dore okulları
Malatya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.49
  • EURO
    34.77
  • ALTIN
    2441.4
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63422.92$

'Türk polis teşkilatı devletin ve milleti yanında'


'Türk polis teşkilatı devletin ve milleti yanında'
Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 174. yıl dönümü Malatya’da düzenlenen törenle kutlandı.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 174. yıl dönümü Malatya'da düzenlenen törenle kutlandı. 

1004_44

PROGRAMDA ANITA ÇELENK BIRAKILDI
Atatürk Anıtı'nda düzenlenen programda İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdür Vekili Mehmet Özdemir, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulleri ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Vakfı Başkanı Sıddık Selçuk, anıta çelenk bırakıldı.

URHAL ŞEREF DEFTERİNİ İMZALADI

Saygı ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende, daha sonra İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal anıt şeref defterini imzaladı.

1002_110

"GÖREV VE SORUMLULUKLARIMIZI YERİNE GETİRMEYE DEVAM EDİYORUZ"

 Burada konuşan Urhal, “Büyük önder Atatürk, ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütün olan Türkiye Cumhuriyetinin anayasal düzeninin korunmasında, halkımızın huzur ve güvenliğinin temininde önemli görevler üstlenen, mazisi şan ve şerefle dolu Türk polis teşkilatımızın 174. Yıldönümünde manevi huzurunda bulunmaktayız.Teşkilatımız, çağın gereklerine göre kendini sürekli yenileyen ülkemizin huzur ve güvenini sağlama ve sağlanan bu ortamı kararlı bir şekilde devam ettirme görevini, hukukun üstünlüğüne ve insan haklarına saygıyı her koşulda gözeten bir anlayışla, görev ve sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getirmiş ve bundan sonra da aynı kararlılıkla yerine getirmeye devam edecektir” ifadelerini kullandı.

1003_93

"POLİS TEŞKİLATI VATAN, MİLLET VE BAYRAK UĞRUNA GEREKTİĞİNDE CANINI FEDA ETTİ"

 Türk Polis Teşkilatının kurulduğunda buyana sürekli devletin ve millettin yanında olduğunu belirten Urhal, "Kurulduğu günden bu yana devletimizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne yönelik her türlü yıkıcı ve bölücü faaliyetler karşısında devleti, milleti ve şanlı bayrağı uğruna gerektiğinde canını feda ederek, şehit olmayı yüce paye sayan Türk Polis Teşkilatımız; bu kutsal görevi, bundan sonra da aynı inanç ve özveriyle yerine getirecektir. Bu anlamlı günde, ilke ve inkılaplarına bağlı kalarak, Türkiye Cumhuriyetine ve ülkemizin bölünmez bütünlüğüne karşı çıkabilecek terör örgütleri ile suç örgütlerine karşı bütün gücümüzle mücadele edeceğimize söz veriyor, bu vatan uğruna canlarını feda etmiş şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, Türk Polis Teşkilatının birer ferdi olarak manevi huzurunda saygı ile eğiliyoruz" şeklinde konuştu. 

1005_27

POLİS HAFTASINDA ŞEHİT POLİSLER ANILDI

Türk Polis Teşkilatı'nın 174'üncü kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası nedeniyle Malatya'da Şehir Mezarlığı'nda düzenlenen programla şehit polisler anıldı.

1002_111

PROGRAMA KATILANLAR 
Programa, Malatya İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, 2. Ordu Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Hançeri Sayat, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdür Vekili Vekili Mehmet Özdemir,Emniyet Teşkilatı Vazife Malulleri ve Şehit Aileleri Yardımlaşma Vakfı Başkanı Sıddık Selçuk, Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen, polisler ve vatandaşlar katıldı. 

