Türkiye Derecesi Yapan Lise Şampiyonluğu Hedefleyen Gece Kampı Başlattı

2025 YKS yerleştirme sonuçlarında Türkiye üçüncülüğü elde eden Malatya Erman Ilıcak Fen Lisesi, yeni başarılar hedefiyle 12. sınıf öğrencileri için mayıs ayına kadar sürecek gece etütlü YKS kampı başlattı.
2025 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçlarına göre Türkiye üçüncülüğü elde eden Malatya Erman Ilıcak Fen Lisesi, akademik başarısını sürdürmek ve öğrencilerini üniversite sınavına daha etkin hazırlamak amacıyla kapsamlı bir eğitim kampını hayata geçirdi. Ekim 2026'da başlayan ve Mayıs 2027'ye kadar devam etmesi planlanan program kapsamında 12. sınıf öğrencileri, normal ders saatlerinin ardından da okulda kalarak sınava hazırlanıyor.
Pazartesi, salı, çarşamba ve perşembe günleri uygulanan eğitim kampı, saat 15.30'da başlayarak 21.00'e kadar sürüyor. Derslerin ardından okul kütüphanesinde bir araya gelen öğrenciler; bireysel çalışma, konu tekrarı ve soru çözümü gerçekleştiriyor. Öğrencilerin eksik oldukları konuları tamamlamalarına ve sınav hazırlık süreçlerini daha verimli değerlendirmelerine imkân sağlayan programda, öğretmenler de gönüllülük esasıyla görev yapıyor.
ÖĞRETMENLERDEN GÖNÜLLÜ DESTEK, YEMEKLER OKUL AİLE BİRLİĞİNDEN
Eğitim kampında görev alan öğretmenler, öğrencilerin çözmekte zorlandıkları sorulara yardımcı olurken eksik konuların giderilmesi için birebir akademik destek sağlıyor. Okul yönetimi, öğretmenler ve okul aile birliğinin iş birliğiyle yürütülen programda öğrencilerin akşam yemekleri de okul aile birliği tarafından karşılanıyor. Böylece öğrencilerin okuldan ayrılmadan çalışmalarına devam edebilmeleri sağlanıyor.
DEVAMSIZLIKLAR YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR
İlçe Kaymakamlığının onayıyla yürütülen eğitim kampında öğrencilerin programa düzenli katılımına da büyük önem veriliyor. Belirlenen kurallar kapsamında, bir ay içerisinde dört günlük devamsızlık sınırını aşan öğrencilerin etüt kayıtları siliniyor. Öğrencilerin güvenliği ve eğitim programının sürdürülebilirliği de okul yönetimi tarafından titizlikle takip ediliyor.
HEDEF YENİ TÜRKİYE DERECELERİ
Türkiye'nin altıncı fen lisesi olma özelliğini taşıyan Malatya Erman Ilıcak Fen Lisesi, 2025 YKS yerleştirme sonuçlarında elde ettiği Türkiye üçüncülüğünün ardından yeni başarılar için çalışmalarını sürdürüyor. Mayıs 2027'ye kadar devam etmesi planlanan eğitim kampıyla öğrencilerin üniversite sınavına akademik ve psikolojik açıdan daha hazırlıklı girmeleri, hedefledikleri üniversite ve bölümlere yerleşmeleri amaçlanıyor.
KAYNAK: MHA
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- 26 Ekim Pazartesi Günü Battalgazi’de 7 Mahalle Susuz Kalacak
- Yeşilyurt İlçesinde Yolun Karşısına Geçmek İsteyen Abuzer Akbulut Feci Kazada Can Verdi
- Sevim Levent Kitapseverlerle 12. Malatya Kitap Fuarında Bir Araya Geldi
- Vali Seddar Yavuz Yıldıztepe’de Vatandaşların Talep ve Önerilerini Yerinde Dinledi
- Malatya’da Üreticilere 13 İlçede Toplam 30 Tonu Aşkın Yem Bitkisi Tohumu Dağıtıldı
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.