildi. Terör örgütünün toplulumuza verdiği zarar hepimizin malumu. Biz daha fazla çocuğumuzu onlara kurban etmek istemiyoruz. Bu işin önüne de en iyi sporla geçeceğimize inanıyoruz. Kuracağımız futbol köyü doğu ve güneydoğulu çocuklarımızın yeni umudu olacak” diye konuştu.

GENÇLERİ KURTARACAĞIZ
Bölge insanına ve çocuklara sahip çıkmak için bu projenin hayata geçirildiğini vurgulayan Başkan Gevrek, “ Elinden tutulacak çocukların, gayr-i ahlâki işlerin içerisine girmesine engel olunacak. Geleceği parlak bir neslin zarar görmesine yol açacak birçok olumsuz faktör, bertaraf edilecek. BtcTurk Yeni Malatyaspor bünyesine dahil edilecek gençlerimiz önderlik rolü üstlenecek, diğerlerine yol çizecek. Proje, Malatya başta olmak üzere tüm bölgeye de yeni bir soluk getirecek” diye konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!