dore okulları
Malatya
17 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.28
  • EURO
    35.04
  • ALTIN
    2478.6
  • BIST
    10548.67
  • BTC
    66347.67$

'Teşkilat hazır.. Biz Hazırız'


'Teşkilat hazır.. Biz Hazırız'
Ak Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı: Bütün teşkilatımız erken seçime hazır
Narin

Malatya Time'ın ilgiyle takip edilen yeni köşesi Vitrin44'ün bu haftaki konuğu, Ak Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı oldu. Malatya Time Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çetin'e önemli açıklamalarda bulunan Kahtalı, “Milletimiz, bundan önceki 9 seçimde olduğu gibi,  yine Ak Parti'yi birinci parti yapmıştır. Milletvekili sayımızı koruduğumuz bu seçimde, Malatya Ak Parti'ye en fazla oyu veren üçüncü il olmuştur. Bundan dolayı hemşerilerime teşekkür ediyorum” dedi.

RÖPORTAJ: MURAT ÇETİN

Vitrin 44 için röportaja gittiğim Hakan Kahtalı, gayet samimi bir şekilde bizi karşıladı. Yoğun bir ziyaretçi trafiği içinde bulduğumuz Hakan Kahtalı'ya, sorularımızı yöneltmeden önce bize vakit ayırdığı için teşekkür ettik. Sorularımıza içtenlikle ve büyük bir heyecanla cevap veren Hakan Kahtalı, Malatya Time'a başarılar dilemeyi de unutmadı.

Seçim heyecanının yerini koalisyon görüşmelerine bırakması ve Malatya'daki Ak Partili milletvekili sayısının korunması sebebiyle, ilk sorumuz da bu minval üzerine oldu. “Sayın Kahtalı, partiniz son seçimlerde tek başına iktidarı kuracak yetkiyi milletten alamadı. Ancak Malatya İl Teşkilatı mevcut milletvekili sayısını korudu. Sizce bu bir başarı mı?” şeklindeki sorumuzu adeta bekliyor gibi duraksamadan cevaplamaya başladı.

ÜLKEMİZİ ZOR DURUMDA BIRAKACAK HİÇBİR ADIMI ATMADIK

Kahtalı cevabında, “Türkiye geneline baktığımız zaman Ak Partinin maalesef bir oy kaybı var. Bildiğiniz gibi iktidar olmak, bir törpü gibi siyasi hareketleri yıpratmış oluyor. Gelen talepleri yerine getirmezseniz yıpranırsınız. Ak Parti olarak, haklı ve toplumun menfaatine taleplere elimizden geldiğince cevap vermeye çalıştık ve bunda da büyük oranda başarı elde ettik. Bireysel talepler olunca yerine getirmemiz mümkün olmuyordu.  Ülkemizi zor durumda bırakacak hiçbir işe imza atmadık.” Diyen Hakan Kahtalı, “Allah'a şükürler olsun 13 yıllık iktidarımız süresince ülkemiz için önemli adımlar attık. Büyük kazanımlar elde ettik. Ülkemiz, milletimiz ve bölgemiz için büyük başarılar elde ettik. Bizler, milletimizin refah seviyesini yükseltmek adına, kişi başına düşen milli geliri 2 bin 500 dolardan 11 bin dolara kadar çıkardık. Şimdi de 2023 hedeflerimiz var. Allah nasip ederse, uyum içerisinde, birlik ve beraberlik içinde, ülkemizin kalkınması anlamında fayda gösterebilecek hangi parti olursa olsun, koalisyon görüşmelerimiz var. Bunun için samimi bir şekilde gayret gösteriyoruz. Şu anda malum olduğu gibi 258 milletvekilimiz var. Tek başına iktidar için yeterli sayımız olmadı ama; ülkemizin elde ettiği kazanımlardan bir adım dahi geri gitmeyi düşünmüyoruz. Ülkemizin, refah içerisinde, daha huzurlu olması için ve emniyet içerisinde yaşaması için gayret edeceğiz. Koalisyon olmazsa tekrar bir seçime gitmek zorunda kalacağız. Ancak şunu da belirtmek isterim,  Malum olduğu gibi Ak Parti olarak bu seçim 10. seçimimizdi. Bu seçimde de milletimiz bizi birinci parti olarak yüzde 41 oy oranıyla meclise gönderdi. Normal şartlarda yüzde 41 oy oranı, tek başına iktidarı getirmeliydi ama maalesef bugünkü şartlarda mümkün olmadı. Bu oranla bizim haklılığımız yine ortaya çıkmış oldu. Biz sivil bir anayasa gerektiğini daha önce de belirten ve savunan siyasi hareketiz. Milletimizin iradesiyle yapılabilecek bir sivil anayasaya he zamankinden daha çok ihtiyaç var.” ifadelerini kullandı.   

