dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2303.2
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70861.92$

Tüm Türkiye’yi olduğu gibi Malatyalıyı da kandırıyorlar


Tüm Türkiye’yi olduğu gibi Malatyalıyı da kandırıyorlar
CHP Malatya Milletvekili Adayı Hulisi Porgalı Malatya Time'a konuştu
Narin

MALATYA TİME ÖZEL
HABER: MURAT ÇETİN

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Adayı Hulisi Porgalı, Malatya Time Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çetin'e açıklamalarda bulundu. Porgalı yaptığı açıklamada, “CHP iktidarında çiftçinin, üreticinin kullandığı mazot uygulanan vergiler sebebiyle çok yüksektir. Mazotu 1 buçuk liraya alan mutlu bir azınlık varken, çiftçimiz mazotu 4 liraya almak zorunda kalıyor. Partimizin bu konuyla ilgili yaptığı araştırmalar ve verdiği sözler ışığında şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Ak Parti milletvekilleri ve üst yöneticileri paniklemiş durumdadır.” dedi.

VERGİYİ EMEKÇİDEN DEĞİL, ZENGİNDEN ALACAĞIZ

“Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında mazotu çiftçimiz 1 buçuk liraya alacak”  diyen Hulisi Porgalı, “Türkiye'ye maliyeti bir lira 20 kuruş olan mazotta vergi oranı çok yüksek. Yaklaşık 4 lira olan mazottaki bu fiyat farkı tamamen alınan vergilerle ilgilidir. Bizim bu farkı indireceğimizi söylememiz üzerine “Bu vergi kaybını karşılamak için kaynak yok” diye itiraz edenler var. Evet mazot 1 buçuk liraya inerse vergi kaybı olacak ancak bunun hesabı kitabı yapıldı. Bakın size bir iki örnek vereyim. Türkiye'ye giren tüm gemiler mazotu bir buçuk liraya alıyor. Her dakika her saniye havaalanlarımıza inen ve kalkan uçaklar 1 buçuk liradan  benzin alıyor. Yat sahipleri de ha keza aynı bir buçuk liraya mazot alıyor. Tüm uluslararası anlaşmalı tırlar Türkiye üzerinde Asya'ya veya Orta Doğu'ya giden ve gelen tırlar 1 buçuk liraya mazot alıyor. Biz aradaki bu vergi kaybını emekçiden değil, uçak, yat ve gemi sahiplerinden alacağız. Zenginin mazotu ucuz olurken, fakirin mazotu pahalı olamaz. Bu eşitsizliği yıkacağız. Bunu nasıl yapacağımızı şöyle anlatayım. Tarlası olana, tapusunu gösterene destek veriliyorsa, trafik tescilde kimin traktörü varsa, tapu tescilde kimin tarlası varsa onun da mazotu ucuz olacak. Mazotun 1 buçuk lira olması Türkiye için eksi değil artı olacaktır. Üretici boş duran tarlalarını sürecek, dışarıdan ithal buğday veya mısır gibi ürünler alınmayacak. Türkiye'nin cebine para girecek. Üretimin artması ihracatı zorlayacak ve getirisi olacaktır. Türkiye'nin tarım kesimi için bu bir kalkınma hamlesi olacaktır.” ifadelerini kullandı.

OY KAYBINDAN DOLAYI PANİKLEDİLER

İktidar vekillerinin bu söylenenlere karşı çıkmasını 12 senedir ilk defa panik yaşamalarına yoran Porgalı, “Artık oy oranlarının azaldığını gördüler. İktidar olursak bunun yapılabileceğini gördüler. Bugüne kadar zenginden yana tavır koydular, ilk defa çiftçi ile köylünün uyarıldığını gördüler. İktidardan düşeceklerini düşündükleri için savunmaya geçtiler.” şeklinde konuştu.

