dore okulları
Malatya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63984.024$

Timurtaş: 'Eğer başarırsam...'


Timurtaş: 'Eğer başarırsam...'
Adaylık ilanı sonrasında ilk kez Malatya Time'a konuştu. İşte projeleri...
Narin

OSMAN TİMURTAŞ: Kazanan, Türkiye, Malatya ve dünya olacak

MALATYA TİME ÖZEL
RÖPORTAJ: MURAT ÇETİN
Önceki gün Ak Parti'den Malatya Milletvekilliği için aday adayı olduğunu açıklayan Osman Timurtaş ile röportaj yapmak için sözleştiğimizde kendisiyle ilgili bilinmeyenleri Malatya kamuoyuna aktaracağımızdan dolayı bir hayli heyecanlandık. Osman Timurtaş'ın ilk röportajını Malatya Time'a veriyor olması ise heyecanımızın bir kat daha artmasına sebep olmuştu. Basın açıklamasındaki kendinden emin tavrı birçok Malatyalıyı olduğu gibi bizi de etkilemişti. Genç yaşına rağmen hem sivil toplum kuruluşlarındaki çalışmaları hem de Ak Parti'deki hizmetleri Osman Timurtaş'ı bir hayli olgunlaştırmıştı. Ak Parti saflarında Malatya Milletvekili olmak istemesi köklerine bağlı biri olduğu izlenimi uyandırıyordu. Siyasette yeni ve genç yüzlerin siyaset sahnesine çıkıyor olması gelecek adına bizi ümitlendiriyor, Malatya'nın geleceğinin emin ellere geçeceğine olan inancımızı artıyordu.

ÇÖŞNÜK'TE DOĞDU, VİYANA'DA OKUDU…
Osman Timurtaş, röportaj mekanına bizden önce gelmişti. Saygı ve samimiyetle bizi karşılayan Timurtaş'a soracağım sorular zihnimde dolaşıyor, önce hangisinden başlayacağımın kararını vermeye çalışıyordum. Klasik olarak, Malatya Time okuyucuları için kendini tanıtmasını istedim. 

Pütürge doğumlu olduğunu ve Çöşnük'te büyüdüğünü anlatan Timurtaş, “İlkokulu Çöşnük'te, ortaokulu Hüseyin Kölük Anadolu Lisesi'nde okuduktan sonra Malatya Fen Lisesi'ni kazandım. Üniversite sınavında Malatya ve Türkiye'de dereceye girdim. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümüne yerleştim. Yüksek lisans yapmak ve uluslararası tecrübe kazanmak üzere Viyana'ya gittim. Viyana Üniversitesi'nde 3 yıl ekonomi alanında akademik çalışmalarda bulundum.” ifadelerini kullandı.

