dore okulları
Malatya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    35.02
  • ALTIN
    2325.9
  • BIST
    9090.13
  • BTC
    69908.05$

Ticaret Bakanı MİAD'ın konuğu oldu!


Ticaret Bakanı MİAD'ın konuğu oldu!
Malatyalı İş İnsanları Derneği (MİAD)’nin geleneksel Aylık Toplantıları’nın 71.’si gerçekleştirildi.  “Türkiye Yüzyılı Vizyonunda İş Dünyası Buluşması” başlıklı toplantı, İstanbul Taksim Sofitel  Otel’de gerçekleştirildi. 
Narin

Yoğun bir katılımın olduğu toplantıda sunumu gerçekleştiren Dr. Hakan Odabaşı, “Bugün çok üzgünüz. Yönetim Kurulu Üyemiz değerli işadamı Mustafa Fuat Kaplan’ı kaybettik. Çok değerli yönetim kurulu üyemiz olan Fuat Kaplan, hastalığına yenik düştü. Malatya için çok değerli bir insandı. Çok önemli hayır işleri yaptığına şahidiz. Fuat Kaplan ve ailesinin Malatya İnönü Üniversitesi’nde yapmış olduğu yaklaşık 25 milyonluk bir yatırımla bir okul projesi var. Açılışı Fuat ağabeyimize nasip olmadı. Açılışı inşallah hep birlikte yapacağız. Mustafa Fuat Kaplan ağabeyimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyoruz. Fuat ağabeyimizin Malatya İnönü Üniversitesi’ndeki okul projesinin videosunu sizlere izletmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Dr. Hakan Odabaşı, video gösteriminin ardından, MİAD Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Turan Tuna'yı selamlama konuşması yapmaya davet etti.  

“ÇOK CİDDİ BİR İHRACAATA VE İSTİHDAMA İMZA ATIYORUZ”

Misafirlere “Hoş geldiniz” diyerek konuşmasına başlayan Turan Tuna, “Sizleri burada görmek bizi çok mutlu ediyor. Burada çok ciddi ihracat yapıyoruz hem de ciddi istihdam yaratıyoruz.  Şuanda da Rusya’da bir iş aldık. Türkiye adına çok mutluyuz. Bu binayı yaparken tarihi özelliklerine hiç dokunmadık. Bu bina tarihi anlamda çok önemli. MİAD Başkanı Yunus Akdaş, çok başarılı. Biz de bu başarıya kenarından katkı sağlarsak kendimizi çok mutlu hissederiz. Tekrar hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz.” ifadelerini kullandı.  

YUNUS AKDAŞ: BİZ TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDAN BİRİYİZ 

Daha sonra söz alan MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş, “Çok değerli bakanlarım, Ak Parti milletvekili kardeşimiz Öznur Hanım, kaymakamlarım, kıymetli misafirler, çok değerli Malatyalı hemşerilerim hoş geldiniz. Bugün kesik kesik konuşmalarım olabilir. Bugünkü toplantının özüne dönük olarak konuşmakta kolay değil. Hatta bugün toplantının iptal edilmesi yönünde Öznur Hanım ile birlikte de istişare yaptık. Toplantıyı biraz da yapmak zorunda kaldık. Rahmetli Fuat Bey benim çok sevdiğim bir kardeşimizdi. Biz iyi günde de kötü günde de beraberiz. Elhamdülillah bunu bu hale getirdik. Biz Türkiye’nin en önemli sivil toplum örgütlerinden bir tanesiyiz. Çünkü Malatyalı işadamları tanımlarını şöyle yapar: Ülkenin milli beraberliği, milletin bölünmez bütünlüğü, vatanın parçalanamaz bütünlüğü üzerine program yaparız. Malatyalı birbirini ayrıştırmaz, mümkünse toplar ve bir araya getirir. Ticaretimiz de böyledir, insanı sevmemiz de böyledir. Rahmetli Fuat Bey’i 10 senedir tanıyorum. Biz geldiğimizde Malatyalı işadamları 25 kişiydi. 22 yıldan bu yana çok güzel bir aile olduk. Hepimiz birbirimizle buluşan, eşlerimizle aile ziyaretleri yapan, Türk toplumunun kopmak üzere olan aile kültürünü MİAD sayesinde yaşatmaya çalışıyoruz.” dedi.  