1003_94

"AZİZ ŞEHİTLERİMİZİ MİNNETLE ANIYORUZ"
Programda ilk olarak mezarlıkta bulunan şehitlik anıtına çelenk bırakıldı. Daha sonra İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal anıt şeref defterini imzaladı. Burada konuşan Urhal, ‘Mazisi nice şan, şeref ve kahramanlıklarla dolu, Türk Polis Teşkilatımızın 174. Kuruluş yıl dönümünde; vatanımızın ve milletimizin istiklali uğrunda, canlarını feda eden siz aziz şehitlerimize en derin minnet ve şükran duygularımızı sunmak için huzurunuza geldik. Bizler Cumhuriyetimizin, milli bütünlüğümüzün, Atatürk ilke ve inkılapları ile temel hak ve özgürlüklerin onurlu ve sadık koruyucuları olarak, nice tehlikelere göğüs germiş gerektiğinde de bu uğurda canını bile vermekten çekinmemiş bir teşkilatın mensupları olarak sizlerin feragat ve fedakarlıklarınızı büyük bir gururla daima yüreğimizde taşıyacağız” ifadelerini kullandı. 
Urhal'ın konuşmasının ardından törene katılanlar şehit mezarlarını ziyaret ederek, gül bırakıldı. 

1005_28

1004_45

MALATYA EMNİYETİ TARAFINDAN ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERE VEFA YEMEĞİ VERİLDİ

Malatya'da Türk Polis Teşkilatının 174. kuruluş yıldönümü ve 10 Nisan Polis Haftası nedeniyle İl Emniyet Müdürlüğü tarafından şehit aileleri ve gazilere vefa yemeği verildi. 

"EMNİYET TEŞKİLATI HIZLI BİR ŞEKİLDE YENİLENİYOR"
Polis evinde düzenlenen programda konuşan İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Emniyet Teşkilatının, kurulduğu 1845 yılından bu yana, sürekli değişen ve gelişen, çağın gereklerine uygun olarak, hızlı bir şekilde kendini yenileyip geliştiren ve en güçlü polis teşkilatlarından birisi haline geldiğini ifade etti. 

1002_114

"EMNİYET TEŞKİLATI GÖREVİNİ FEDAKARLIKLA YERİNE GETİRİYOR"
Urhal, “Devletimizin temel unsurlarından biri olan Emniyet Teşkilatımız, kuruluşundan bugüne kadar, halkımızın huzur ve güven içinde yaşaması, kamu düzeninin temini, hukukun tesisi ve insan haklının korunmasına dair görevlerini, her türlü şartta, büyük bir fedakarlık ve özveriyle yerine getirmektedir. Teşkilatımızın daha ileriye gitmesi için teşkilat mensuplarımızın ellerinden gelen gayretleri göstereceğine ve Türk Polisi, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, insan haklarına saygılı, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin huzur ve güvenin etkin ve kalıcı hale getirilmesi, çağdaş, teknik ve teknolojik imkanların suçla mücadelede halkımızdan aldığı destekle daha nice başarılara vesile olacağına inancımı da ifade etmek isterim” diye konuştu. 

1003_97

VEFA YEMEĞİ PROGRAMINA KATILANLAR
Programa Malatya Valisi Aydın Baruş, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Garnizon Komutanı Hançeri Sayat, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Karabulut, teşkilat mensupları ve eşleri katıldı. 

ARGUVAN'DA DA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER YAPILDI

Arguvan'da Polis Teşkilatının 174. yıldönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandı. 
Etkinlikler Nazım Hikmet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

1002_118

TÖRENE KATILANLAR

 

Çelenk sunma törenine İlçe Kaymakamı Abdullah Şahin, Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, daire amirleri, muhtarlar, şehit yakınları, gaziler ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

1003_101

 

BOZKUŞ BİRLİK VE BERABERLİK MESAJLARI VERDİ

Günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı Emniyet Amirliği Komiser Yardımcısı İbrahim Bozkuş yaptı. Bozkuş konuşmasında, “Yüce milletimiz, polisimizi huzurun, güvenin, sevginin, birlik ve beraberliğin en büyük timsali olarak görmeye ve her konuda güvenmeye her alanda destek olmaya , onunla gurur duymaya ve bütünleşmeye devam edecektir” ifadelerine yer verdi. 
Daha sonra Arguvan İlçe Emniyet Amirliği binasında, günün anlam ve önemine binaen pasta kesilerek misafirlere ikramda bulunuldu. İkramın ardından toplu fotoğraf çekimi ile program sona erdi. 

1004_47

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!