KISA ZAMANDA ÇOK İŞ BAŞARDI
Sivil toplum örgütlerindeki çalışmalarını takip ettiğimOsman Timurtaş'a ikinci sorum da bu konu üzerineydi. “Sivil toplum örgütlerindeki çalışmalarınız hakkında bilgi verebilir misiniz?” şeklindeki sorumuza samimiyetle karşılık veren Timurtaş, “Boğaziçi Üniversitesi'nde okurken bir buçuk yıl kadar MÜSİAD Genel Merkezi'nde Genç MÜSİAD'da görev aldım. Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü'nde çeşitli görevler üstlendim. Arkadaşlarımla 2004 yılında Malatyalı Üniversite Öğrencileri Derneği(MÜNÖD)'nikurduk. Dernekteki 3 yıllık kurucu başkanlıksüreci boyuncabaşta İstanbul olmak üzere Türkiye'deki Malatyalı çok sayıda sivil toplum kuruluşu, işadamı, sanatçı, sporcu, siyasetçi ve bürokratla Malatya'ya dair çalışmalar yapma fırsatı buldum Ayrıca Malatyaspor'a destek için MÜNÖD bünyesinde Üniversiteli Kaplanlar (ÜNİKAP)'ı kurarak, “Malatyaspor'a hep destek, tam destek” diyerek çalışmalar yürüttük. Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD)'ylebirlikte yürüttüğümüz 2 yıllık projeyle Malatya'nın 2023 vizyonunu ortaya koyduk. Malatya'yı altyapı, üst yapı, sağlık, eğitim, kültür ve turizm başta olmak üzere tüm başlıklarda masaya yatırdık ve yaklaşık bin sayfalık bir rapor hazırlayarak bu raporu tüm ilgililerle paylaştık. MİAD'ın öncülüğünde içinde bulunduğum bir ekiple birlikte Malatya Eğitim Bursu Platformu'nu kurduk. Halen platform çatısı altında her yıl yaklaşık bin Malatyalı üniversite öğrencisine burs verilmektedir. Yaklaşık üç yıldır Onursal Başkanlığını yürüttüğüm Malatya Gönüllü Kalem Derneği aracılığıyla köy okullarında okuyan dezavantajlı çocuklara yardımlar götürüyoruz. Yine son üç yıldır 800 binden fazla üyesiyle Türkiye'nin en büyük konfederasyonu ve STK'sı olan Memur-Sen'de bir Malatyalı olarak gururla hizmet ediyoruz. Memur-Sen Genel Başkan Danışmanı, Dış İlişkiler Koordinatörü, Memur-Sen Akademisi Genel Koordinatörü ve bir süre de Memur-Sen Genel Koordinatörü olarak en üst düzeyde hizmet ettik etmeye devam ediyoruz. Memur-Sen Konfederasyonu'nu Uluslararası Çalışma Örgütü (İLO), Avrupa Karma İstişare Komitesi, Avrupa Sendikalar Konfederasyonu (ETUC), Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) başta olmak üzere birçok platformda temsil ediyorum.”Birçok Malatyalı'nın olduğu gibi Osman Timurtaş'ın da sivil toplum örgütlerdeki aktif çalışmalarını dinledikçe, “Bu kadar kısa bir zamana bu kadar çok işi sığdıran bir insanı tebrik etmek gerekir” diye düşünmekten kendimizi alamadık.

SİYASİ ÇALIŞMALARI…
Osman Timurtaş'ın sivil toplum örgütlerinden sonra siyasetle ilgili çalışmalarını sorduğumuzda “Türkiye'ye döndüğümüzde İstanbul AK Parti teşkilatında ve Seçim Koordinasyon Merkezi'nde çeşitli görevler aldım. Birkaç ay öncesine kadar AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanlığı görevlerini yürütüyordum. Dönemimizde dünyanın birçok ülkesine ya bizzat gittik ya da heyetler gönderdik. Dünyanın dört bir yanından heyetleri Genel Merkezimizde kabul ettik. Partimizi ulusal ve uluslararası arenada temsil ettik. Partimizin verdiği güçle pro-aktif bir dış politika çizgisi izledik. Balkanlarda, Kuzey Afrika'da, Ortadoğu'da, Avrupa'da, Uzak Asya'da ve Amerika'da partimizin gençlik kollarını oldukça etkin bir konuma taşıdık. Son yerel seçimde 33 ülkeden 65 siyasi partinin üst düzey yöneticisini Türkiye'ye getirerek 8 farklı şehirde 1 hafta süren programlar yaptık. Cumhurbaşkanlığı seçiminde 50'den fazla ülkeden 120'den fazla siyasi partinin üst düzey yöneticisini İstanbul, Kocaeli ve Ankara merkezli programlarla ağırladık. Heyetimizi Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere çok sayıda bakanımız ve partimizin üst düzey yöneticisiyle bir araya getirdik. Hamdolsun, yaklaşık 3 yıl boyunca AK Parti bayrağını uluslararası camiada dalgalandırdık.İngilizce, Almanca ve İtalyanca öğrenerek dünya meselelerine yakından bakma fırsatı bulduk. Tüm bu birikimimizi önce memleketimizin, sonra ülkemizin, daha sonra da dünya mazlum ve mağdurlarının hizmetine sunmanın gayreti içinde olduk, olmaya devam edeceğiz.” şeklinde cevap verdi.

