dore okulları
Malatya
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    63012.537$

Türkiye Aile Meclisi: Aileyi çökerten yasa kaldırılmalı!


Türkiye Aile Meclisi: Aileyi çökerten yasa kaldırılmalı!
Türkiye Aile Meclisi Başkan Yardımcısı Yunus Emre Altuntaş: "Şiddeti arttıran 6284 sayılı kanunuyla uygulanan “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” maskesiyle sapkın LGBT/İQP’lilere pozitif ayrımcılık teşviki akıl tutulmasıdır." dedi.
Narin

HABER MERKEZİ-MALATYA 

Türkiye Aile Meclisi Başkan Yardımcısı Yunus Emre Altuntaş,  6284 sayılı kanun hakkında açıklamalarda bulundu. 

AİLEYİ KARŞILIKLI GÜVEN AYAKTA TUTAR!

Eğitimci Yazar, Türkiye Aile Meclisi Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre Altuntaş "İstanbul Sözleşmesi kalktı; fakat sebebi olduğu kanun halen yürürlükte. 6284 sayılı kanun kadına yönelik şiddetin sebeplerine değil sonuçlarına odaklanıyor. Böyle olunca da sorunun bir parçası haline geliyor. Aileyi ayakta tutan asıl unsur karşılıklı güvendir. Bu kanun aileyi kuran fertler arasındaki dengeyi bozarak güvenin yerine zorlayıcı bir unsur olarak cezayı getiriyor. En ufak sarsıntıda aileden çok kanun devreye giriyor ve sonuçta çiftler birbirine yabancılaşıyor. Alınan tüm tedbirler çaresizliğe terk edilen diğer tarafı şiddete sürüklüyor. Geleneksel aile yapısı içinde eş-dost-akrabanın arabuluculuğu ortadan kalktıkça boşluğu dolduran kanunun soğuk yüzü cinayetleri tetikliyor. Kanun kadınları şiddetten fiili olarak koruyamadığı gibi dolaylı olarak şiddeti kışkırtıyor. Bu kafayla devam ederse daha çok şiddet ve cinayet göreceğiz"

ÇOK YIKICI BİR HAL ALDI!

"Yürürlüğe girdiği 2012 yılından bu yana aile içi cinayet oranlarının beş kat arttığını göz önüne aldığımızda durumun vahameti sanırım daha iyi anlaşılır. Diğer ilginç bir istatistik ise 2020 yılına ait. TÜİK verilerine göre salgının etkisiyle evlere kapanan ailelerde boşanma oranları 13,8 düşüş göstermiş. Demek ki aileyi kuran çiftlere zaman tanındığında ve iletişim imkânı sağlandığında sorunlar çözülebiliyor. Milletimizin dini, ahlaki ve kültürel yapısına ters olan 6284 sayılı kanun mekanik/determinist yapısıyla önleyici olmaktan çok yıkıcı bir hal alıyor. Aynı kanunun “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” adı altında LGBT’li bireylere pozitif ayrımcılık yapması ise işin başka bir yönü."

"6284 SAYILI KANUN AİLEYİ ÇÖKERTİYOR"

"Velhasılı kelam toplumu sağaltması, iyileştirmesi ve daha da huzurlu hale getirmesi için çıkarılan Avrupa kaynaklı 6284 sayılı kanun milletimizin temel taşı olan aileyi çökertiyor. Hem de bu muhafazakâr olduğu bilinen bir iktidar döneminde yapılıyor. Ne denir ki, güneş tutulması değil bu bir akıl tutulması! Tez zamanda 6284 kaldırılarak yerine milli değerlerimizle örtüşen yeni bir kanun ihdas edilmelidir. Geç olmadan, ayağımızın altındaki halı kaymadan!" ifadelerini kullandı. 

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!