TÖTM'de hedef kalp naklinin başlatılması

Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM) Başhekimi Prof. Dr. Hakan Parlakpınar, Kalp-Damar Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim görevlileri ile toplantı yaptı. Toplantıda TÖTM'de kalp naklinin başlatılması, ileri aort cerrahisi ve konjenital (doğuşsal) kalp cerrahisinin güçlendirilmesi konuları görüşüldü.
Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM) Başhekimi Prof. Dr. Hakan Parlakpınar, Kalp-Damar Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim görevlileri ile toplantı yaptı. Toplantıda TÖTM'de kalp naklinin başlatılması, ileri aort cerrahisi ve konjenital (doğuşsal) kalp cerrahisinin güçlendirilmesi konuları görüşüldü.
Toplantıda konuşan Parlakpınar, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin Müstakil Kalp Nakli Hastanesi için söz verdiğini hatırlatarak, kalp nakli ve ileri kalp-damar cerrahisinin başlatılması için her türlü desteği vereceklerini söyledi.
Merhum Turgut Özal'ın hastaneyi kurmasındaki temel amacın kalp nakli olduğunu söyleyen Parlakpınar, "Bu gecikmiş hedefe ulaşmak için Kalp Damar Cerrahisi ve Kardiyoloji ekibine güveniyorum. Hastanemizde bilimsel yeterlilik uluslararası düzeyde. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay da bu konuyu çok yakından takip ediyor ve kendi Rektörlük döneminde bu işin hayata geçmesini çok arzuladığını söylüyor. Kalp naklinin başlaması bir Malatyalı olarak benim de en büyük hayalim. İnşallah hep birlikte bu hedefe ulaşacağız" şeklinde konuştu.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Orduzu Bahçebaşı'nda 2 Bin 210 Konuta Doğalgaz Verildi: Teslim 15 Gün İçinde
- İnönü Üniversitesi İhtiyaç Sahibi Öğrenciler İçin Yemek Bursu Kampanyası Başlattı
- Yeni Malatyaspor Eksi 36 Puanla Ligin Dibine Demir Attı
- Çiftçiye Bilgi Sahada Veriliyor: Tarla Okulu Devam Ediyor
- Ara Ve Yarıyıl Tatili İçin Umre Turları Başladı
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.