dore okulları
Malatya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.53
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2436.2
  • BIST
    9810.96
  • BTC
    63646.88$

Türk Hava Yolları’na Malatyalı çıkarması


Türk Hava Yolları’na Malatyalı çıkarması
Narin

 

Malatya ekonomisinin olmazsa olmazlarında biri olan uçak seferleri, Malatyalı bir grup siyasetçi ve işadamının Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü'ne yaptığı ziyarette konuşuldu.

 ÖZEL HABER- MALATYA TİME 

Ak Parti İstanbul Milletvekili Serap Yaşar, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ile Malatyalı İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş, Türk Hava Yolları Genel Başkan Yardımcısı ve CEO'su Bilal Ekşi'yi ziyaret etti. THY Genel Müdürlük Binası'ndaki ziyarette, Malatya'ya gidiş ve dönüşlerde yaşanan sıkışıklığa dikkat çekildi.

OĞUZHAN ATA SADIKOĞLU: ÇEVRE İLLERLE ARAMIZDA FARK VAR

Günlük seyahatler gerçekleştiren işadamlarının yaşadıkları sıkıntıyı dile getiren MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “İşadamlarımızın büyük bir kısmı, günübirlik Malatya-İstanbul arasında seyahat etmek zorunda kalıyorlar. Sefer sayılarının kısıtlanmış olması ve gece geç saatlere denk gelen uçuş saatleri işadamlarımızı bir hayli zor durumda bırakıyor. Size sunduğum dosyadan da anlaşılacağı üzere gelen ve giden yolcu sayılarında geçmişle günümüz arasında bir hayli farklılıklar var. Ayrıca yatırım çeken ve büyüyen sanayisi nedeniyle Malatya daha farklı değerlendirilmelidir. Bu konuyla ilgili bir çalışma yapılması gerektiğini düşünüyorum. Öte yandan, bildiğiniz gibi Malatya'mızın en önemli ekonomik gücü ve simgesi olan kayısımızın uçaklarda ikram edilmesiyle ilgili bir talebimiz var. Bunu desteklemek adına 2-3 aylık ikram edilecek kayısıyı MTSO olarak biz karşılayabiliriz.” ifadelerini kullandı.

YUNUS AKDAŞ: SEFER SAYILARI VE SAATLERİ YETERSİZ

MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş ise MTSO Başkanı Sadıkoğlu'nun yaptığı hazırlığa vurgu yaparak, “Sayın Başkan, güzel bir dosya hazırlamış. Kendisinin de belirttiği gibi gece sefer sayılarını yetersiz görüyoruz. İstanbul'daki işadamlarımız, sabah erken saatlerde kalkan uçaklarla Malatya'ya gidiyor, gece saat 3'te de İstanbul'a geri geliyor. Tabi bu seferleri sadece işadamlarımız açısından düşünmeyelim, hastası olan, düğünü derneği olan veya cenazesi olan hemşerilerimizi de düşünelim. Ayrıca Malatya'yı gezip görmek isteyen vatandaşlarımız için de sefer saatleriyle ilgili sıkıntılar var. Herkesin malumu olduğu üzere, Malatya'mız büyükşehirdir. Ayrıca 6. Teşvik Bölgesi'nde bulunmaktadır. Sonuç olarak ben de sefer sayılarının artırılması gerektiğini düşünenlerdenim.” şeklinde konuştu. 

SERAP YAŞAR: İŞADAMLARIMIZIN TALEPLERİ KARŞILIKSIZ KALMAYACAKTIR

Ak Parti İstanbul Milletvekili Serap Yaşar da Sadıkoğlu ve Akdaş'ın sözlerine destek vererek, “Ülkemizin ve dünyanın en büyük kuruluşlarından biri olan THY'nın çok kıymetli yöneticileri,  işadamlarımızın bu sıkıntı ve taleplerine makul bir çözüm bulacaklardır. Sizin şahsınızda bütün THY camiasına başarılarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı. 

BİLAL EKŞİ: SEFER SAYILARI İLE İLGİLİ ÇALIŞMA YAPACAĞIZ

Malatya'nın önemli bir şehrimiz olduğunu söyleyen Türk Hava Yolları Genel Başkan Yardımcısı ve CEO'su Bilal Ekşi, ziyaretleri nedeniyle heyete teşekkür etti. Sıkıntılı olan bazı durumların varlığından söz eden Ekşi Mart ayına kadar 24 tane uçağın seferlerden kaldırmış olmanın sıkıntısını yaşadıklarını ve bu uçakların tekrar sefere dahil olduklarında rahatlayacaklarını belirtti. Bilal Ekşi; Şu an sefer sayılarının artırılabilmesi için elimizden ne geliyorsa yapmak için çalışacaklarını ifade etti. İlk etapta hafta içindeki İstanbul-Malatya arası 3 seferi 5'e çıkarmak için çözüm bulmaya çalışacaklarını söyledi. Ayrıca Sayın Sadıkoğlu'nun kayısıyla ilgili talebini de değerlendirileceğini vurguladı.

ZİYARETTE BULUNANLAR

Ziyarette, Serap Yaşar, Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ve Yunus Akdaş'ın yanısıra MİAD Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Paşahan ve MİAD Genel Sekreteri Hakan Odabaşı da hazır bulundu.

 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!