SADECE İKTİDARI ELİMİZDE BULUNDURMAK İÇİN KOALİSYON KURMAYIZ

Ak Parti Malatya İl Başkanı Kahtalı'nın bu cevabı üzerine koalisyonla ilgili görüşmeler hakkında ne düşündüğünü sorduğumuzda aldığımız cevap, “Bize millet 258 milletvekiliyle tek başına hükümeti kurma yetkisi vermedi. Bildiğiniz gibi partimizin yönetimi koalisyon için CHP'ye, MHP'ye ve HDP'ye gitti. Samimi bir şekilde koalisyon kurmak için çalışıyoruz. HDP'ye yapılan ziyaret, sadece nezaket ziyareti şeklinde gerçekleşti. Çünkü onlar koalisyon görüşmesi yapmak istemediklerini belirttiler. MHP ve CHP'yle görüşmeler ise hali hazırda devam ediyor. Hangisi ülkemizin geleceğine yönelik daha ziyade faydalıysa onunla koalisyon kurmak istiyoruz. O partiler, ülkemizin önündeki sıkıntıların aşılması noktasında gayret göstermeyecekse, istikrarın devam etmesi yönünde birliktelik sağlamayacaklarsa, elbette koalisyon yapmanın hiçbir anlamı olamaz. Biz sadece iktidarı elimizde bulundurmak adına koalisyon kurmayız. Bu görüşmelerden sonuç alınamazsa hükümeti kurma görevi ikinci partiye verilir. Meclis'teki diğer üç partinin toplamı çok rahat bir şekilde hükümet kurmaya zaten yetiyor. Dikkat ederseniz üç partinin de söylemi aynıydı. Hani; asgari ücreti yükselteceklerdi, emekliye iki maaş ikramiye vereceklerdi, evsize ev vereceklerdi ve mazot parasını bir buçuk liraya düşüreceklerdi ya! Biz Ak Parti olarak, ülkemiz de istikrarının devamı için yapılabilecek ne varsa zaten yapıyoruz. Vergilerin düşürülmesi elimizden gelen gayreti gösterdik. Emeklilerin maaşı için gerekli düzenlemeyi yaptık. Evsize ev vermenin en alasını biz yaptık. Hatta bunun için binlerce konut yaptık. TOKİ bugüne kadar 500 bin tane konut yapmıştır. Dile kolay, tam 500 bin konut. Bunları 240 ay vadeli, aylık 250 TL taksitle vatandaşına vermiştir. Ödeyemeyenler için ise sosyal yardımlaşma vakfını görevlendirmiştir. Ak Parti öncesi yani düne kadar ülkenin durumu ortadaydı. Geçmişte IMF denilen illet, her dediğini hükümetlere yaptırıyordu. Genelkurmay açıklaması geliyordu, bir bakıyorduk enflasyon fırlıyordu. Anayasa kitapçığı atılıyordu dolar 2 veya 3 katına çıkıyordu. Bugün ise bir hükümet kurulmamış olmasına rağmen her şey yerli yerinde devam ediyor. Bizden sonra kim gelecekse, geldiği zaman tabanı olan bir ülkeyi daha yukarılara taşımalıdır. Bakanlıkların ve bankaların bölüşüleceği 16 aylık koalisyon hükümetlerini istemiyoruz. Biz, yaptığımız her şeyin sonunda Allah'a vereceğimiz hesabı düşünüyoruz ve inanıyoruz. Bu dünyada bütün insanları aldatsanız bile, sonuçta Allah'a döndürüldüğünüz zaman yaptıklarımız zahir bir şekilde ortaya çıkacaktır. Denizlerin dibinde de olsa, kayaların içinde de olsa her yapılan şey ortaya çıkarılacak. Hesap gününde hiç kimseye haksızlık yapılmayacak. Biz o bilinç ve imanla hizmet etmeye çalışıyoruz. Ülkemiz, son 13 yılda sadece Allah'tan korkan insanlara teslim edildiği için, refah seviyesi yüksek bir hale gelmiştir. Allah nasip ederse, bu çizgimizden ayrılmadan hizmet etmeye devam edeceğiz.” şeklindeydi.

