Terörün Kökü Kazınıyor! Malatya'da Olay Sayısı Yüzde 32 Azaldı

Malatya Valisi Seddar Yavuz, kentin güvenlik ve asayiş verilerini açıkladı. 2025 yılının ilk 10 ayında Malatya'nın asayiş olaylarında yüzde 14, terör olaylarında ise yüzde 32 düşüş sağladığı belirtildi. Özellikle uyuşturucuyla mücadelede bin 994 operasyonla 461 kişinin tutuklanması ve göçmen kaçakçılığına yönelik operasyonlar dikkat çekti. Vali Yavuz, "Malatya artık daha huzurlu, daha güvenli bir şehir haline geliyor" dedi.
Malatya Valisi Seddar Yavuz, İl Emniyet Müdürü Kayhan Ay ve İl Jandarma Komutanı Tolunay Başer ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, 2025 yılının ilk 10 ayında yürütülen güvenlik ve asayiş çalışmalarına dair çarpıcı verileri paylaştı. Vali Yavuz, yürütülen kararlı çalışmalarla birlikte suç oranlarında ciddi düşüş sağlandığını belirterek, "Malatya artık daha huzurlu, daha güvenli bir şehir haline geliyor" ifadelerini kullandı.
TERÖRLE MÜCADELEDE YÜZDE 32 DÜŞÜŞ
Vali Yavuz, terör örgütlerine yönelik operasyonların kesintisiz sürdüğünü vurguladı. 1 Ocak – 31 Ekim 2025 tarihleri arasında 67 operasyon gerçekleştirildiğini ve bu operasyonlarda 74 şüpheli hakkında işlem yapılarak 14’ünün tutuklandığını aktardı. Yavuz, operasyonlar sayesinde olay sayısında geçtiğimiz yıllara göre yüzde 32 oranında azalma sağlandığını kaydetti. Yavuz, terörün kökünü kazımakta kararlı olduklarını da ekledi.
UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDE TARİHİ BAŞARI
Uyuşturucu ticareti ve kullanımıyla mücadelede Malatya'da tarihi bir başarıya ulaşıldı. 10 aylık dönemde 1.994 operasyon yapıldı. Bu operasyonlarda 2 bin 362 şüpheli gözaltına alınırken, 461 kişi mahkemece tutuklandı. Vali Yavuz, “Artık Malatya’da neredeyse torbacı kalmadı” diyerek, gençleri zehirlemek isteyenlere göz açtırmadıklarını belirtti.
GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞINA SIFIR TOLERANS
Yasa dışı göçle mücadele kapsamında 44 operasyon yapıldığını açıklayan Vali Yavuz, bu operasyonlarda 65 organizatörün yakalandığını, 13'ünün tutuklandığını ve 554 düzensiz göçmenin geri gönderme merkezlerine teslim edildiğini söyledi. Yavuz, Malatya'nın göçmen kaçakçılığı rotası olmadığını ve sıfır tolerans politikası uygulandığını vurguladı.
ASAYİŞ OLAYLARINDA YÜZDE 14 AZALMA
2025 yılının ilk 10 ayında Malatya genelinde 20 bin 921 asayiş olayı meydana geldi. Vali Yavuz, olay sayısında geçen yıla oranla yüzde 14 azalma yaşandığını açıkladı. Özellikle evden hırsızlık, dolandırıcılık, gasp ve yağma gibi malvarlığına karşı işlenen suçlarda önemli düşüşler kaydedildi.
TRAFİK KAZALARINDAKİ ÖLÜM ORANLARI DÜŞTÜ
Trafik güvenliği alanında da çalışmaların meyvesini verdiğini belirten Yavuz, ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin sayısında yüzde 16 oranında azalma olduğunu açıkladı. Ayrıca okul çevrelerinde 5 bin 796 denetim yapıldığı ve öğrencilerin güvenliğinin kırmızı çizgi olduğu belirtildi.
KAYNAK: MHA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Osman Timurtaş Ak Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcılığına Atandı
- Yavuz Bingöl'den Gelen Kötü Haber Sonrası Festivalde Sahne Alacak Yeni İsim Belli Oldu
- Buhara Bulvarı Üzerinde Üç Araç Birbirine Girdi! Yaralılar Var
- Malatya'nın Altın Değerindeki En İyi Kayısıları Dünya Sahnesine Çıkmak İçin Yarıştı
- LGS Türkiye Birincileri Başarılarının Sırrını Vali Seddar Yavuz'a Anlattı
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.