dore okulları
Malatya
10 Mayıs, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.29
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2438.1
  • BIST
    10268.58
  • BTC
    62741.7$

Trafikte kırmızı çizgimiz!


Trafikte kırmızı çizgimiz!
İçişleri Bakanlığı tarafından yaya önceliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla başlattığı kırmızı çizgi uygulamasına Malatya'da katıldı.
Narin

 

HABER MERKEZİ-MALATYA
Yurt genelinde başlatılan etkinlikle kavşak giriş ve çıkışlarıyla, yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlama, geçmek üzere olan yayalara durarak ilk geçiş hakkı verilme farkındalığının oluşturulması hedefleniyor.

YAYA ÖNCELİĞİ KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR
Malatya'da belirlenen yaya geçitlerindeki orta şeritler sembolik olarak kırmızıya boyandı. Böylece sürücülere 'Yaya önceliği kırmızı çizgimizdir' mesajı verilecek. Yaya geçitlerindeki 'kırmızı çizgi' uygulaması ile birlikte trafik denetimleri de artırılacak.

A_138

ETKİNLİĞE KATILANLAR
Bu kapsamda İnönü Caddesi'nde gerçekleşen farkındalık etkinliğine, Vali Vekilli Mustafa Şahin, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

BU ÇALIŞMA FARKINDALIK OLUŞTURACAK

Burada bir açıklama yapan Malatya Vali Vekilli Mustafa Şahin, "İçişleri Bakanlığımız tarafından başlatılan bir dikkat çalışması, bir farkındalık oluşturma çalışması başlatıldı. Karayolları Trafik Kanunu, trafikteki düzeni sağlaması ile ilgili bir kanun var. Karayolları dediğimiz güzergahları zaman zaman araçlar zaman zaman yayalar kullanıyor. Bu iki unsurun üstünlük sağladığı noktalar var. Trafik akışının sağlıklı olabilmesi için herkes birbirine saygılı ve kanunlara uyması gerekiyor. Trafik işaretlerinin olmadığı veya trafik polisinin olmadığı okul ve benzeri yerlerde sürücülerin yaya geçitlerinde hızlarını kesmelerini ve araçlarını durmalarını istiyoruz. Yaya geçtikten sonra yoluna devam etsin. Bu konuda herkesin duyarlı olmasını istiyoruz ” diye konuştu.

B_106

HEKİMHAN'DA DA KIRMIZI ÇİZGİ UYGULAMASI YAPILDI
Malatya'nın Hekimhan İlçesi'nde, yaya geçidi kırmızıya boyandı. 'Trafikte kırmızıçizgimiz' uygulaması yapıldı. İçişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan 'Trafikte kırmızı çizgimiz' uygulaması, Malatya'nın Hekimhan ilçesinde de gerçekleştirildi. Uygulama kapsamında Kaymakam Muhammed Öztaş ve öğrenciler yaya geçitlerine boya ile kırmızı çizgi çizdi.

C_69

TRAFİKTE KIRMIZI ÇİZGİMİZ
Hükümet Caddesi üzerinde yapılan uygulamada, Kaymakam Muhammet Öztaş, sürücüleri bilgilendirerek, 'Trafikte kırmızı çizgimiz' uygulamalarını anlattı. Öztaş sürücülere 'Trafikte kırmızı çizgimiz' uygulamasının önemini dile getirdi. Öztaş, sürücülerin kurallara uymalarını isteyerek, "Trafikte her zaman öncelik yayalarındır, sizlerde de yayalara öncelik vermeniz gerekiyor" dedi.

YAYALARA ÖNCELİK VERİLMESİ AMAÇLANIYOR
Uygulamada yayalara öncelik verilmesi amacıyla çizilen kırmızı çizgilere uyulması istendi. Uygulama kapsamında trafik ışıklarının olmadığı yaya geçitlerinde, okul önlerinde çizilen kırmızı çizgilerle sürücülerin yavaşlamaları, geçiş hakkında yayalara öncelik verilmesi amaçlanıyor. Trafik polislerinin öncülük yaptığı uygulamada karayoluna çizilen kırmızıçizgilerde, sürücülerin yayalara öncelik vermesi uygulamalı olarak yapıldı.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!