MALATYA, EN FAZLA OYU ALAN ÜÇÜNCÜ İL OLDU

Seçim sonuçlarına bakıldığı zaman ülke genelinde bir oy kaybı yaşandığını belirterek, Kahtalı'dan Malatya'daki durumu analiz etmesini istedik. “Sayın başkan, malum olduğu üzere Malatya'da, HDP oyunu artırdı, CHP'nin ise oyu düştü. MHP de oyunu artıran diğer bir partiydi. Hatta kıl payı milletvekilliğini de kaçırdı. Ak Parti ise kıl payı beşinci milletvekilini çıkardı. Bu denge değişikliğini nasıl yorumluyorsunuz?” şeklindeki sorumuz Kahtalı tarafından şöyle cevaplandı: “Biz önceki seçimde 295 bin oy almıştık. Bu seçimde ise 262 bin oy alabildik. Burada 30 bin civarında bir oy kaybımız olduğunu görüyoruz. Bu oyun 11 bini bağımsız arkadaşlarımıza gitti. Bu arkadaşlar, Ak Parti'nin seçmen kitlesine hitap eden isimlerdi. Yani; bu arkadaşların aldığı oyun yüzde 90'ı Ak Parti'nindi. CHP'ye baktığımız zaman 85 bin olan oyunu 72 bine düşürdü. Burada 13 bin oy kayıpları var. HDP ve MHP ise oyunu artıran iki parti. MHP'nin oyu oranını artırmasının sebebi HDP'nin ırkçı söylemleridir. HDP'ye tepki gösterenlerin oyu MHP'ye gitmiştir. Bu iki partinin söylemleri birbirlerini maalesef beslemiştir. 90'lı yıllarda dünyaya gelen genç kuşağımız, Ak Partisiz dönemleri ve koalisyonlu dönemleri hatırlayamazlar. Bu seçimle, bu iktidarın Ak Partisiz olmayacağını görmüş ve tastik etmiş oldular. Bundan sonraki 25 yıl daha memleketimiz, inşallah Ak Parti anlayışıyla yönetilecektir. HDP'nin ne olduğunu herkes biliyor. Bu ülkeye vermiş oldukları zararı herkes görüyor. Bu ülkede terör denilince HDP'nin en başta rol aldığını, artık herkes anladı. Halen “Silah bırakın” diyemiyorlar, Pe ki neden? Suruç'taki terör saldırısının altından da kimin çıkacağını herkes görecek.” Diyen Kahtalı “MHP ise tıpkı HDP gibi Türkçülük ve ırkçılık söylemleriyle hareket ediyor. CHP'ye baktığınız zaman insanların inançlarına, özgürlük bakışlarına ters, jakoben ve “Herşeyi biz biliriz. Halk hiçbir şeyi bilmez” mantığıyla hareket eden bir partidir CHP. İnsanları ötekileştiren bir zihniyete sahipler. Ak Parti, bu partilerden çok daha farklıdır. Ak Parti herkesi kucaklayan bir partidir. Bizim buradaki kaybımız sadece MHP'nin aldığı oydur. HDP'nin ve MHP'nin ırkçı söylemleri maalesef birbirlerini beslemiştir.”

