dore okulları
Malatya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.10
  • ALTIN
    2295.4
  • BIST
    9038.64
  • BTC
    70578$

Türkiye'nin yüzde 97.5'i sosyal güvencede!


Türkiye'nin yüzde 97.5'i sosyal güvencede!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, 80 milyonluk nüfusun yüzde 97.5'nin sosyal güvenlik kapsamına alındığını söyledi. Yeni Türkiye'nin sosyal devlet anlayışıyla inşa edildiğini vurgulayan Çalık, referandum da niçin evet denilmesi gerektiğini de şu cümlelerle vurguladı.
Narin

 

Çalık: "Tek millet için, tek bayrak için, tek vatan için, tek devlet için kararımız evet diyorum. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine sonuna kadar devam edeceğiz ve bilin ki, bu yapılan çalışmaların tamamı milletimiz içindir. Tabii ki “evet” diyoruz. Bundan sonra herkes için “evet” diyoruz" diye konuştu.

HABER MERKEZİ- ANKARA

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi hakkında konuşan
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Yeni Türkiye hedefleri doğrultusunda 80 milyonluk nüfusun yüzde 97.5'inin sosyal güvenlik kapsamına alındığını söyledi. Güçlü Türkiye için referandumda evet diyeceklerini belirten Çalık, "Tek millet için, tek bayrak için, tek vatan için, tek devlet için kararımız evet diyorum. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine sonuna kadar devam edeceğiz ve bilin ki, bu yapılan çalışmaların tamamı milletimiz içindir. Tabii ki “evet” diyoruz. Bundan sonra herkes için “evet” diyoruz" diye konuştu.

SOSYAL GÜVENLİK SİSTEMİ BATMIŞTI
2002 öncesi Türkiye'de sosyal devlet kavramının esamesinin okunmadığını hatırlatan Çalık, "Popülist yaklaşımlarla, süper emeklilik gibi temelsiz vaatlerle, köhnemiş SSK hastaneleriyle ve maalesef, kötü idarecilikle zayıflatılmıştı. 2002 yılından önceki eski Türkiye'ye baktığınızda, insanlarımızın hastane kuyruklarında çile çektiği, rehin kaldığı; yaşlılarımızın emekli maaşı kuyruklarından vefat ettiği ve ambulansların saatler sonra geldiği; finansal ve idari açıdan sürdürülemez ve batmış bir sosyal güvenlik bütçesi vardı. Çürümüş bir yeşil kart sistemi vardı. Engellilerin, yaşlıların evlere hapsolduğu bir Türkiye vardı. Engelli hakkından, yaşlı hakkından, gençlerimizin hakkından bahsetmek imkânsızdı. Özetle, Türkiye'de sosyal devlet anlayışı asla yoktu" şeklinde konuştu.

SOSYAL DEVLET ANLAYIŞI
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde 2002'den itibaren sosyal devletin inşa edilmeye başladığını kaydeden Çalık, konuşması sırasında Okmeydanı SSK Hastanesi'nin fotoğrafını Meclis sıralarına gösterdi. "Bu eski Türkiye fotoğrafıdır" diyen Çalık, " Burası Okmeydanı SSK Hastanesi ve o dönemin SSK Genel Müdürü aynen şöyle söylüyordu: sadece bir tanesi ve o dönemin SSK Genel Müdürü şöyle söylüyordu: “Nüfus artış hızının fazla olduğu yerde tabii ki hastanelerde kuyruklar olacak.” “İşçilerin olduğu yere hastane yaparsanız vaziyet bu olacak.” diyen SSK Genel Müdürünün, isterseniz, internetten ATV'de Savaş Ay'la yaptığı programları izleyebilirsiniz" ifadelerini kullandı.

ÜLKENİN YÜZDE 97.5'İ SOSYAL GÜVENLİK KAPSAMINDA
Genel kuruldaki konuşması esnasında zaman zaman grafik tablolarını milletvekillerine gösteren Çalık, eski Türkiye'de özel hastanelere, devlet hastanelerine, üniversite hastanelerine gidemeyen yeşil kartlı vatandaşları hatırlattı. Çalık sözlerini şöyle sürdürdü: "Sosyal güvenlik kapsamına dönüp baktığımızda, arkadaşlar, o gün 65 milyon nüfusumuz vardı ve 65 milyon nüfusun içerisinde sosyal güvenlik kapsamındaki insanımız sadece 45 milyondu ve 20 milyon vatandaşımız sosyal güvenlik sisteminden istifade edemiyordu. Yeşil kartlı vatandaşlarımızı buraya koyuyorlar ve onlar bırakın hastaneye, özel  hastaneye, üniversite hastanesine tedavi olamıyorlardı. Arkadaşlar, şu an nüfusumuz 80 milyona ulaştı ve bu 80 milyonluk nüfusun yüzde 97,5'uğunu biz sosyal güvenlik kapsamı içerisine aldık"

SOSYAL DEVLET OLMA ANLAYIŞI BUDUR…
"Genel sağlık sigortasıyla birlikte, şu anda, geliri 590 TL'nin altında olan 7,4 milyon vatandaşımızın genel sağlık sigortasından istifade etmesi için, özel hastaneden üniversiteye gitmesi için primlerini biz yatırıyoruz" diyen Çalık, "Bugün çıkaracağımız yasa tam da burada 2,7 milyonluk vatandaşımızı ilgilendiriyor. Bu vatandaşlarımızı direkt olarak ilgilendiren bu yasayla birlikte genel sağlık sigortasıyla istedikleri hastanelerden hizmet almalarını sağlayacağız. Yapmış olduğumuz genel sağlık sigortasında gelir tespiti istiyorduk, artık gelir tespiti yapmadan, geliri 590 TL'nin üzerinde olan vatandaşlarımızın primlerini tek bir rakama bağlıyoruz; 53,9; bundan sonra 2,7 milyon vatandaşımız 54 TL prim ödeyerek istedikleri hastaneye gidecek ve 71 TL, 213 TL, 426 TL prim ödemeyecek, sadece 54 TL primle istedikleri hastaneye gidecek. Arkadaşlar, sosyal devlet olma anlayışı budur, hastaları hastane kuyruklarında bekletmek değildir. Değerli arkadaşlar, bunlar sosyal güvenlikte yapmış olduğumuz reformlar, daha yapmaya devam edeceğiz"

elsan

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!