TMO, Ürün Bedellerini Üretici Hesaplarına Aktarmaya Başladı

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 2025 yılı alım kampanyası kapsamında Malatya dahil birçok ilden teslim alınan hububat ve haşhaş kapsülünün bedellerini üreticilerin banka hesaplarına yatırmaya başladı. Ödeme yapılan çiftçiler SMS ile bilgilendiriliyor.
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü, 2025 yılı hasat dönemi kapsamında çiftçilerden teslim alınan hububat ve haşhaş kapsülü ürünlerinin bedellerini üretici banka hesaplarına aktarmaya başladı. TMO tarafından yapılan açıklamada, ödemelerin belirli tarihlerde teslim edilen ürünler karşılığında periyodik olarak yapıldığı vurgulandı.
MİLYARLARCA LİRALIK ÖDEME YAPILDI
08-14 Temmuz 2025 tarihleri arasında teslim edilen hububat ürünleri için toplam 7 milyar 603 milyon TL,
29 Temmuz - 05 Ağustos 2025 tarihleri arasında teslim edilen haşhaş kapsülü için ise 9 milyon TL ödeme, 8 Ağustos itibarıyla üretici hesaplarına yatırıldı.
SMS İLE BİLGİLENDİRME YAPILIYOR
TMO, ödeme yapılan üreticilere SMS yoluyla bilgi verildiğini duyurdu. Açıklamada ayrıca, alım kampanyası boyunca teslim edilen ürünlerin karşılığında yapılacak ödemelerin düzenli şekilde süreceği belirtildi.
ÜRETİCİLER RAHATLADI
Tarım sezonu boyunca emek veren üreticilere yapılan bu ödemelerin, bölge ekonomisine olumlu katkı sağlaması bekleniyor.
HABER MERKEZİ-MALATYA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Altında Haftanın Son İşlem Günü: Gram 5.253 TL, Çeyrek 8.623 TL
- 27 Eylül’de Malatya’nın 5 İlçesinde Elektrik Kesintisi: Saatler Boyu Karanlık!
- Malatya’da Sıcaklık Dalgalanıyor: Gündüz Bahar, Gece Kış Yaşanacak!
- Malatya 27 Eylül 2025 Namaz Vakitleri: İmsak, Öğle, Akşam ve Yatsı Saatleri
- Malatya 26 Eylül Vefat Listesi: İsimler, Yaşlar ve Taziye Adresleri
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.