 

TEŞKİLATIMIZIN ÇALIŞMALARINDAN MEMNUNUM

Hakan Kahtalı'nın cevabının bu kısmında küçük bir saptama yapıyoruz: “Malatya'daki oy kaybı için Teşkilata faturayı kesmiyorsunuz yani?”

“Burada (Ak Parti il binasında) maaşla çalışan iki kişinin dışında, herkes gönüllülük esasına göre hareket ediyor” diyen Hakan Kahtalı, “Bütün arkadaşlarımız gönüllü ve ceplerinde para harcayan, zaman ayıran dava müdavimleridir. Bizim 715 tane mahalle başkanımız 9'zar tane de yönetimi kurulu üyemiz vardır. Malatya'da 1900 seçim sandığı kuruldu. Her birisine bu arkadaşlarımızı yazmışız. Bu teşkilat iyi çalışan bir teşkilat olmasa 262 bin oyu nasıl tasnif edecekti? Her sandıkta bizzat benim görevlendirdiğim arkadaşlarımın imzası var. Milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, ilçe teşkilatlarımızla ve mahalle teşkilatlarımızla organizasyonlarımızı gerçekleştiren ve sahanın tamamını tarayan arkadaşlarıma buradan sizin vasıtanızla teşekkür ediyorum. Türkiye'nin genelinde partimizin oy kaybı oldu. Buna rağmen 5 vekilliğimizi de koruduk. Büyükşehirlerin içinde üçüncü olduk. Birinci Başbakanımızın memleketi Konya, ikinci Kahramanmaraş ve üçüncü Malatya olmuştur. Başbakanımız bizzat bizi arayıp teşekkür etmiştir.   Biz sadece seçim günü 7 bin insanı sandıklara taşımışız. Buradan il dışına, il dışından Malatya'ya taşıdık. Sadece bir arkadaşımızın tuttuğu 3 otobüs vardı. Bu teşkilat büyük başarı göstermiş müstesna teşkilatlardan önde gelen bir teşkilattır. Az bir rakamla da olsa 5 vekilliğimizi koruduk. Bugün bir seçim olsa ‘011 yılında ki seçimden daha yüksek bir oy alacağız inşallah. Çünkü gençlerimiz artık HDP'yi, MHP'yi ve CHP'yi gördü. Yollar ve tüneller yapılmış, sağlık konusu halledilmiş, her türlü hizmeti ayaklar altına sermiş bir Ak Parti'ye söyleyecekleri hiçbir şey yoktur. “Siz ne söylerseniz söyleyin, bize yapmadınız diyeceğiz” diyen bir CHP var mesela. Başbakanımız bizim için çok güzel sözler ediyor. Ak Parti, ilk çıktığı günlerde yani 2002'de hiç tanınmadığı bir dönemde Malatya'dan yüzde 52 oy aldı. Bu büyük bir destektir. Malatya, Ak Parti'ye dün de büyük destek verdi, bu gün de.” ifadelerini kullandı.

UTANILACAK, YERE BAKTIRACAK HİÇBİR DURUMUMUZ OLMADI

Ak Parti Malatya Teşkilatı'nı başarılı bulduğunu söyleyen Hakan Kahtalı'ya ısrarla, “Mevcut il yönetiminde herhangi bir değişikliğe gitmeyi düşünüyor musunuz?” diye sorduk.

Kesinlikle böyle bir şey yapmayacağız.” Diye cevap vermeye başlayan Kahtalı, “Çünkü utanılacak, yere baktıracak hiçbir durumumuz olmadı. Kadın Kollarımız, gençlik kollarımız, ilçe başkanlarımız ve belediye başkanlarımız harıl harıl çalışıyorlar. Belediyelerimizin hepsi çok çok iyi çalışıyor.” Şeklinde konuştu.  

