dore okulları
Malatya
02 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    34.73
  • ALTIN
    2398.6
  • BIST
    10208.79
  • BTC
    59344.11$

Tüfenkçi: Yeşilyurt'u gurme merkezi yapma noktasında biraz geç kaldık


Tüfenkçi: Yeşilyurt'u gurme merkezi yapma noktasında biraz geç kaldık
25.Yeşilyurt Kiraz, Kültür ve Spor Festivali kapsamında Malatya’lı yerel sanatçıların sahne aldıkları Yeşiltepe Koşu Mahallesinde ki konser programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. ‘ Yöresel Yemek İkramı’ programına katılan davetlilere Yeşilyurt’un ünlü etli ve sulu yemeklerinin yanı sıra dalbastı kirazı ikram edildi. Burada konuşan Milletvekili Bülent Tüfenkçi: 'Malatya mutfağı özellikle de Yeşilyurt mutfağı gerçekten vejetaryen, sağlıklı mutfağın en temel öğelerini içerisinde barındırıyor. Ama ne yazık ki biraz geri planda kalmış. ' dedi.
Narin

HABER MERKEZİ-YEŞİLYURT

25.Yeşilyurt Kiraz, Kültür ve Spor Festivali kapsamında Malatya'lı yerel sanatçıların sahne aldıkları Yeşiltepe Koşu Mahallesinde ki konser programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Sevilen sanatçılar, en güzel eserlerle dinleyicilere müzik ziyafeti sundu.

YEŞİLTEPE'DE COŞKU DOLU, HEYECANLI ANLAR

Malatya'nın yerel sanatçılarını farklı mahallelerde yaşayan vatandaşlarla buluşturmak adına 25.Yeşilyurt Kiraz, Kültür ve Spor Festivali kapsamında ki konser programlarının ikincisi Yeşiltepe Koşu mahallesinde gerçekleşti.Yeşiltepe'denin farklı mahallelerinde yaşayan vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği konser programında ilk olarak sahne alan Türk Sanat Müziği Sanatçısı Selahattin Yalçınkaya, Malatya'lı ünlü sanatçılardan rahmetli Fahri Kayahan ve Hakkı Coşkun'un eserleri başta olmak üzere birbirinden güzel şarkılarla vatandaşlara keyif dolu anlar yaşattı.

6004_12

YEREL SANATÇILAR, SÖYLEDİKLERİ ŞARKILARLA KEYİFLİ ANLARIN ALTINA İMZA ATTILAR

Konser alanını tıklım tıklım dolduran 7'den 70'e tüm vatandaşların güzel bir gece yaşadığı konser etkinliğinde daha sonra sahne alan ses ve saz sanatçısı Cemal Öztaş ise, farklı yörelere ait türküler seslendirdi. Öztaş'ın okuduğu türkülere eşlik eden vatandaşlar, unutulmayacak anlara şehitlik ettiler. Anadolu ezgileri ile dinleyicilerini coşturan Öztaş, sevenlerinden büyük alkış aldı.Her iki sanatçıda kendilerini vatandaşlarla buluşturan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'a teşekkürlerini sunarken, Başkan Çınar'ın sanata ve sanatçıya verdiği önemin takdire şayan olduğunu ifade ettiler.Yalçınkaya ve Öztaş, söyledikleri birbirinden güzel şarkılarla keyifli bir festival akşamına imza attılar.

6005_58

“HALKIMIZLA BİRLİKTE FESTİVALİMİZİN HEYECANINI YAŞIYORUZ”

