Turgut Özal Tıp Merkezinde Sağlık Çalışanlarının Artan İş Yükü ve Düşük Teşvik Ödemeleri Masaya Yatırıldı

Turgut Özal Tıp Merkezindeki sağlık çalışanlarının yaşadığı personel yetersizliği, düşük teşvik ödemeleri ve fazla mesai sorunları Sağlık-Sen tarafından Başhekim Prof. Dr. Erol Karaaslan'a iletildi.
Turgut Özal Tıp Merkezinde görev yapan sağlık çalışanlarının artan iş yükü, hemşire yetersizliği, düşük teşvik ödemeleri ve fazla mesai sorunları resmi olarak gündeme taşındı. Sağlık-Sen Malatya Şube Başkanı Hasan Ulutaş ve beraberindeki heyet, sahadaki sıkıntıları doğrudan TÖTM Başhekimi Prof. Dr. Erol Karaaslan ile paylaşarak çözüm talebinde bulundu.
Görüşmenin ana gündem maddesini hastanedeki yoğun çalışma koşulları ve derinleşen personel eksikliği oluşturdu. Özellikle hemşire sayısındaki yetersizliğin mevcut personelin omzundaki yükü katbekat artırdığı vurgulandı.
EKONOMİK HAKLAR VE FAZLA MESAYİ SORUNLARI GÖRÜŞÜLDÜ
Çalışanların ekonomik haklarına yönelik şikâyetler de başhekimlik masasındaydı. Teşvik ödemelerinin yetersiz kalması ve emeklerinin karşılığını alamadıklarını düşünen sağlık personellerinin durumu Başhekim Karaaslan'a aktarıldı.
Bunun yanı sıra fazla mesailerin ücret yerine izin olarak kullandırılmasında yaşanan aksaklıklar, genel izin süreçlerindeki sıkıntılar ve aylık çalışma listelerindeki planlama hataları da masaya yatırılan diğer kritik başlıklar arasında yer aldı. Ayrıca hastane personelinin muayene süreçlerinde yaşadığı zorluklar nedeniyle öncelik tanınması talep edildi.
BAŞHEKİM KARAASLAN VE BAŞKAN ULUTAŞ'TAN AÇIKLAMALAR
TÖTM Başhekimi Prof. Dr. Erol Karaaslan, sağlık çalışanlarının ilettiği sorunların ilgili idari birimler tarafından değerlendirileceğini belirterek şu ifadeleri kullandı: "Mevcut personel planlaması kapsamında hizmetlerin aksamaması ve çalışanların üzerindeki iş yükünün azaltılması amacıyla gerekli çalışmalar yürütülüyor, ilave personel ihtiyacı ise ilgili mercilere düzenli olarak bildiriliyor."
Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Sağlık-Sen Malatya Şube Başkanı Hasan Ulutaş ise sürecin takipçisi olacaklarını vurgulayarak şunları kaydetti: "Personel yetersizliği, iş yükü, mali haklar, fazla mesai, izinler ve çalışma düzenine ilişkin sorunlar sağlık hizmetlerinin kalitesi ve çalışanların çalışma koşulları açısından önem taşıyor. Sağlık çalışanlarının taleplerinin karşılanması için kurumlarla görüşmelerimizi sürdüreceğiz."
KAYNAK: MHA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Darende’de 50 Yıllık Taş Ustalığı Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıya
- TOBB ve Türk İş Dünyası Malatya'da Eğitimden Konuta Birçok Alanda İmzası Bulunan Yatırımları Tamamladı
- Narkotik Ekiplerinin Adım Adım Takip Ettiği Sokak Satıcıları Cezaevine Gönderildi
- Sokak Çetelerine Darbe! Malatya’nın Da Aralarında Bulunduğu 78 İlde Operasyon Yapıldı
- Malatya’da 146 Bin 478 Öğrenci Dersbaşı Yaptı! Vali Yavuz’dan Dikkat Çeken Mesajlar Geldi
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.