dore okulları
Malatya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.63
  • EURO
    35.09
  • ALTIN
    2503.4
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    62347.89$

Tüfenkçi'den kredi müjdesi


Tüfenkçi'den kredi müjdesi
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 'Bizler huzuru ve barışı yakalamak için çukurları kapatırken birileri çukur kazarak, askere, polise kurşun sıkarak insanları ayrıştırmaya ve huzuru bozmaya çalışıyor' dedi.
Narin


Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Özel Harekat Polisi Buhari Ağçelik'in cenaze törenine katılmak için Malatya'ya gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evreni ziyaret etti.
Bakan Tüfenkci'ye ESKKK ziyaretinde, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şevket Keskin eşlik etti.

Bakan Tüfenkci'yi Sendika binasında karşılayan Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Özel Harekat Polisi Buhari Ağçelik'e Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyerek sözlerine başladı.

Evren konuşmasında esnafa sağlanan 30 bin liralık faizsiz krediden yapılan kesintileri hatırlatarak "Biz bu durumu sizlere bildirdik, sizin de bu husustaki çalışmalarınız devam ediyor, inşallah sizden müjdeli haberler alırız" şeklinde konuştu.
Ali Evren'in ardından söz alan Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şevket Keskin de şehit olan Malatyalı Özel Harekat Polisi Buhari Ağçelik'e Allah'tan rahmet dileyerek esnaf camiası olarak terörü nefretle kınadıklarını ifade etti.
Keskin, Bakan Tüfenkci'nin göreve geldiği andan itibaren önemli işler yaptığını dile getirerek "Ben bu hususta kendisine teşekkür etmek istiyorum. Hükümetimiz göreve geldiği andan itibaren seçim vaatlerini bir bir yerine getiriyor. O vaatlerden bir tanesi de esnafa sağlanan 30 bin liralık faizsiz krediydi. Bu kredi esnafımızı son derece memnun etti ama kredilerin sağlanması noktasında 3 bin liraya kadar varan kesintiler hem esnafımızda hem de bizde büyük bir tedirginlik oluşturdu. Biz de bu durumu size bildirdik, siz de başbakanımızla görüştünüz ve bu kesintileri en aza indirmek için çalışma başlattığınızı söylediniz, inşallah bu konuda daha somut adımlar atılır ve bu kesintiler en aza indirilir" dedi.

Diyarbakır'da şehit olan Özel Harekat Polisi Buhari Ağçelik'e Allah'tan rahmet dileyen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Bizler huzuru ve barışı yakalamak için çukurları kapatırken birileri çukur kazarak, askere, polise kurşun sıkarak insanları ayrıştırmaya ve huzuru bozmaya çalışıyor" diye konuştu.

Tüfenkci, hükümet olarak her zaman esnafın yanında olduklarını söyleyerek, "Esnafın sorunlarına hiçbir zaman yabancı kalmadık. Bu noktada seçim vaatlerimiz arasında esnaflarımıza yönelik 30 bin liralık faizsiz kredi vardı. Ve bu vaat esnaflarımız arasında büyük bir memnuniyetle karşılandı. Ancak bu kredileri uygulamada bazı aksaklıklar ortaya çıkmış. Bu aksaklıklar neticesinde esnafın eline yirmi yedi bin 500 lira civarında bir rakam geçmekteydi. Bu noktada aldığımız şikayetleri değerlendirdik ve bu aksaklıkları nasıl çözebiliriz ve bu rakamı nasıl düşürebiliriz adına görüşmeler yaptık ve netice itibariyle de geldiğimiz noktada bu kesintileri minimuma indirdik. Bundan sonra esnafımızın eline en az yirmi dokuz bin 500 lira geçecek. Bu durum esnaflarımız için büyük bir imkan ve esnaflarımızı memnun edeceğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmalarının ardından Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren Bakan Bülent Tüfenkci'ye halı hediye etti.

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!