Konser programına büyük ilgi gösteren vatandaşlara teşekkürlerini sunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Yeşiltepe'de bugün çok farklı bir coşku ve heyecan yaşanıyor. Yerel sanatçılarımızdan Selahattin Yalçınkaya ile Cemal Öztaş'ın birbirinden değerli eserleri seslendirdikleri konser programına yoğun ilgi gösteren vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Yeşiltepe'deki muhteşem manzara bizleri mutlu etmiştir.Kiraz festivalimizin heyecanı Yeşilyurt'umuzun dört bir tarafında yaşanmaktadır. Konser ve diğer etkinliklerimiz farklı bölgelerde düzenleyip, tüm halkımızla birlikte aynı heyecanı ve güzellikleri birlikte yaşamaya devam ediyoruz.Festivalimizi tüm bölgelere yaygınlaştırma noktasında aldığımız kararın ne kadar doğru olduğunu buradaki muhteşem manzarada görebiliyoruz. Biz halkımızla sürekli iç içe olmaya özen gösteriyoruz. 82 mahallesi ve 30 kentten daha kalabalık bir nüfusa sahip Yeşilyurt'umuz doğal güzellikleri, kültürel zenginliklerinin yanı sıra birçok farklı görüş ve mezhepten insanın huzur ve mutluluk içinde hayatını sürdürdüğü çok güzel bir ilçedir. Birleştirici, bütünleştirici, yapıcı, ülkesine ve milletine sevdalı insanlardan oluşan Yeşilyurt İlçemiz bu özellikleriyle örnek alınan bir ilçe hüviyetine ulaşmıştır. İşte Yeşiltepe'de ortaya koyulan birlik, beraberlik ve kardeşlik atmosferi bunun en açık göstergesidir.” diye konuştu.

6006_43

"KİRAZ FESTİVALİ HER YÖNÜYLE BAŞARILI"

Konser etkinliğini vatandaşlarla birlikte takip eden AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya ile MHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Mehmet Ali Kaya'da, kiraz festivalinin her yönüyle başarılı geçtiğini ifade ederken, yerel sanatçıların katılımıyla düzenlenen mahalle konserlerinden dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'a teşekkürlerini sundular.Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, konserin sonunda Cemal Öztaş'a, Malatya kayısısı, dalbastı kirazı, ‘elif-vav' tablosu ve 44 numaralı Yeşilyurt Belediyespor forması hediye etti.

6007_26

YEMEKLER BEĞENİYE SUNULDU

Yeşilyurt 25. Kültür, Kiraz ve Spor Festivali etkinlikleri arasında yer alan ‘ Yöresel Yemek İkramı' programına katılan davetlilere Yeşilyurt'un ünlü etli ve sulu yemeklerinin yanı sıra dalbastı kirazı ikram edildi.

“LEZZET VADİSİ PROJEMİZLE YÖRESEL YEMEKLERİMİZİ TÜM DÜNYAYA KAZANDIRACAĞIZ”

Yeşilyurt'a özgü yemekler hakkında davetlilere bilgiler veren Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Yeşilyurt'umuzun eşsiz lezzetlerini festivalimiz vesilesiyle bir kez daha tüm misafirlerimize ikram etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İlçemize özgü çok fazla etli ve sulu yemeklerimiz bulunmaktadır ancak bugün en meşhur olan yemeklerimizi tanıtıyoruz. Kirazlı yaprağı sarmamız başta olmak üzere ayranlı köftemiz, patlıcanlı köftemiz, fırın dolmamız, yaprak sarması, analı-kızlı, içli- köfte, kavurmalı köfte ve birçok yöresel yemeklerimizin hepsi birbirinden lezzetli ve güzeldir. Özellikle bir tek yöremizin hünerli ellerinde yapılan kiraz yaprağı sarmamıza ayrı bir önem veriyoruz, bu yemeğimizi tescil ettirmek için başvurumuzu yaptık. Yöresel yemeklerimizin daha fazla kesime ulaştırmak için elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. Bu tanıtımı daha güçlü zeminde yapmak için ‘ Lezzet Vadisi' projemizi başlattık, yöresel yemeklerin satışlarının yapıldığı mekânlarla ilgili çalışmalarımız sürmektedir. Güne 44 çeşit kahvaltılıkla dört dörtlük şehirde başlama adı altında bir proje üzerinde çalışıyoruz. Çırmıktı'da restorasyonu devam eden tescilli tarihi konaklarımızda yurt içi ve yurt dışından gelen misafirlerimize yöresel yemeklerimize ulaşma imkânı sunacağız. İnşallah en kısa sürede bu tarihi evlerimizi hizmete sunacağız. Son dönemlerde revaçta olan gastronomi sektöründen en iyi şekilde faydalanarak bölgemize daha fazla yerli ve yabancı turist çekmeyi hedefliyoruz. Bu tür yatırımlarımız, projelerimiz ve festivalimiz sayesinde bizler gastronomi alanında da iddialıyız, bugün burada tanıttığımız yöresel yemeklerimizle bunu açık bir şekilde ortaya koyuyoruz” dedi.