YUNUS AKDAŞ: TÜRKİYE’YE MODEL OLDUK

“Bu Türkiye’nin geleceği ve çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceğini düşünüyorsak bu aile meselesini çözmemiz gerekiyor. İslam Dini, saflarınızı sıklaştırın, der. Saflar sadece camide değil, iyi insanlar kendiişlerinde sıklaştırmalı. Yanlış insan da varsa ya onu kazanmalı ya da ondan sonraki yasal işlemler…” diyerek konuşmasına devam eden Yunus Akdaş, “ Türkiye’ye model olduk. Cumhurbaşkanımız, Öznur Hanım bize destek verdi. Malatya’ya Konukevi yaptık. Yılda 120 bin misafirimiz var. Hayır mağazamız Türkiye’ye örnek oldu. Oraya yoksul insanlarımız gidip kalıyorlar. TEKNOKENT’i biz yaptık. Malatya’ya okullar yaptık, camiler yaptık. Bunların sayısını bile bilmiyoruz. Organize sanayi bölgesine en fazla Malatyalı işadamları yatırım yaptı. Bugün kısıtlı yatırımızı var. Buradan da cenazeye geçeceğiz. Bundan sonra daha fazla uyanık olma zamanı. Küresel dünyada olan olayların siyasi, iktisadi, ticari olayların aynısından Türkiye’de etkileniyor. Dünya’da ABD’nin Orta Doğu üzerinde parçalamadığı yer kalmadı. Bu konuşmanın siyasi bir tarafı yok. Herkes haritaya bakarsa görüyor. Tek yapamadığı yer Türkiye kaldı (Elhamdülillah) 15 Temmuz’da hainlere izin vermediğiniz için Yunus Akdaş olarak hepinize teşekkür ederim. ABD, Çin ile, Rusya ile ihtilalden dolayı küresel ekonomide önümüzü göremiyoruz. Bu ticaret zorluklarına rağmen biz ticaretimizi yapıyoruz. Milletimizi seviyoruz. Diğer yandan pandemi sürecinde ekonomimiz bayağı sıkıntı çekti. Aynı zamanda bununla birlikte Ukrayna Savaşı büyük yük oldu. Dijital dönemin de baskısı oldu. Ben dijitalden anlamıyorum. Benim yaşım ve altındakilerin dijital sorunları var. Bir de bu baskı var. Çağa ayak uyulması lazım. Hepinize çok teşekkür ederim. “ ifadelerini kullandı.

ÖZNUR ÇALIK: 455 MİLYON DOLARLIK İHRACAT RAKAMIMIZ VAR

Yunus Akdaş’tan sonra söz alan Ak Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise “Çok kıymetli bakanlarım, çok değerli MİAD Bakanım, değerli misafirler hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Bugün birlikte çalışmaktan çok büyük memnuniyet ve gurur duyduğum bakanımız Mehmet Muş’u burada ağırlıyoruz. Bakanımız Cumhurbaşkanımızın hızına yetişmek için çok ciddi bir performans sergiliyor. İnşallah ihracat rakamlarını Malatya’da açıklayacağız. Ondan önce MİAD’da bir araya gelelim istedik. Sayın Bakanımızla Malatya’nın ihracat rakamlarını konuştuğumuzda Malatya’da şuan son 2022 rakamlarıyla 455 milyon dolar ihracat rakamımız var. Bir milyar dolar ihracat rakamına ulaşmak istiyoruz. Malatya, yıldızlar şehridir. Sanatçıları, yazarları, devlet adamları, siyaset adamları, işadamları vardır. Malatya’dan adam gibi adamlar çıkar. MİAD da da Malatya’ya katkıda bulunmuş değerli büyüklerimiz vardır. İşadamlarımızın Türkiye ihracatına ciddi katkıda bulunduğunu biliyorum. Malatya’daki ihracat rakamlarımızın 455 bin milyon dolar olmasına bakmayın. İhracat rekorları kırdığımız işadamlarımızın içinden biliyoruz ki nice ismini bilmediğimiz Malatyalı vardır. 10 milyar dolar en az Malatyalı iş adamlarımızın ihracata sunduğu katkı vardır. Bu vesileyle tüm Malatyalı hemşerilerimizi canı gönülden kutluyorum. İhracat rakamlarımız arttıkça Türkiye’nin büyümesi arttıkça, ekonominin zerindeki bulutları tamamen kaldırmak için verdiğimiz mücadele arttıkça, emin adımlarla Türkiye’yi ileriye taşımaya devam edeceğiz. Bunun en önemli aktörlerinden bir tanesi olan Ticaret Bakanımız bizimle birlikte.  Fuat Kaplan ağabeyimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Bütün Malatya’nın başı sağ olsun. Malatyalı hemşerimiz, örnek insanlardan biriydi. Memleketine hayırlar yapardı. Buradaki herkes ve Fuat Kaplan ağabey uluslararası arenada kazanır, ama hayırlarını Malatya’ya yaparlar. Her birinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum.” şeklinde konuştu. 