DURMAK YOK, YOLA DEVAM

Kahtalı'ya teşkilatla ilgili sorularımız devam ediyordu. Başkan bu sorular karşısında gayet samimi bir şekilde cevaplar veriyordu. Malatya il teşkilatı olarak, seçim sonuçlarının açıklandığı günden bugüne kadar geçen zamanda yaptıkları çalışmaları sorduğumuz Kahtalı, “Kongrelerimizin tamamını gerçekleştirdik. Her ay il danışma toplantılarımız yapılıyor. Her hafta il yürütme, il yönetim kurulu toplantıları yapılıyor. Kadın ve Gençlik kollarımızda da bu toplantılar yapılıyor. İlçe yönetimlerimizde de bunların tamamını yapıyor. Teşkilatımızı dinamik tutacak organizasyonlarımız devam ediyor. Çok daha etkin arkadaşlarımız artık milletvekili oldu. Onların yerlerini dolduruyoruz. Bundan sonra da çalışmalarımız büyük bir süratle devam edecek. Başbakanımız da telefon ederek teşkilatlarımızı hazır tutmamızı istedi. Bugün “10 gün sonra seçim olacak” denilse, sandık görevlilerimiz, mahalle başkanlarımız ve teşkilatlarımız seçime hazır.” diye cevap verdi.

KOORDİNASYONUMUZ ÇOK İYİ

 “Milletvekilleri ve belediye başkanlarının il teşkilatıyla arasındaki koordinasyonun yeterli olduğunu düşünüyor musunuz?” şeklindeki sorumuz Hakan Kahtalı tarafından, “Koordinasyonda herhangi bir sıkıntı yok. Milletvekillerimiz gittikleri yerlerde aldıkları notları belediye başkanlarımıza iletiyorlar. Şu anda belediyelerimiz büyük bir heyecanla çalışıyor. Büyükşehir belediyemiz gayet iyi durumda. Mesela yaşam ve spor merkezi, nikâh salonu ve şelale parkının düzenlemesi bitirildi. Battalgazi ve Yeşilyurt'ta da bütün çalışmalar var.” diye cevaplandı. 

ARİF YILDIZ'IN İTİRAZI…

MHP'nin birinci sıra milletvekili adayı ve eski il başkanı Arif Yıldız'ın seçim sonuçlarına yaptığı itirazı hatırlattığımız Hakan Kahtalı, “Onların itirazlarına karşılık biz de itiraz yaptık. 250 sandıkta itirazımız oldu. İtirazlarımız sonucunda oyumuzdaki 109 olarak artış gösterdi. Öyle bir şeyi denemiş oldular ama, bizim açımızdan bir sıkıntı oluşturmadı.” ifadelerini kullandı.


İKTİDAR OLMAYACAKLARINI BİLİYORLAR

Hakan Kahtalı'yla sohbetimizin son bölümünde “Son olarak Malatyalılara ne söylemek istersiniz?” diye sorduk.

Kahtalı, “Ben öncelikle bugüne kadar bize destek veren tüm hemşerilerime en kalbi duygularımla saygılarımı sunuyorum. Bundan sonraki süreçte koalisyon da olsa, seçim de olsa ülkemizin menfaatine hareket etmeye devam edeceğiz. Ülkemizin kazanımlarını daha ileri götürmeye gayret edeceğiz. Ülkemizi geri götürecek hiçbir adımı atmayacağız. Kılıçdaroğlu “Oyumuzu yüzde 26'nın altına düşürürsem istifa ederim” demişti. Yüzde 25 oy aldı ama istifa etmedi.  İktidar olmak gibi bir hesabı yoktu. MHP “Yüzde 1-2 oyumu artırayım” diyordu. HDP ise “Barajı geçeyim” diyordu. Barajı geçti ve emanet oylardan bahsetti. Bunların hiçbirinin iktidar olmak gibi bir kaygısının bulunmadığı herkes gördü. Bundan sonraki seçimde herkes bu gerçeklere göre hareket edecektir.” şeklinde konuştu.   

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!