NEDEN ADAY ADAYI OLDU?
Bilgi-birikimi fazla olan Timurtaş'a neden milletvekili olmak istediğini de sorduk. Aldığımız cevap, “Yıllardır çeşitli kimliklerle başta Malatya olmak üzere ülkeme hizmet etme gayreti içindeyim. Daha fazla hizmet için yeni bir kimliğe, yeni bir pozisyona ihtiyaç duyuyorum. Bunun için bu yola çıktım.” şeklindeydi.

NEDEN AK PARTİ?
Osman Timurtaş'a sorduğumuz her soru anında cevaplanıyor, bir anlık bir duraksama bile yaşanmıyordu. Bir anda “Neden Ak Parti'den aday adayı oldunuz?” dedik. Timurtaş yine hiç beklemeden başladığı cevabında, “İnsan hakları, demokrasi, evrensel ilkeler ve standartlar bakımından AK Parti'nin dünyanın kökleşmiş siyasi partilerinden eksik hiçbir yanı yoktur. Bu yönüyle AK Partili olmaktan büyük bir onur duyuyorum. AK Parti hükümetleri, kendinden önceki hükümetlerin yaptıklarından kat be kat fazlasını yaparak halkın büyük teveccühüne mazhar olmuştur. AK Parti benim çocukluğumdan beri hayalini kurduğum Türkiye'yi inşa eden partidir. AK Parti, vatandaşlarımızın Türkiye Cumhuriyeti pasaportunu onurla ve gururla taşımalarına imkân ve fırsat sağlamış partidir. AK Parti, vesayete, darbeciliğe insanlık dışı zulümlere “hayır” diyenlerin partisidir. O nedenle ben de onurla ve gururla AK Partiliyim diyorum. O nedenle hem İstanbul'da hem Genel Merkez'de AK Parti'ye hizmet etmekten şeref duydum, duymaya devam ediyorum. Onun için eğer nasip olursa milletvekili sıfatıyla AK Parti sıralarında oturmaktan, AK Parti ideolojisine ve bu vesileyle hemşerilerime, memleketime hizmet etmekten büyük bir onur, gurur ve şeref duyacağım.” ifadelerini kullandı.

MALATYA BENİM SEVDAM
Ak Parti'nin Malatya milletvekili olmak istemesiyle ilgili merak edilenlere de cevap veren Osman Timurtaş, “Malatya benim sevdam. Görüyorum ki Malatya sadece benim değil hepimizin sevdası. O nedenle sloganımız “Ortak Sevdamız Malatya”.Malatya sevdalısı olarak bugüne kadar Malatya'dan hiç kopmadık. Malatyasız tek bir gün dahi geçirmedik. Milletvekili olarak ülkemize hizmet edeceksek bunun yeri Malatya olmalıydı. Başka türlü düşünemezdik. Çünkü her zamanki gibi önceliğimiz Malatya'ydı.Uzun bir süredir AK Parti Malatya Milletvekili aday adaylığımla ilgili Malatya, Ankara ve İstanbul'da çeşitli istişareler bulundum. İstişarelerim neticesinde Malatya milletvekili aday adayı olmaya karar vermiş bulunmaktayım. Öncelikle bu kararımın başta şahsım, ailem ve partim olmak üzere memleketim, ülkem ve insanlık için hayırlara vesile olmasını yüce Rabbimden niyaz ediyorum.” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'NİN VİZYONU YEREL VEYA BÖLGESEL DEĞİL, KÜRESELDİR
Milletvekilliği için ilk adımı atan Osman Timurtaş'a ülkemizin ve Malatyamızın geleceğiyle ilgili görüşlerini sorduğumuzda aldığımız cevap bizi bir hayli tatmin etmişti. İşte Timurtaş'ın cevabı: “Yeni Türkiye'nin vizyonu artık bölgesel ya da ulusal değildir. Yeni Türkiye'nin vizyonu artık küreseldir. Türkiye küresel bir oyuncu olmuştur. Türkiye IMF'ten borç dilenen, memuruna maaş ödeyemeyen, ortalama bir buçuk yılda bir hükümet değiştiren bir noktadan IMF'e borç veren, dünyanın dört bir yanındaki mazlum ve mağdurlara el uzatan, dünyanın herhangi bir yerindeki soruna doğrudan müdahil olan siyasi ve ekonomik istikrarını sağlamış bir ülkedir. Bir yıl sonrasını dahi göremeyen bir ülkeden 2023 ve 2071 hedeflerini ortaya koyan bir Türkiye'ye ulaştık hamdolsun. Malatya vizyonunu Türkiye'nin vizyonuna uygun olarak revize etmemiz gerekiyor. Malatya Türkiye'nin minyatürüdür. Malatya hem Doğu'dur hem Batı'dır. Sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasi yönüyle Doğu ile Batı'nın sentezidir. Malatya bir ekoldür. İki cumhurbaşkanı çıkartmayı başarmış tek şehirdir. Bağrından Türkiye'ye yön veren sayısız ilim ve bilim adamı, manevi lider, siyasi lider, sanatçı, sporcu ve işadamını çıkartmıştır. Siyasi bir akım ya Malatya'da başlamıştır ya da Malatya'nın rüzgârını arkasına almıştır. Böylesine önemli bir şehirdir Malatya.Malatya artık yeniden Türkiye sahnesinde güçlü bir şekilde yer almalıdır. Tarımı, sanayisi, ticareti, ekonomisi, eğitimi, turizmi, kültürü ve insan kaynağıyla Malatya yeniden Türkiye'nin büyük oyuncusu olmalıdır. Malatya'ya yakışan budur.”