BÜLENT TÜFENKCİ: ZORLU SÜRECİ EN İYİ YÖNETEN TÜRKİYE’DİR 

Ak Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenci de yaptığı konuşmada, “Öncelikle herkese afiyet olsun. Çok değerli Bakanım, hem meclisteki duruşuyla hem de gayretleriyle bizleri gururlandırıyor. Aynı zamanda da bakanımız Malatyalıları çok seviyor. Bugün kendisini MİAD’da ağırlamaktan da büyük bir mutluluk duyuyoruz. Türkiye zor süreçlerden geçiyor. Bütün dünya ülkeleri ile birlikte içinde bulunduğu bu süreci en iyi bir şekilde yöneten ülke de Türkiye’dir. Biraz sonra bakanım gelip, Malatya’nın ihracatı çok az, Malatyalılara yakışmıyor, diyecek. Onun için de kendisinden daha fazla destek istiyoruz. Malatya’dan ihracat yapan arkadaşlarımızı işlerini kolaylaştırma noktasında her türlü talimatı da arkadaşlarımıza verecektir. Bu arada Mustafa Kaplan ağabeyimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum.” ifadelerine yer verdi.  

MEHMET MUŞ: MALATYA, ÇOK BÜYÜK BİR CAMİA

Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş, katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında, “Fuat Kaplan Beyefendiye Allah’tan rahmet, sevenlerine ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Malatya çok büyük bir camia. MİAD ismini çok duydum, fakat ilk defa toplantısına katılma fırsatım oldu. Önemli siyasetçiler ve devlet adamları yetiştirmiş illerden bir tanesi. Türkiye’nin varlığında, birlik, beraberliğinde rol oynayan bir şehrimiz. Çok vatanperver insanlar. İlk işe başladığım yer Malatyalı. İlk Çalık Holding’de çalıştım. Oradan siyasete geçtim. Dünya, bir değişim ve dönüşüm arifesinde. Değişen teknoloji iş yapma şekillerini değiştiriyor. Dolayısıyla daha küçük esnafın rekabet etmede sıkıntı yaşamasına sebep oluyor. Bizim firmalarımızın, dünyadaki KOBİ’lerin temelde karşılaştığı bu geçiş sürecinde en büyük problem bu. “ dedi. 

MEHMET MUŞ: 900 MİLYAR DOLARLIK BİR MİLLİ GELİR VAR

Dünyanın belirsizlik içerisine girdiğine vurgu yapan Bakan Mehmet Muş, “5 ay sonra enerji fiyatlarının ne olacağı hesaplanamıyor. Bunlar dünyadaki yatırımı ve ticareti olumsuz etkiliyor. Savaşlar nedeniyle yatırımlar sekteye uğruyor. 2021 yılında 30 milyar dolarlık iş alıyorken 2022’de 18 milyar dolarlık aldık. Yine artırdık, ama önceki seneye göre daha düşürdük. Bunun sebebi savaşlar. Dünya Bankası’nın 2023 yılı öngörüleri 2021’de 5.9 büyümüş. Biz 11, 4 büyüdük. 2023’te büyüme oranı 1,7’ye düşüyor. Bu finansal kriz ve pandemi dönemden sonraki en düşük büyüme. Değerlendirmeleri bu yönde yapmak lazım. Dünya yüzde 10, biz yüzde 3 büyüyoruz gibi bir durum söz konusu değil. Türkiye ekonomisi dünyaya entegre edilmiş bir ekonomi. 900 milyar dolara yakın milli gelir söz konusu. Böyle büyük bir ekonominin dünyadan ayrı değerlendirmesi söz konusu olamaz. Dolayısıyla dünyadaki gelişmeler bizim ekonomimizi de etkiliyor. Şuanda hiç alışık olmadığımız yüksek enflasyon temel önceliğimiz.” ifadelerini kullandı. 

MEHMET MUŞ: İŞ DÜNYASININ EN BÜYÜK SORUNU, BELİRSİZLİK

“Piyasanın normalleşmesi bugünden yarına olmuyor, biraz zaman gerekecek.” diyen Ticaret Bakanı Muş, “ Enflasyon önemli gündem maddelerinden bir tanesi bu da kontrol altına alınacaktır. 2023 yılı ile alakalı koyduğumuz hedeflerimizde belirsizlikler biri yoruyor. İş dünyasının en büyük sorunu, belirsizlik. İkinci yarıda beklentimiz göstergenin biraz daha iyileşmesi. Bu da oradaki savaşın eğilimi ne olacak, enflasyon nasıl olacak, enerji ile ilgili gelişmeler ne olacak gibi sorulara bağlı. Dolayısıyla bütün bunlar tahminlerimizi etkileyebiliyor. Bu şartlar altında bizler istikrarlı bir biçimde hedeflere ulaşmak için çaba sarf edeceğiz. Toplantıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kalın sağlıcakla.” ifadelerini kullandı. 
Malatyalı İş İnsanları Derneği (MİAD)’nin geleneksel Aylık Toplantıları’nın 71.’incisi, hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi. 

MALATYA TIME / ÖZEL HABER

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorumlar

  • yorum avatar
    Cem
    21-01-2023 16:12

    Malatya nın ticaret sanayi anlamında Türkiye deki etkinliği kayda değer bir vaziyette..Güzel bir görüntü..Bakanımız Malatya ya dair girişimlerde umarım destek verir

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!