Tüfenkçi: Sadece kayısı ile olmaz

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci Malatya'nın kalkınması için önemli açıklamalarda bulundu. Tüfenkçi, kalkınmanın sadece kayısıya bağlı oladığını açıklayarak, organize sanayinin gelişmesine işaret etti.
HABER MERKEZİ-MALATYA
AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, “Malatya'nın sadece kayısı ürününe bağlı olmaması lazım organize sanayiyi geliştirmemiz lazım” dedi.
KALKINMA İÇİN BÜTÜN DİNAMİKLERİN HAREKET ETMESİ GEREKİYOR
Kayısının Malatya için önemli olduğunu ifade eden Tüfenkci, kalkınma için bütün dinamiklerin hareket etmesi gerektiğini belirterek, “Biz dünyada önemli kayısı üreticilerinden birisiyiz, Türkiye olarak ve Malatya'da bunun yüzde 68'ni üreten bir ilimiz özellikle Malatya kayısısının pazarlama ve üretim sorununu aşma noktasında birlikte hareket etmek gerekiyor. Bu noktada sadece bu işi ihracatçılara bırakmak, tüccarlara bırakmak, veya siyasetçilere bırakmak da doğru değil. Bu anlamda tarım ticaretinde önemli görevler ifa edeceğini düşündüğüm lisanslı depoculuğunda Malatya'da kurulmasına Allah nasip etti öncülük ettik. Kuruluş aşamasında. AK Parti olarak Türkiye için önemli olacağını düşünüyoruz. Lisanslı depoculuk faaliyete geçtiğinde Malatya kayısısının farklı bir yerde olacağını göreceğiz. Bugünde fiyatlar üreticimizin yüzünü güldürüyor."
"ORGANİZE SANAYİYİ GELİŞTİRMEMİZ LAZIM"
"Malatya sadece kayısı ürününe bağlı olmaması lazım organize sanayiyi geliştirmemiz lazım Bakanlığım dönemimde 6. Bölge teşviklerini Malatya'da uygular hale getirdik bu çok önemliydi. Çünkü Malatya'ya yeni yatırımcıların gelmesi demek biz yer tahsis ettiğimiz sürece Malatya'ya yeni yatırımlar geliyor” diye konuştu.
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Gençler Geleceğin Mesleklerine Nasıl Hazırlanacak? MİAD ve Darende Belediyesinden Sürdürülebilir Kalkınma İçin İş Birliği
- Yeşilyurt Belediyeciliğinde Yeni Dönem Mi Başlıyor? Kent Yönetiminde Çocuk Meclisi Kuruluyor
- Piyasada Düşük Ayarlı Altın Alarmı Mı Var? Vatandaş Alışveriş Yaparken Nelere Dikkat Etmeli?
- Fahri Kayahan Bulvarındaki Kırmızı Işık İhlali Kazası Kavşakta Bekleyen Başka Bir Aracın Kamerasına Yansıdı
- Malatya Çarşı Merkezinde İki Ay İçerisinde Yaklaşık 1200 Yeni İş Yerinin Teslim Edilmesi Planlanıyor
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.