EĞİTİM VE ÜRETİM SÜREKLİ GERİLİYOR

Türkiye'nin çok zengin bir ülke olduğunu vurgulayan Hulisi Porgalı, “Türkiye'nin çok üretken bir toplumu ve çok verimli toprakları var. Yeter ki becerikli bir iktidar gelsin. Son 10 yılda Türkiye eğitim ve üretimde büyük gerileme görüldü. Eğitimin modern ve çağdaş bir hale getirilmesi gerekirken maalesef geriye gidiyor. Bunların döneminde 4+4+4 sistemiyle eğitime büyük bir darbe vuruldu.  Üretimde de geriye doğru gidiyoruz. Sanayide sadece katma değeri düşük işlerle uğraşıyoruz. Bir cep telefonu veya otomobil üretmiyoruz. Katma değeri yüksek ürünler yerine üçüncü dünya ülkelerinin ürettiği gibi katma değeri düşük sanayi ürünleriyle uğraşıyoruz. Tarımsal olarak tabandan üretimi artırırsak, gelecekte teknolojiye de geçeriz. Eğitim bizim için önemlidir. Kalifiye elemanları, beyinlerini ülkenin gelişmesi için çalıştıracak gençleri yetiştirmemiz gerekiyor. Üniversite kurmuş olmak için üniversite kurulmaz. Türkiye'nin üniversite sayısı belki fazladır ama dünyadaki üniversitelere baktığımız zaman ilk yüzün içinde kaç üniversitemiz var. Türkiye büyük bir ülkedir, halkımıza bunun farkındalığını getireceğiz.” dedi.

KAYISININ DEĞERİNİ ARTIRACAK İŞLERE İMZA ATACAĞIZ

Geçtiğimiz pazartesi günü Tohma ve Darende'yi ziyaret etme imkanı bulduğunu aktaran Porgalı, “Malatyamızın en önemli ürünü olan kayısı bu sene de büyük bir sıkıntı yaşıyor. Malatya genelinde yüzde 60-70 civarında bir yanma sözkonusu. Tohma ve Darende'de bu oran daha da yüksek. Geçen sene de zaten büyük bir felaket olmuştu. Çiftçimiz çok huzursuz ve rahatsız. Bu sene sigorta yaptıranlara da bazı itirazlar olmuş. Sigorta şirketi “Hastalık veya yağmurdandır” diye sigorta parası vermemek için bahaneler üretiyormuş. Çiftçi ne yapsın? Geçen sene para kazanamamış, bu sene de kayısısı yanmış ve sigortadan para ödememek için bahanelerle karşılaşıyor. Çiftçi kredi borçları almış, krediler kartları kullanmış gelirleri olmayınca da sıkıntıya düşmüştür. CHP iktidarında çiftçimizin borçlarının yüzde 80'ini sileceğiz. Bunu nasıl yapacağımızı bir kaç hafta evvel yaşanan bir olayı anlatarak açıklayayım. Türkiye'nin çok büyük bir bankası 12 katrilyon liralık alacağını 2 katrilyona karşılık bir faktorink şirketine sattı. 10 katrilyon liralık alacaktan vazgeçti. Demek ki bankalar bu kadar büyük paralar kazanabiliyor. Çiftçinin bankalardaki kredi borçlarını faizleriyle birlikte ödeyeceğiz. Türkiye'deki insanlar geçen sene kredi faizi olarak 121 katrilyon lira para ödemişler. Yani çok büyük paralardır. Biz birilerini zengin etmek için değil, refahı tabana indirmek için geleceğiz. Yüzde bire veya ikiye değil, herkese bu pastayı yedireceğiz. Yüzde birin yüzde 90'lık payı almasının önünü keseceğiz. Kayısıda arazi başı destekleme yapacağız. Sigortalamada sigorta priminin bir kısmını devlet karşılayacak. Ayrıca taban fiyat uygulamasına gideceğiz. Çiftçiyi üç beş tane esnafın insafına bırakmayacağız.  Taban fiyat açıklayacağız. Yeni bir kayısı birlik oluşturacağız. Devlet tarafından çiftçinin kayısısını alacağız. Bunun yanında ilaç ve gübre desteği vereceğiz. Kayısımız dünyada marka olmuş bir üründür. Türkiye'ye büyük getirisi olması gerekirken, çok küçük rakamlarla anılıyor. Yapacağımız desteklemeler ve uygulamalarla kayısıyı hak ettiği yere çıkaracağız. Hem çiftçinin yüzü güler hemde ihracatta Türkiye'nin geliri yükselir.” ifadelerini kullandı.