MİLLETVEKİLİ OLURSA!..
Milletvekili olması halinde ne gibi çalışmalarda bulunacağını sorduğumuz Osman Timurtaş, büyük bir heyecanla anlatmaya devam etti: “Görev aldığımız takdirde; Her şeyden önce Malatya'yı, hemşerilerimizin bizden beklentisine uygun olarak çok güçlü bir şekilde temsil edeceğiz. Malatya'yı dünyanın dört bir yanına anlatacağız. Malatya'yı dünyada bilinen Marka bir şehir haline getireceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımızla, ilçe belediye başkanlarımızla, il ve ilçe teşkilatlarımızla, STK'larımızla ve yereldeki bürokratlarımızla el ele, omuz omuza vereceğiz. İstanbul, Ankara ve yurtdışında yaşamış ve oradaki hemşerilerimizle yoğun mesai yapmış ve yapmaya devam eden birisi olarak Malatya dışındaki Malatyalılarla da bir ve beraber olacağız. Kısacası Malatya içinde ve Malatya dışında kenetleneceğiz. Tüm gücümüzü ve enerjimizi hep birlikte Malatya için seferber edeceğiz. Göreceksiniz kazanan Malatya olacak.

Milletvekili olmamız halinde elbette her meseleyle yakından ilgileneceğiz. Ancak iki özel parantez açacağız: Birincisi Kayısı, ikincisiYeni Malatyaspor. Biliyoruz ki ikisi de arzu ettiğimiz yerde değil. Kayısı üreticisi ve esnafı kadar kayısıya, Yeni Malatyaspor yöneticileri kadar Yeni Malatyaspor'a vakit ayıracağız. İkisini de olması gereken noktaya taşımak için yoğun bir gayret içinde olacağız. Partimizin siyasi ve ekonomik hedeflerinin yanı sıra yeni dönemde üç temel hedefi var: Yeni Anayasa, Çözüm Süreci ve Paralel Yapıyla mücadele. Bu hedeflere ulaşmak için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yoğun çaba göstereceğiz.

Uzun yıllardır Türkiye için ter akıtan birisi olarak milletvekili olmamız durumunda Türkiye'nin 2023 ve 2071 hedefleri için canla başla çalışacağız. Çünkü biz enerjimizin, heyecanımızın ve dinamizmimizin zirvesindeyiz.”

