dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2440.5
  • BIST
    9716.77
  • BTC
    64378.27$

TÖTM'den Ankara ve İstanbul'dan sonra Malatya'da bir ilk...


TÖTM'den Ankara ve İstanbul'dan sonra Malatya'da bir ilk...
İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM) Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama Merkezi ev sahipliğinde Geleneksel ve Tamamlayıcı temalı 6. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi düzenlenecek.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Uluslararası Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Kongresinin ikincisi 24-27 Nisan 2019 tarihlerinde gerçekleştiriliyor. 

KONGREDE 140 BİLİM İNSANI KONUŞMA YAPACAK
Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Sağlık Bakanlığı ev sahipliğinde düzenlenen kongre, dünyanın her yerinden geleneksel ve tamamlayıcı tıp uzmanlarını bir araya getiriyor. 
2200 katılımcının ağırlanacağı kongreye, 18 ülkenin sağlık bakan ve bakan yardımcıları konuk olacak. Kongrede 48'i yabancı olmak üzere toplam 140 bilim insanı konuşma yapacak. 4 gün sürecek programda 113 poster sunumu, 127 sözlü bildiri, 19 atölye, 5 çalıştay ve 5 sosyal oturum gerçekleştirilecek. 

EN ÖNEMLİ SAĞLIK SORUNLARI ELE ALINACAK

İlki geçen yıl yapılan Kongrenin bu yılki teması, “Kronik Hastalıklarda Geleneksel ve Tamamlatıcı Tıp (GETAT) Uygulamaları”. Kronik hastalıklar, dünyada en önemli sağlık sorunları arasında yer alıyor ve milyonlarca insanın ölümüne neden oluyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün modern sağlık sistemlerini güçlendirmek üzere teşvik ettiği GETAT'ın, insanlığın bu büyük sorununa getirdiği yaklaşımlar bu yılki Kongrede tartışılacak. Obezite, diyabet, kanser, kalp damar rahatsızlıkları, bağımlılık, nörolojik ve psikiyatrik hastalıklarda geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları ele alınacak. 

SIFIR ATIK KONSEPTİYLE GERÇEKLEŞEN İLK KONGRE...
GETAT 2019, Emine Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan ve geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde tanıtımı yapılan “Sıfır Atık Projesi” konseptiyle gerçekleşen ilk kongre olacak. Günlük kongre gazetesi ve diğer materyal, basılı olarak değil; kongrenin dijital uygulaması üzerinden dağıtılacak. 

ANADOLU TIBBI TÜM DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK
Kongre sonunda, “İbn-i Sina Yaşam Boyu Başarı Ödülü”, “Sabuncuoğlu Şerefeddin Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Bilim Ödülü” ve “Süheyl Ünver Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Genç Araştırmacı Ödülü” sahiplerini bulacak. 
Kongredeki tebliğler ile başta hakemli dergiler olmak üzere çeşitli yayınlarla GETAT literatürü için kaynakça oluşturulması hedefleniyor. 
Bu çalışmalarla binlerce yıllık geçmişi olan Anadolu Tıbbı'nın tüm dünyaya örnek teşkil edecek bir marka haline gelmesi de amaçlanıyor. 

BU KAPSAMDA MALATYA'DA 6. ULUSAL TIP ÖĞRENCİ KONGRESİ YAPILACAK

Malatya'da getat eğitim seferberliği düzenlenecek. İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM) Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama Merkezi ev sahipliğinde Geleneksel ve Tamamlayıcı temalı 6. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi düzenlenecek.

KONGREYE TURGUT ÖZAL TIP FAKÜLTESİ EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Kongreye Turgut Özal Tıp Merkezi ev sahipliği yapacak. 28-30 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan programın kongre danışmanlığını Prof. Dr. Hakan Parlakpınar yapacak. 

PARLAKPINAR: SADECE HEKİMLER BU SERTİFİKAYI ALAMAYA YETKİLİ

Yapılacak çalışmalar ile ilgili bilgi veren Kongre Danışmanı Prof. Dr. Hakan Parlakpınar 'İnönü Üniversitesine bağlı hastanemizde Getat Merkezinin iki ana başlığı var. Bu ana başlıklarda kendi aralarında 7 bölümden oluşuyor. Ana başlıklar 'Uygulama İzni' ve 'Eğitim verme alanı' olmak üzere 2'ye ayrılıyor. Uygulama izni alanı kendi arasında 7'ye ayrılıyor. Bunlar; Akupunktur, sülük, hipnoz, ozonterapi, fitoterapi, kupaterapi, mezoterapi. Bunun yanında 7 eğitim verme alanı var. Bunlardan Kupa, Sülük ve Akupunktur eğitimleri verildi. Mayıs Ayında 7 eğitim alanının tamamında yeni kursları başlatıyoruz. Eğitimlerimiz en iyi şekilde verilmekte. Doğu ve Güneydoğu'da bu anlamda başka merkez yok. Ankara ve İstanbul'dan sonra ilk kez Malatya'da hizmet verilecek. Burada büyük önem teşkil eden bir konu da bu sertifikaların sadece hekimler tarafından alınacak olması. Sağlık Bakanlığının onayı alınarak en güvenilir ve doğru bir şekilde uygulama yapılıyor. Bu işi çeşitli dernekler de yapıyor. Ancak onların geçerliliği yok. " şeklinde konuştu. 

3 GÜN SÜRECEK PROGRAMDA ANLATILACAK KONULAR ŞÖYLE: 

 3 gün sürecek olan programın ilk gününde Uzm Dr. Batu Bayar tarafından ‘Tıbbi Sülük Tedavisi' 

Prof.Dr. Ahmet Kavaklı tarafından ‘Akapunktur ve Bilimsel Çalışmalar' anlatılacak. 

2. gün ise Sağlık Bakanlığı GETAT Daire Başkanı Zafer Kalaycı ‘GETAT Mevzuatı' hakkında bilgilendirme yapacak. 

İ.Ün Diş Hek. Fak. Dekanı Prof. Dr. Alaaddin Polat ‘Hipnoterapi ve Hipnoz' konularında bilgi verirken, 

Doç. Dr. Ediz Sarıhan Ozonterapi, Doç.Dr. Evren Köse ise ‘Kupa Terapi ve Hacamat' konusunda bilgi aktaracak.

Program 3 gün ise değerlendirme toplantısı ile sona erecek.

 

 

1005_57

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!