Tüketici 30 Gün Cayma Hakkı Kazandı!

Ticaret Bakanlığı, “Doğrudan Satışlar Hakkında Yönetmelik” ile sektöre ilk kez özel düzenleme getirdi. Artık şirketler 30 gün cayma hakkıyla karşı karşıyadır ve faaliyet için yetki belgesi, yüksek sermaye şartı ve blokeli hesap zorunluluğu vardır.
Ticaret Bakanlığı, tüketici haklarını güçlendirmek ve doğrudan satış sistemlerini denetim altına almak amacıyla “Doğrudan Satışlar Hakkında Yönetmelik”i yürürlüğe koydu.
30 GÜN KOŞULSUZ CAYMA HAKKI
Yeni düzenleme ile birlikte tüketicilere doğrudan satışlarda 30 gün içinde koşulsuz cayma hakkı tanındı. Eğer tüketici yeterince bilgilendirilmemişse, bu süre 1 yıla kadar uzayabilecek.
ŞİRKETLERE SIKI ŞARTLAR GELDİ
Doğrudan satış faaliyeti yürütecek şirketlere, 3 yıl geçerli “Doğrudan Satış Yetki Belgesi” alma zorunluluğu getirildi. Ayrıca şirketlerin en az 10 milyon TL ödenmiş sermayeye sahip olması ve Türkiye’deki bankalarda 3 milyon TL’lik bloke hesap bulundurması şart koşuldu.
TÜKETİCİ ARTIK DAHA GÜVENDE
Yeni yönetmelikle, şirketler ürün bilgisi, iade süreci ve satış sonrası destek hakkında tüketicilere ayrıntılı bilgi vermekle yükümlü hale geldi. Ayıplı ürünlerde iade ve destek süreçlerinin kolaylaştırılması hedefleniyor.
KAYNAK: İGFA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Kontrolden Çıkan Otomobil Trambüs Direğine Çarparak Durabildi! İkisi Çocuk Dört Kişi Hastaneye Kaldırıldı
- İnönü Üniversitesi Sürdürülebilirlik Sıralamasında Tarihi Bir Düşüş Yaşadı
- Emekli Aile Hekimi Köyüne Dönerek Kayısıya Alternatif Üretim Başlattı
- Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Filosunu ve Binalarını Yeniledi
- Malatya'da Öfkelenen Vatandaşlar Yolu Trafiğe Kapatmak İsteyince Gerginlik Yaşandı
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.