SADECE MALATYA'YI DEĞİL BÜTÜN DÜNYAYI BİLİYOR VE TANIYORUM
“Halkın size oy vermesi için ne gibi sebepler gösterebilirsiniz?” şeklindeki kışkırtıcı sorumuza Osman Timurtaş'ın cevabı çok net oldu: Biz;Battalgazi ve Yeşilyurt'u bildiğimiz kadar Brüksel ve Cenevre'yi biliriz;
Pütürge ve Doğanyol'u bildiğimiz kadar Oslo ve Stokholm'u;
Doğanşehir ve Darende'yi bildiğimiz kadar Roma ve Varşova'yı;
Hekimhan ve Yazıhan'ı bildiğimiz kadar Bakü ve Kahire'yi;
Arguvan ve Arapgir'i bildiğimiz kadar Paris ve Üsküp'ü;
Kuluncak ve Kale'yi bildiğimiz kadar Lefkoşa ve Saraybosna'yı;
Akçadağ'ı bildiğimiz kadar Viyana'yı biliriz.
Kısacası Malatya'yı ve Türkiye'yi de biliriz dünyayı da biliriz. Doğuyu da biliriz Batıya da biliriz.”

KAZANAN TÜRKİYE, MALATYA VE DÜNYA OLACAK

“Diğer aday adayları için ne gibi bir mesajınız var?” şeklindeki sorumuza Osman Timurtaş, “Partimizden aday adaylığını açıklamış ve açıklayacak olan tüm hemşerilerimi rakibim olarak değil dava arkadaşlarım olarak görüyorum. Hepimiz hizmet için yola çıkıyoruz. Hepimiz AK Parti amblemi altında kampanya yürüteceğiz. Hepimiz Malatya'mıza ve AK Partimize katkı sunacağız. 7 Nisan'da kim listede olur bilmiyorum ancak Malatya'nın ve AK Parti'nin listenin başında olacağını, kazananın Malatya, AK Parti ve Türkiye olacağını çok iyi biliyorum. Bizler büyük bir davanın, kutlu bir yürüyüşün neferleriyiz. Bizim yolculuğumuz bugün başlamadı. Bizim yolculuğumuz ne 7 Nisan'da biter ne de 7 Haziran'da. Bizim yolculuğumuz Yeni Türkiye'nin, Yeniden Büyük Türkiye'nin ve Yeni Bir Dünya hayalinin yolculuğudur. Bizim yolculuğumuz Gazze veMescid-i Aksa'yı işgalden, Doğu Türkistan'ı zulümden kurtarmanın yolculuğudur. Bizim yolculuğumuz Arakan'ı kan gölü olmaktan çıkartmanın, Mısır'da Mursi'ye özgürlüğün, Suriye'de inim inim inleyen canların hayat hakkı bulmasının yolculuğudur. Yeryüzünde haksızlık bitmedikçe, zulüm ateşi sönmedikçebu yolculuk bitmeyecektir.Hazreti Ali'nin bir sözünü hatırlatmak isterim: Giremediğin gönül senin değildir,Gönül yalnız gönül vermekle alınır, Gönül istiyorsan önce gönlünü vereceksin.İşte böyle diyor yiğitler yiğidi Hz. Ali. Bizler de gönüllere girmeye talibiz. Biliyoruz, gönüllere girmek ancak gönül vermekle olur. Gönül istiyoruz, bunun için gönlümüzü ortaya koyuyoruz. Rabbim bizleri utandırmasın.Rabbim bizlere ve partimizin tüm aday adaylarına hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin diyorum.” diyerek cevap verdi.

MALATYA TIME OKUYUCULARINA SESLENDİ

Malatya Time olarak kendisine başarılar dilediğimiz Osman Timurtaş'a “Son olarak okuyucularımıza söylemek istediğiniz bir şey var mı?” diye sorduk.
Timurtaş bu soruya, “Almış olduğum bu kararın tekrar önce şahsım, ailem, partim,dostlarım ve hemşerilerim sonra da milletimiz, ülkemiz, devletimiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyor hepinize derin saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” İfadeleriyle cevap verdi.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!