ŞAHSIMA BÜYÜK BİR TEVECCÜH VAR

Seçim çalışmalarına büyük bir hızla devam ettiklerini belirten HulisiPorgalı, “Gittiğimiz her yerde coşkuyla karşılanıyorum. İnsanların şahsıma büyük umut bağladığını görüyorum. Kendilerine yapmak istediklerimizi anlatıyorum. Verilen sözlerin kaynağını anlatıyorum. Çözümü anlatıyorum. İnsanların şahsıma karşı sempati, inanç ve umut beslediklerini görüyorum. Meclise gidersek, Malatya ve Malatyalılarıen iyi şekilde temsil edeceğimi düşünüyorum.Arapgir'de bana “Mevlüt Baba” diye tezahürat eden bir gençlik grubuna rastladım. Bu durum beni çok duygulandırdı. Rahmetli vekilimiz Mevlüt Aslanoğlu gibi Malatya'ya hizmet etmek için elimden geleni yapacağım. İnanıyorum ki Malatyalılar Mevlüt Aslanoğlu gibi beni küstürmeyecektir.” dedi.

LİSTENİN İKİNCİ SIRASINDA BENİ GÖRÜNCE KARŞIMA TÜFENKÇİ'Yİ KOYDULAR

Kendisinin CHP'nin ikinci sıradan adayı olmasının AKPlistesini de etkilediğini düşündüğünü söyleyen Hulisi Porgalı, “AKP listesini hazırlayanlar biraz rahatsız olmuş gibi geldi bana. Bülent Tüfenkçi ile aynı köyden olmamız bunu düşünmemi de sağlıyor. Bunu özellikle yapmışlar gibi. “Bülent Tüfenkçi'yi beşinci sıraya koymaları benimle mücadele etmesi içindir” diye düşünüyorum. Malatya'ya 3 dönem boyunca emeği geçmiş bir insan il başkanını 5. sıraya koyuyorlar. Malatyalıların tanımadığı isimleri 2. ve 4. Sıraya koyuyorlar. Bülent Tüfenkçi'nin 5. Sırada olması manidardır.  Ancak Malatyalı bunun hesabını sandıkta soracaktır. Temayül yoklaması yaptırıp sivil toplum kuruluşlarıyla ve Malatyalılarla alay edilmesinin hesabı sorulacaktır. Malatyalı tepkilidir. Biz bu tepki oylarına güvenmiyoruz. Biz politikamızı, neler yapabileceğimizi anlatarak, insanları ikna etmeye çalışıyoruz. Özellikle Malatyalı 3 dönemdir kandırılıyor.  İktidara yüzde 60-70 oy veren Malatyalılar kandırılmıştır bugüne kadar. Malatyalı bunun artık farkındadır. Hak etmedikleri yerde tutulan Malatyalı, bu günkü aday listesini hazırlayanlara gereken cevabı verecektir. İbrahim Gezer, Ömer Faruk Öz ve Emine Akkurt gibi insanlar bir kalemde silinmiştir. Malatyalı bunu da görüyor. Çalışanı da çalışmayanı da biliyor.” ifadelerini kullandı.

MALATYALILARLA ALAY ETTİLER

AKP'nin Malatya'da bin 100 tane sivil toplum kuruluşunun katıldığı bir temayül yoklaması yaptığını hatırlatan Hulisi Porgalı, “Bunlardan sadece birinin sözü bu geçti bu yoklamada. Demek ki sorup soruşturmaları sadece gösteriş içindi. Demokrasiyle bağdaşmayan bir iş yaptılar. Bizim yaptığımız gibi temayül yoklaması yapsalar ve ismi çıkanlar listelere alınsaydı, demokrasi derdik yaptıklarına. Biz temayül için çağırdığımız insanlarla onlar gibi dalga geçmedik. Bunlar her dönem temayül yoklaması yapıyorlar ama kendi kafalarındaki isimleri listelere koyuyorlar.  Kısaca diyorlar ki, “Siz anlamazsınız. Siz bilmezsiniz. Sizin seçmeye veya seçilmeye hakkınız yoktur. Biz kendi bildiğimizi yapıyoruz. Biz sizlerle alay ediyoruz”diyorlar. Akçadağlısı da, Pütürgelisi de, Darendelisi de, Doğanşehirlisi de, Hekimhanlısı da, Arguvanlısı da uyandı. Biz gidip görüyoruz. Gördüğümüz sürecede tepkilerini alıyoruz. Gerçekten büyük bir düşüş yaşayacaklar Malatya'da. Ben bu düşüşle değil, bir HulisiPorgalı olarak kazanacağım bu seçimi. İsmimizde hiçbir leke yoktur. CHP olarak 3 milletvekili çıkaracak bir oy oranı alacağımıza inanıyor ve ona göre çalışıyoruz." ifadelerini kullandı

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!