dore okulları
Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63789.943$

TÖTM yine gündeme oturdu


TÖTM yine gündeme oturdu
69 yaşındaki hastanın kalbindeki boşluk, bölgede ilk kez İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde gerçekleştirilen anjiyoyla kapatıldı.
Narin

 HABER MERKEZİ-MALATYA

69 yaşındaki hastanın kalbindeki boşluk, bölgede ilk kez İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde gerçekleştirilen anjiyoyla kapatıldı.

TURGUT ÖZAL TIP MERKEZİNDEN BİR BAŞARILI OPERASYON DAHA..

Son dönemlerde yaptığı başarılı operasyonlarla adından sıkça söz ettiren İnönü üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi başarılarına ve yenilikçi yaklaşımlarına bir yenisini daha ekledi. Hastanede ilk defa uygulanan sol atriyal apendiks operasyonunu başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Pekdemir operasyon hakkında açıklamalarda bulundu.

6005_79

KALP BOŞLUĞU ANJİYOYLA KAPATILDI

Pekdemir, “İnönü üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezinde ilk defa sol atriyal apendiks denilen kalp boşluğunu ameliyat etmeden anjiyo yöntemi ile başarılı bir operasyonla kapattık. Bu operasyon Malatya ve bölgemizde ilk defa uygulanmaktadır. Özellikle ritim bozukluğu olan hastalarda kan sulandırıcı ilaç kullanmasına rağmen tekrarlayan beyin felçliği (inme ve kanama) geçiren ve/veya mide kanamaları sebebiyle kan sulandırıcı ilaç kullanamayan hastalara bu işlem yapılmaktadır. Bu hasta grubu genellikle yaşlı olmakla birlikte, kalp yetmezliği, diyabet, KOAH ve hipertansiyon gibi birçok hastalığa da sahiptirler. Bu atriyal apendiks dediğimiz kalp boşluğu atriyal fibrilasyon gibi ritim bozukluğu olanlarda özellikle felç (inme) gibi ağır hastalıklara yol açan pıhtı kaynağıdır. Bu hastalarda embolinin kaynağı haline gelen kalp kulakçığında bulunan ölü boşluğunu (tıbbi literatürde katil atriyal apendiks diye de bilinen)  açık kalp cerrahisi yöntemiyle kapatmak çok zor ve ağır bir işlemdir. Özellikle kan sulandırıcı ilaç kullanmasına rağmen tekrarlayan inme (felç) geçiren, bu kan sulandırıcılar yüzünde ciddi beyin veya mide kanamaları olan ve bu ciddi kanamalar yüzünden kan sulandırıcı kullanamayacak hastalara bu operasyonu uyguluyoruz. Hastamız 69 yaşında, ritim bozukluğu sebebiyle felç geçirmiş, kan sulandırıcı tedavi altında beyin kanaması ve tekrarlayan felçlik atakları geçirmiş ve ömür boyu kan sulandırıcı kullanması gereken ancak kullanamayan bir hasta idi. Yapılan Nöroloji ve Kardiyoloji konseyi sonucunda hastamıza açık kalp ameliyatı uygulamadan anjiyo yöntemiyle bu ölü kalp boşluğunu minik şemsiye benzeri bir cihazla kapatma kararı aldık."

6006_59

OPERASYON 45 DAKİKA SÜRDÜ

Operasyonu Prof. Dr Hasan Pekdemir, Prof. Dr. Jülide Akaycan, Prof. Dr. Mehmet Cansel ve Doç. Dr. Hakan Taşolar tarafında oluşan bir kardiyoloji takımı tarafından yaklaşık 45 dakikada başarılı bir şekilde yaptık."

"SÜREKLİ İLKLERİN ÖNCÜSÜ OLDUK"

"İnönü üniversitesi tıp fakültesi Turgut Özal tıp merkezi kardiyoloji anabilim olarak sürekli ilklerin öncüsü olduk. İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp merkezi ilk kurulduğundan bugüne kardiyoloji bölümü olarak sürekli kendini yenileyen ve dünyadaki tüm uygulamaları eksiksiz uygulayan bir bölümdür. Ayrıca Turgut Özal Tıp Merkezi çok başarılı kalp cerrahisi bölümüne sahiptir. Merkezde dünya çapındaki tüm uygulamalar kesintisiz ve eksiksiz kalp cerrahisi desteğiyle yapılmaktadır."

6007_36

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR...

"Son olarak Kardiyoloji anabilim dalı başkanı Prof. Dr. Hasan Pekdemir, bu hasta özelinde, operasyonun yapılmasında, bölümümüze desteği olan Nöroloji ve Kalp-Damar Cerrahisi bölümlerinin değerli hocalarına, ve her zaman desteklerini hissettiğimiz sayın rektörümüz Prof.Dr. Ahmet Kızılay başta olmak üzere dekanımız Prof. Dr. Mahmut Durmuş ve başhekimimiz Prof. Dr. Ali Beytur'a da ayrıca teşekkür ederim” dedi.

KIZILAY: EKİBİMİZ BİZİ GURURLANDIRDI

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, yaptığı açıklamada, gerçekleşen ameliyat sonrası hastanın durumunun iyi olduğunu belirtti. Kızılay, "Bu Türkiye'de de bölgede de ilk olan işlemler arasında. Daha önce Türkiye'de bir kaç merkezin, birkaç hastaya uyguladığı bir yöntemdi bu. Hastanemizde, ekibimizin, hocamızın başarıyla yapmaları bizi gururlandırdı. Bu, dünyada gelişen yeni ne teknoloji varsa ilk uygulayan bir merkez olduğumuzun da bir göstergesidir." diye konuştu.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!