6008_15

“YÖRESEL YEMEKLERİMİZİN TANITIMINA AĞIRLIK VEREN BAŞKANIMIZI VE EKİBİNİ KUTLUYORUM”

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, 25. Yeşilyurt Kültür, Kiraz ve Spor Festivali kapsamında Malatya'ya ait olan yöresel yemeklerin sergilendiği alanı ziyaret etti. Milletvekili Tüfenkci, Malatya'nın özellikle de Yeşilyurt'un yemek kültürünün önemine değinerek, "Yeşilyurt Belediye Başkanımız Mehmet Çınar ve ekibine teşekkür ediyoruz. Büyüyen Yeşilyurt'umuzun tanıtımı noktasında göstermiş olduğu gayretler var. Bu yemekleri ortaya koyan ablalarımıza da çok teşekkür ediyoruz" dedi. 

"İNŞALLAH YEŞİLYURT'UN YEMEK KÜLTÜRÜNÜ ÜLKEYE YAYACAKLAR"
Malatya'nın vejetaryen mutfağının merkezi olması noktasında bütün özelliklere sahip olduğuna dikkat çeken Tüfenkci, şunları söyledi: "Malatya mutfağı özellikle de Yeşilyurt mutfağı gerçekten vejetaryen, sağlıklı mutfağın en temel öğelerini içerisinde barındırıyor. Ama ne yazık ki biraz geri planda kalmış. Bu kültürü tanıtma noktasında Malatya ve Yeşilyurt'u gurme merkezi yapma noktasında biraz geç kaldık. Ama Yeşilyurt Belediye Başkanımızın bu dönem ki vaatleri arasında Yeşilyurt'u bir lezzet vadisi haline getirme projesi bulunuyor. Bizde sonuna kadar destekliyoruz. Bu lafta kalmadı, adımları da atıldı. İnşallah çok kısa zamanda bu tezgahta bulunan yemeklerin birçoğunu tatma imkanını bulacağız ve misafirlerimize de tattıracağız. Bu yemekleri Türkiye gündemine oturttuğumuzda birçok ev hanımının da ekonomisine katkı sunmuş olacağız. Unutulmaya yüz tutmuş olan yemeklerimizi tadarak, bu lezzetlerden neler kaçırdıklarını da görmüş olacaklar. Türkiye'de hem et hem bulgur hem de sebze yemekleri noktasında üçünü bir arada bulunduran mutfak sayısı çok az. İşte Malatya'da bu özellikleri bulunduran bir ilimiz. Malatya'nın büyüyen ilçesi Yeşilyurt'ta bu yemek kültürünü Malatya'ya yayan ilçelerimizden birisi. İnşallah ortaya konulacak gayretlerle Yeşilyurt'un yemek kültürünü ülkeye yayacaklar." 

6009_9

PROGRAMA KATILANLAR

Yakınca mahallesindeki Muhsin Yazıcıoğlu Parkında düzenlenen programa, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Yeşilyurt Kaymakamı Turgay Gülenç, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, İstanbul Yeşilyurtlular Dernek Başkanı Zeki Akıncı, ESOB Başkanı Şevket Keskin, AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya, MHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Mehmet Ali Kaya, Yeşilyurt Belediyespor Kulüp Başkanı Orhan Barman, kurum ve kuruluş temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!