Türkiye ve Rusya anlaştı!

Moskova, Ankara ile Suriye'nin tümünü kapsayacak bir ateşkeste tarafları ikna etme ve gelecek ay yapılacak barış görüşmeleri anlaşmasını açıkladı.
Rusya Dışişleri Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, Ankara ve Moskova'nın Suriye'de ülke genelinde ilan edilecek bir ateşkes için çaba gösterilmesi ve Kazakistan'ın başkenti Astana'da yapılacak barış görüşmelerine hazırlanılması konusunda anlaştıklarını duyurdu.
Açıklamaya göre, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu anlaşmayı bugün gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde sağladı.
Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Görüşmede (Suriye'de) askeri faaliyetlerin son bulması için işlemsel konulardaki anlaşmaların hızla tamamlanmasının, ılımlı muhalefetin terörist gruplardan ayrılmasının ve Astana'daki toplantılar için hazırlanılmasının önemi vurgulandı."
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Malatya'da Bir Marketten Alınan Yumurta Kolisinden Çıkan Görüntüler Mide Bulandırdı! Yetkililer Nerede?
- Bakan Murat Kurum İle Sami Er Ankara'da Bir Araya Geldi
- Tohma Köprüsü Mevkiinde İki Araç Çarpıştı: Çocuğun da Aralarında Bulunduğu 4 Kişi Yaralandı
- Malatya'da Servis Otobüsü İle Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Ali Yeter Ve Fatma Yeter Çifti Feci Kazada Hayatını Kaybetti
- Sadıkoğlu Zaferini İlan Etti: Burası Siyaset Meydanı Değil Herkesin Yeridir
- 0SEVDİM
- 0ALKIŞ
- 0KOMİK
- 0İNANILMAZ
- 0ÜZGÜN
- 0KIZGIN


Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.